reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Wiecie co ,rano wymienię baterie w glukometrze . Coś mam powalone cukry dzisiaj. Np przed posiłkiem 102 po posiłku godizne 102 ,dwa razy tak miałam i np po posiłku 111 o 16:40 , 19:15 przed posiłkiem też 111 ,a nic nie jadłam. Jakoś mi to dziwnie wygląda

reklama
Wiecie co ,rano wymienię baterie w glukometrze . Coś mam powalone cukry dzisiaj. Np przed posiłkiem 102 po posiłku godizne 102 ,dwa razy tak miałam i np po posiłku 111 o 16:40 , 19:15 przed posiłkiem też 111 ,a nic nie jadłam. Jakoś mi to dziwnie wygląda
Nie zaszkodzi spróbować. Chociaż ja też czasami mam np cały dzień po śniadaniu,obiedzie,kolacji te same np 120 i wtedy zmieniam trochę w zeszycie bo diabetolog nie uwierzy 🤣

A po co mierzycie przed posilkiem 🤔 przeciez zjesc i tak trzeba ile by nie wynosil cukier🤷‍♀️ wiadomo ze jak cos 'gorszego' sie zje to ma sens ale tak na codzien to nawet cukrzyk t2 taki jak ja nie bada.

Pochwale sie dzis rano 86 😎 insulina 15j i kanapka z ogorkiem i zamiast serka kanapkowego to maslo 😎

Hej dziewczyny !! Ja dalej nierozpakowana.
Wczoraj miałam założony balonik średnio pomógł szyjka się gładziła plamilam a dziś mam tasiemkę z prostaglandynami. Trzymajcie kciuki żeby wreszcie ruszyło !!!

Wczoraj miałam założony balonik średnio pomógł szyjka się gładziła plamilam a dziś mam tasiemkę z prostaglandynami. Trzymajcie kciuki żeby wreszcie ruszyło !!!
Właśnie miałam pytać 😄 to kciuki zaciśnięte ✊✊😊 A gdzie te " luksusy" w sensie tasiemka...

Mega kciukasy 🤞🤞🤞 mialam nadzieje ze napiszesz ze juz po, ale moze sie dzis uda!

U nas średnio. Zostaje jeszcze na obserwacji bo tak jak zapisy ktg są cudowne tak są pojedyncze spadki do 80,90.. lekarze ogólnie nic na to nie mówią, bo sami nie wiedzą.

reklama
Hejo, ja dzisiaj po wizycie u diabetologa, cukry ok. Pytałam o poród i powiedziała, że z racji tego, że od początku przyjmuje insulinę to poród będzie wywołany przed terminem, ale nie dużo, jakoś kilka dni. Chyba, że samo się zacznie wcześniej. Syn przyszedł na świat 37+3, mam nadzieję, że i tym razem dzidzia sama będzie się pchała na świat 🙂

Do góry