reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ten mix mogl cos tam miec w sobie.
Ja daje lyzke majonezu albo jogurtu a czasami lyzeczke musztardy z oliwa. Staram sie nie uzywaz zadnych gotowych dodtakow. No i pamietaj zeby pic wode. Sam pomidor tez jest slodki w sumie, ale i tak duzy cukier po samej salatce.
A ja sie czujesz?
Teraz juz jest ok. Wczesniej tylko glowa mnie bolała

reklama
Dobra raz jeszcze, jakie macie normy w polsce nadczco i po posilku?

W UK jest 5,8 ( troszke ponad 100) i 7,8 (140)
Zalanczam przelicznik.
Screenshot_20190128-184415_Chrome.jpeg

I gin kazala Ci mierzyc cukier czy wyslala do diabetologa od razu?
Bo 91 miesci sie w normie...wartosci powinny byc przekroczone ale lekarze do tego roznie podchodza. Ja w 2 ciazy w 24 tyg, po krzywej po 2h zamiast do 153 mialam 155. I wtedy diabetolog, glukometr i dieta.

I gin kazala Ci mierzyc cukier czy wyslala do diabetologa od razu?
Bo 91 miesci sie w normie...wartosci powinny byc przekroczone ale lekarze do tego roznie podchodza. Ja w 2 ciazy w 24 tyg, po krzywej po 2h zamiast do 153 mialam 155. I wtedy diabetolog, glukometr i dieta.
Olała temat :) I ja też. Bylo w normie to w normie. Ale ostatnio źle się czulam po kazdym posilku. Więc pozyczylam glukometr i mierzę. Ale mierzę od dzisiaj więc jeszcze do konca nie ogarniam co jesc i jak jeść.

No i ja w poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów... Glukoza byla ok. Na czczo w dniu obciazenia 63 wiec za nisko podobno ale nikt nie zwrocil mi na to uwagi wtedy. Ale to bylo 5 lat temu.

Olała temat :) I ja też. Bylo w normie to w normie. Ale ostatnio źle się czulam po kazdym posilku. Więc pozyczylam glukometr i mierzę. Ale mierzę od dzisiaj więc jeszcze do konca nie ogarniam co jesc i jak jeść.
No bo to jest norma. Jestes pewna ze zle samopoczucie to rzeczywiscie kwestia cukru?
Glukometr powinnas miec nowy, paski tez. Mozesz mierzyc ale nie zawsze to bedzie adekwatne tzn wyniki na glukometrze zawsze beda troche wyzsze.

reklama
Do góry