reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Hej dziewczyny . Mam pytanko ,nie mogę znaleźć u siebie na miejscu mąki orkiszowej 2000,ale mam w domu całe opakowanie płatków orkiszowych,jakbym zmieniła na make? 🤔 Czy to się nie sprawdzi ,bo nie będzie tego wysokiego numerka,że 2000?

Nie bedzie to maka 2000 a jak zmielisz za mocno to bedzie po prostu orkiszowa ale... watpie nawet w to ze az tak je zmielisz jak na make. Po prostu zrobisz z nich pewnie wersje tzw platkow blyskawicznych :-) mozesz probowac oczywiscie bo kto zabroni eksperymentow :-))))

Nie bedzie to maka 2000 a jak zmielisz za mocno to bedzie po prostu orkiszowa ale... watpie nawet w to ze az tak je zmielisz jak na make. Po prostu zrobisz z nich pewnie wersje tzw platkow blyskawicznych :-) mozesz probowac oczywiscie bo kto zabroni eksperymentow :-))))
Spróbowałabym jak sobie z tym poradzić termomix 😂 Tylko nie wiem wlasnie jak to na mnie wpłynie skoro nie będzie 2000 .
Zrobilam dzisiaj coś w stylu racuchów ,ale na skyrze i mace pełnoziarnistej . Może nie wyglądało ,smażyli się średnio,ale posmarowalam odrobinę fruzelina i całkiem mnie zadowoliło. Po godzinie cukier 141. Zjadłam kanapkę z serem ,szynką ,pomidorem,ogórkiem i do tego dwa te placuszki. Myślę,że spoko,ale może dodam następnym razem trochę orzechów ,w ogóle zostało mi dwa i włożyłam do lodówki,zobaczę jak po schłodzeniu . Zawsze to zaspokojenie jakiejś zachcianki.

Dziewczyny a wszystkie z was co mają trochę przekroczone cukry na czczo mają insulinę na noc ? Bo z tego co zrozumiałam to pomimo nocnej insuliny potrafią rano być podwyższone? Kurde zestresowałam się bo wstałam o 7 i miałam 88 gdzie ja mam trochę niższe zazwyczaj tylko ja nie jem już od 20-21 to może ten błąd.

Dziewczyny a wszystkie z was co mają trochę przekroczone cukry na czczo mają insulinę na noc ? Bo z tego co zrozumiałam to pomimo nocnej insuliny potrafią rano być podwyższone? Kurde zestresowałam się bo wstałam o 7 i miałam 88 gdzie ja mam trochę niższe zazwyczaj tylko ja nie jem już od 20-21 to może ten błąd.
U mnie od samego początku cukry na czczo były za wysokie i biorę insulinę. I mimo tego zdarza się, że czasem nadal mam przekroczone.
Dzisiaj wizyta u diabetologa, zobaczymy, co ona na te moje cukry powie 🙂

Spróbowałabym jak sobie z tym poradzić termomix 😂 Tylko nie wiem wlasnie jak to na mnie wpłynie skoro nie będzie 2000 .
Zrobilam dzisiaj coś w stylu racuchów ,ale na skyrze i mace pełnoziarnistej . Może nie wyglądało ,smażyli się średnio,ale posmarowalam odrobinę fruzelina i całkiem mnie zadowoliło. Po godzinie cukier 141. Zjadłam kanapkę z serem ,szynką ,pomidorem,ogórkiem i do tego dwa te placuszki. Myślę,że spoko,ale może dodam następnym razem trochę orzechów ,w ogóle zostało mi dwa i włożyłam do lodówki,zobaczę jak po schłodzeniu . Zawsze to zaspokojenie jakiejś zachcianki.

I co? Probowalas? Moze podpraz najpierw ziarna coby zrobily sie bardziej suche to lepiej sie zmiksuja.

Zawsze zdrowsze racuchy niz batonik :-)

88 przeciez to bardzo ladny wynik :-) nie zawsze beda takie same cukry.

Jak Ci zaczna fisiowac to zaczniesz jesc po 21 i wroci na dobre tory.

Ja np 2 dni temu mialam 90 a mam insuline. Wystarczyla kiepska noc mlodego i pobudki co chwilke.

reklama
Dziewczyny, tak dla rozluźnienia :)
Moja diabetolog (z własnego doświadczenia, bez żadnych badań, bardziej dla rozluźnienia atmosfery) zauważyła, że kobiety, które w krzywej miały podwyższony cukier na czczo zazwyczaj oczekują chłopców, a te, które miały po 1h wysoki cukier oczekują dziewczynek :)
Jak to się u Was sprawdza? Bo u mnie trafiła😃

Do góry