Czytałam gdzieś że można zamienić podwieczorek z obiadem ale nie próbowałam bo mi taką kolejność pasuje Możesz spróbować i sprawdzić jak zareaguje Twój organizm. Z tego co obserwuję to są wytyczne co można czego nie ale i tak wszystko trzeba sprawdzić metodą prób i błędów.Dziewczyny czy ja mogę zmieniać sobie kolejność posiłków? Jem ok 8.30 śniadanie, potem II śniadanie 11.30 no i tak ok 14 wypada obiad. Mi to jest za wcześnie. Czy mogę wrzucić zamiast obiadu jakiś podwieczorek ? A obiad zjeść ok 16 ? A potem kolację? Czy to za dużo jedzenia pod koniec dnia będzie?
reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Ja niedawno gdzieś czytałam, że niektórzy mają zaleconą przekąskę w nocy. Dlatego pewnie doabetolog kazal mi mierzyć cukier o 3 w nocy. Może chcial mnie poczestowac kanapką o 3... [emoji23] ale ja mam w nocy koło 86 zawsze.Sama nie wiem ale nie mówię o jakimś wielkim objadaniu się tylko przegryzienia czegoś, spróbowałabym i jeżeli zadziała to przy najbliższej okazji spytam dietetyczki czy tak mogę robić Z tymi cukrami na czczo to jest tak że noc jest długa przerwa bez jedzenia w stosunku do tego jak jemy w dzień ....
No tak tylko, że w dzień spalasz to. A w nocy zjesz i idziesz spać...ale zapytaj nawet z ciekawości jak ona to widzi.Sama nie wiem ale nie mówię o jakimś wielkim objadaniu się tylko przegryzienia czegoś, spróbowałabym i jeżeli zadziała to przy najbliższej okazji spytam dietetyczki czy tak mogę robić Z tymi cukrami na czczo to jest tak że noc jest długa przerwa bez jedzenia w stosunku do tego jak jemy w dzień ....
No właśnie ja też to wyczytałam w książeczce która dostałam o cukrzycy ciążowej. Ale chciałam podpytać praktykówCzytałam gdzieś że można zamienić podwieczorek z obiadem ale nie próbowałam bo mi taką kolejność pasuje Możesz spróbować i sprawdzić jak zareaguje Twój organizm. Z tego co obserwuję to są wytyczne co można czego nie ale i tak wszystko trzeba sprawdzić metodą prób i błędów.
Tylko że mi się wydaje że ten podwyższony cukier na czczo nie jest wynikiem tego że na wieczór za dużo zjadłam i się nie spaliło tylko istnieje też coś takiego jak efekt brzasku i efekt somogyi czy jakoś tak pierwszy to wzrost stężenia cukru który jest efektem działania hormonów które nad ranem są wydzielane min kortyzol, a drugi to efekt niedocukrzenia. Tak jest w normalnej cukrzycy, nie mam pewności czy to się przekłada na ciążową. I tu ma sens to co pisała slodkatrojeczka- mierzenie cukru w nocy i zweryfikowanie tegoNo tak tylko, że w dzień spalasz to. A w nocy zjesz i idziesz spać...ale zapytaj nawet z ciekawości jak ona to widzi.
A to wyższa szkoła jazdyTylko że mi się wydaje że ten podwyższony cukier na czczo nie jest wynikiem tego że na wieczór za dużo zjadłam i się nie spaliło tylko istnieje też coś takiego jak efekt brzasku i efekt somogyi czy jakoś tak pierwszy to wzrost stężenia cukru który jest efektem działania hormonów które nad ranem są wydzielane min kortyzol, a drugi to efekt niedocukrzenia. Tak jest w normalnej cukrzycy, nie mam pewności czy to się przekłada na ciążową. I tu ma sens to co pisała slodkatrojeczka- mierzenie cukru w nocy i zweryfikowanie tego
A cukry mierzysz po jakich posiłkach?Ja jem jak mi akurat wygodnie a nie według jakiegoś schematu
Obiady jem dość późno i zawsze tak było. No i jem 3 czasem 4 razy dziennie a nie co 2h
Ennis92
Fanka BB :)
Ja mam inne wytyczne niż wy. Ja mierze przed każdym posiłkiem I 1h po.A cukry mierzysz po jakich posiłkach?
Ja po prostu nie jestem glodna i jem 3 razy dziennie
reklama
Cukry Ci nie szaleją, że masz taką długą przerwę między posiłkami ?Ja mam inne wytyczne niż wy. Ja mierze przed każdym posiłkiem I 1h po.
Ja po prostu nie jestem glodna i jem 3 razy dziennie