reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Jak tam slodkie mamy dzisiaj? Co dobrego bedziecie jesc?
Ja w akcie despreacji zjadlam na sniadanie tylko jogurt naturalny. Moze po tym nie wywali mi cukru.

reklama
Ja w akcie despreacji zjadlam na sniadanie tylko jogurt naturalny. Moze po tym nie wywali mi cukru.
Tortille pełnoziarnistą z pomidorem, ogorkiem, piersią z kurczaka i jogurtem naturalnym z czosnkiem.
Co do cukrów to na czczo 84 ale mierzone o 10. Zjadłam sniadanie, pojechałam do kosciola i tak nie sprawdziłam cukru po sniadaniu. A sam jogurt naturalny na sniadanie to źle. Nabiał się slabo przyswaja z rana, poza tym gdzie masz tluszcz i węgle :)

Ja na obiad dziś szykuję zapiekankę makaronowa ze szpinakiem, pomidorami i mielonym z indyka :) Mam nadzieję że będzie zjadliwa i liczę na to że cukier bedzie ok :)

Cujrzyca powinna nazywać się jakoś inaczej, bo jest kojarzona tylko ze słodyczami [emoji849] Co chwilę słyszę teraz "a to spoko, po prostu zrezygnujesz z ciastek/cukierków/czekolady/lodów".
Wszystko byłoby łatwiejsze gdyby tylko o to chodziło i wystarczyło zrezygnować z czekolady. [emoji28]

Slodkatrojeczka, nie mialam chleba ani nic co moglabym zjesc bez obaw. Jogurt byl tlusty [emoji16] a i tak cukru nie sprawdzilam bo poszlam do parku.
My robimy grillowane kielbaski na obiad plus salatka, ale teraz wciagnelam sledzia w smietanie i kromczke wielozarozwca (zytniego nie bylo w sklepie).
Tez nie rozumiem dlaczego cukrzyca a nie np. Nietolerancja weglowodanow [emoji6]

Slodkatrojeczka, nie mialam chleba ani nic co moglabym zjesc bez obaw. Jogurt byl tlusty [emoji16] a i tak cukru nie sprawdzilam bo poszlam do parku.
My robimy grillowane kielbaski na obiad plus salatka, ale teraz wciagnelam sledzia w smietanie i kromczke wielozarozwca (zytniego nie bylo w sklepie).
Tez nie rozumiem dlaczego cukrzyca a nie np. Nietolerancja weglowodanow [emoji6]

To samo mi powiedział mój diabetolog, że to jest zła , powinna być zaburzenia weglowodanowe spowodowane hormonami w ciąży. :)

Melduję dziewczęta, że po tortilli cukier 120 ;)
Mnie tortila to na lopatki rozklada niestety. Mam problem bo nie bylo mojego chleba i nie mam co jesc.
Za to podjelam pierwsza probe ogorkow malosonych, mam nadzieje ze wyjda.
20190407_165819.jpeg

reklama
Do góry