Ennis92
Fanka BB :)
Ale czemu mieliby nie pozwalać? Cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do CC, insulina też nieAle pozwola Ci na sn?
Jedyne co to wywołanie porodu wcześniej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale czemu mieliby nie pozwalać? Cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do CC, insulina też nieAle pozwola Ci na sn?
Zależy od tego jakie duże szacunkowo bedzie dziecko. Jesli według usg przekroczy 4100g to będzie cc. Ale nastawiam się na sn. Chociaż mam wrazenie, że on już jest duży. Mam usg za 2 tygodnie to zobaczymyAle pozwola Ci na sn?
Jest wskazaniem do kontrolowania wagi. Bo dziecko moze być wieksze. Ale wydaje mi się, że jak utrzymam cukry w normie to raczej nie powinien byc za duzy. No i to moja 3 ciąża więc oni pewnie wychodzą z zalozenia, że mam tam takie luzy, ze samo wypadnie [emoji23][emoji23]Ale czemu mieliby nie pozwalać? Cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do CC, insulina też nie
Tu się zgodzę ale sama cukrzyca wskazaniem do CC nie jest bo jak piszesz dziecko może być normalnej wagi albo nawet małe(jak u mnie)Jest wskazaniem do kontrolowania wagi. Bo dziecko moze być wieksze. Ale wydaje mi się, że jak utrzymam cukry w normie to raczej nie powinien byc za duzy. No i to moja 3 ciąża więc oni pewnie wychodzą z zalozenia, że mam tam takie luzy, ze samo wypadnie [emoji23][emoji23]
Ennis roznie z tym bywa, czasami bezpieczniej jest przeprowadzic cc chociazby przez wieksza wage. W polsce ginekolog mi mowil ze on by mi nie pozwolil juz przez sama cukrzyce bo u nas jeszcze zle ulozenie bylo.Ale czemu mieliby nie pozwalać? Cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do CC, insulina też nie
No ja to wiem u nas cc robią powyżej 4100g. Ja wolę sn. Rodziłam dwa razy sn co prawda ale miałam wycinaną torbiel z jajnika i dużo trudniej było dojść do siebie niż po porodzie [emoji23] Wolę się pomęczyć przed porodem, niż zdychać po z noworodkiemTu się zgodzę ale sama cukrzyca wskazaniem do CC nie jest bo jak piszesz dziecko może być normalnej wagi albo nawet małe(jak u mnie)
A przy cukrzycy rany się gorzej goja
Ja porównania nie mam [emoji85] no chyba że laparpskopowe usunięcie wyrostka można zaliczyć. 4h po już do kibelka szłam.No ja to wiem u nas cc robią powyżej 4100g. Ja wolę sn. Rodziłam dwa razy sn co prawda ale miałam wycinaną torbiel z jajnika i dużo trudniej było dojść do siebie niż po porodzie [emoji23] Wolę się pomęczyć przed porodem, niż zdychać po z noworodkiem
Powiem Ci, że wyrostek też miałam ale wtedy laparoskop nie był tak popularny (o ile w ogóle już były) i mam normalne cięcie. I wlasnie przez to musialam mieć normalnie usunietą torbiel, bo bali się zrostow po wyrostku. Lekarz powiedzial ze jak sie upre to zrobi laparoskopie ale jak beda zrosty i przerwą mi jelito to i tak będą musieli ciąć. Więc zgodzilam sie na laparotomię od razu. Blizna jak po cc, z tym że z grzebaniem przy jajnikach bez naciecia macicy. Źle wspominam, wolę nie powtarzać [emoji23]Ja porównania nie mam [emoji85] no chyba że laparpskopowe usunięcie wyrostka można zaliczyć. 4h po już do kibelka szłam.