reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
jakie masz poziomy rano ? Jesteś na insulinie ?
Tak, jestem na insulinie chyba od 10/11tego tc. Zanim dostałam insulinę poziom cukru na czczo był ponad 90, jakoś 95-98. Po włączeniu raczej miałam około 87-89. I tak wraz ze wzrostem ciąży musiałam zwiększać jednostki insuliny, żeby mieć poniżej 90. Aktualnie mam 19j. insuliny i cukry mam 70-75. Ale jestem już 38+6 tc. Tak niskie cukry zaczęły mi się chyba około 36 tc, wcześniej to nawet z insulina nie było tak nisko.
U Ciebie, który tydzień?

Tak, jestem na insulinie chyba od 10/11tego tc. Zanim dostałam insulinę poziom cukru na czczo był ponad 90, jakoś 95-98. Po włączeniu raczej miałam około 87-89. I tak wraz ze wzrostem ciąży musiałam zwiększać jednostki insuliny, żeby mieć poniżej 90. Aktualnie mam 19j. insuliny i cukry mam 70-75. Ale jestem już 38+6 tc. Tak niskie cukry zaczęły mi się chyba około 36 tc, wcześniej to nawet z insulina nie było tak nisko.
U Ciebie, który tydzień?
napisałam na pw

Hej ❤️
Jak tam Wasze samopoczucie ?
Ja się trochę ogarniam chyba pomału,chociaż głową z niewyspania boli mnie prawie codziennie i chyba muszę więcej wychodzić na zewnątrz. Dziś była położna ,wszystko ok,tylko jutro musimy podjechać do ośrodka,bo w szpitalu nie odcięli klamry na pępku i taka mordega,że nie pytajcie,a nie miała ze sobą narzędzi,żeby obciac.
Pokarm jest ,mała piątku przybrala 130g . Ja głodna non stop 😅🙈 A i byłam na wadze chyba w sobotę to miałam kilogram mniej niż przed ciążą 👌😅 Wczoraj było ściąganie szwów i w sumie już nieźle sobie popylam ☺️ Oczywiście zaliczyłam mój wyczekiwany serniczek, kupny ale pyszny 😅😍
Dziękuję za wsparcie i że mogę się szczerze wygadać 🩵

Hej ❤️
Jak tam Wasze samopoczucie ?
Ja się trochę ogarniam chyba pomału,chociaż głową z niewyspania boli mnie prawie codziennie i chyba muszę więcej wychodzić na zewnątrz. Dziś była położna ,wszystko ok,tylko jutro musimy podjechać do ośrodka,bo w szpitalu nie odcięli klamry na pępku i taka mordega,że nie pytajcie,a nie miała ze sobą narzędzi,żeby obciac.
Pokarm jest ,mała piątku przybrala 130g . Ja głodna non stop 😅🙈 A i byłam na wadze chyba w sobotę to miałam kilogram mniej niż przed ciążą 👌😅 Wczoraj było ściąganie szwów i w sumie już nieźle sobie popylam ☺️ Oczywiście zaliczyłam mój wyczekiwany serniczek, kupny ale pyszny 😅😍
Dziękuję za wsparcie i że mogę się szczerze wygadać 🩵
Hej, super, że dochodzisz do siebie i ze dzidzia przybiera🥰 do niewyspania się przyzwyczaisz 😅 Kurcze to szybko teraz te szwy ściągają. Dobrze, że dajesz radę fizycznie po cesarce.
To teraz życzymy Wam samych wspaniałych chwil, cieszcie się sobą 😍
Ja może już niebawem dołączę do grona bez brzuszków, bo w piątek idę do szpitala na wywoływanie, aczkolwiek zobaczymy, jak szybko się to potoczy 😁

Hej, super, że dochodzisz do siebie i ze dzidzia przybiera🥰 do niewyspania się przyzwyczaisz 😅 Kurcze to szybko teraz te szwy ściągają. Dobrze, że dajesz radę fizycznie po cesarce.
To teraz życzymy Wam samych wspaniałych chwil, cieszcie się sobą 😍
Ja może już niebawem dołączę do grona bez brzuszków, bo w piątek idę do szpitala na wywoływanie, aczkolwiek zobaczymy, jak szybko się to potoczy 😁
7 dni i na wizytę. Wlasnie tak wnioskowałam nadrabiając temat 😃 Czyli jednak nie CC? Trzymam za Was kciuki i nie mogę się doczekać info,że maleństwo po drugiej stronie brzuszka 😃🤞

7 dni i na wizytę. Wlasnie tak wnioskowałam nadrabiając temat 😃 Czyli jednak nie CC? Trzymam za Was kciuki i nie mogę się doczekać info,że maleństwo po drugiej stronie brzuszka 😃🤞
Tego, co ze mną bedzie, czy naturalnie, czy cc to chyba najstarsi górale nawet nie wiedzą 🤣 ale raczej się nie zapowiada na cc.
Będę dawać znać 😁

reklama
Do góry