reklama
to mnie kasiente uspokoiłaś, wiesz ja zanim robiłam krzywa to miałam taki miesiąc że same słodycze jadłam i myślałam że może to wpłynęło na wynik, ale moja gin i diabetyk powiedzieli ze to nie ma znaczenia.
ojej ja bym sobie nie poradziła z tą Waszą rozpiską
ojej ja bym sobie nie poradziła z tą Waszą rozpiską
kasiente
Fanka BB :)
Poradzilabys sobie na spokojnie najpierw lekarz wyznacza diete, pote kieruje do tzw pokoju edukacyjnego gdzie pani polozna omawia wszystko bardzo dokladnie. potem opowiada jka korzystac z glukometru, dostajemy dzienniczki gdzie wpisujemy wyniki i do domku takze spokojnie dalabys rade
A cukier i slodycze nie maja tu nic do rzeczy. Bo generalnie weglowodany powoduja wyrzut cukru do krwi, wiec najlepiej dobierac tak wegle zeby pochodzily od jak najmniej przetworzonych produktow. Czyli pelnozairniste makarony, ciemne kasze, ciemny ryz, itepe no i jak najmniej obrabiac termicznie bo przy obrobce tez sie zmienia indeks glikemiczny. Najlepiej jesc gotowane, pieczone i grillowane, a unikac smazonego, szczegolnie na glebokim oleju i w panierce
A cukier i slodycze nie maja tu nic do rzeczy. Bo generalnie weglowodany powoduja wyrzut cukru do krwi, wiec najlepiej dobierac tak wegle zeby pochodzily od jak najmniej przetworzonych produktow. Czyli pelnozairniste makarony, ciemne kasze, ciemny ryz, itepe no i jak najmniej obrabiac termicznie bo przy obrobce tez sie zmienia indeks glikemiczny. Najlepiej jesc gotowane, pieczone i grillowane, a unikac smazonego, szczegolnie na glebokim oleju i w panierce
Dziś rano po śniadaniu 113 więc super, ale byłam przed pomiarem w poradni więc była okazja zbić cukier. Ja dziś nie czekałam w ogóle w kolejkach. Do rejestracji byłam 3. Do pokoju z pomiarami 1, do lekarza 1. Załatwiliśmy wszystko w ciągu niecałej godziny.
ja też po wizycie, i tez zadowolony, powiedział, ze mam spore zapasy cukrowe, więc mogę sobie pozwolić na mierzenie cukru na czczo codziennie, a po posiłkach tylko 3 razy w tygodniu:-)
a i macie rację co miasto to inne zwyczaje, jeszcze raz się upewniałam co do ilości cukru po posiłku i mi potwierdził te 140, na czczo 70-90, wizyta za 2 tygodnie.
a i macie rację co miasto to inne zwyczaje, jeszcze raz się upewniałam co do ilości cukru po posiłku i mi potwierdził te 140, na czczo 70-90, wizyta za 2 tygodnie.
reklama