reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Hej dziewczyny . Mam pytanko ,nie mogę znaleźć u siebie na miejscu mąki orkiszowej 2000,ale mam w domu całe opakowanie płatków orkiszowych,jakbym zmieniła na make? 🤔 Czy to się nie sprawdzi ,bo nie będzie tego wysokiego numerka,że 2000?

Nie bedzie to maka 2000 a jak zmielisz za mocno to bedzie po prostu orkiszowa ale... watpie nawet w to ze az tak je zmielisz jak na make. Po prostu zrobisz z nich pewnie wersje tzw platkow blyskawicznych :-) mozesz probowac oczywiscie bo kto zabroni eksperymentow :-))))

Nie bedzie to maka 2000 a jak zmielisz za mocno to bedzie po prostu orkiszowa ale... watpie nawet w to ze az tak je zmielisz jak na make. Po prostu zrobisz z nich pewnie wersje tzw platkow blyskawicznych :-) mozesz probowac oczywiscie bo kto zabroni eksperymentow :-))))
Spróbowałabym jak sobie z tym poradzić termomix 😂 Tylko nie wiem wlasnie jak to na mnie wpłynie skoro nie będzie 2000 .
Zrobilam dzisiaj coś w stylu racuchów ,ale na skyrze i mace pełnoziarnistej . Może nie wyglądało ,smażyli się średnio,ale posmarowalam odrobinę fruzelina i całkiem mnie zadowoliło. Po godzinie cukier 141. Zjadłam kanapkę z serem ,szynką ,pomidorem,ogórkiem i do tego dwa te placuszki. Myślę,że spoko,ale może dodam następnym razem trochę orzechów ,w ogóle zostało mi dwa i włożyłam do lodówki,zobaczę jak po schłodzeniu . Zawsze to zaspokojenie jakiejś zachcianki.

Dziewczyny a wszystkie z was co mają trochę przekroczone cukry na czczo mają insulinę na noc ? Bo z tego co zrozumiałam to pomimo nocnej insuliny potrafią rano być podwyższone? Kurde zestresowałam się bo wstałam o 7 i miałam 88 gdzie ja mam trochę niższe zazwyczaj tylko ja nie jem już od 20-21 to może ten błąd.

Dziewczyny a wszystkie z was co mają trochę przekroczone cukry na czczo mają insulinę na noc ? Bo z tego co zrozumiałam to pomimo nocnej insuliny potrafią rano być podwyższone? Kurde zestresowałam się bo wstałam o 7 i miałam 88 gdzie ja mam trochę niższe zazwyczaj tylko ja nie jem już od 20-21 to może ten błąd.
U mnie od samego początku cukry na czczo były za wysokie i biorę insulinę. I mimo tego zdarza się, że czasem nadal mam przekroczone.
Dzisiaj wizyta u diabetologa, zobaczymy, co ona na te moje cukry powie 🙂

Spróbowałabym jak sobie z tym poradzić termomix 😂 Tylko nie wiem wlasnie jak to na mnie wpłynie skoro nie będzie 2000 .
Zrobilam dzisiaj coś w stylu racuchów ,ale na skyrze i mace pełnoziarnistej . Może nie wyglądało ,smażyli się średnio,ale posmarowalam odrobinę fruzelina i całkiem mnie zadowoliło. Po godzinie cukier 141. Zjadłam kanapkę z serem ,szynką ,pomidorem,ogórkiem i do tego dwa te placuszki. Myślę,że spoko,ale może dodam następnym razem trochę orzechów ,w ogóle zostało mi dwa i włożyłam do lodówki,zobaczę jak po schłodzeniu . Zawsze to zaspokojenie jakiejś zachcianki.

I co? Probowalas? Moze podpraz najpierw ziarna coby zrobily sie bardziej suche to lepiej sie zmiksuja.

Zawsze zdrowsze racuchy niz batonik :-)

88 przeciez to bardzo ladny wynik :-) nie zawsze beda takie same cukry.

Jak Ci zaczna fisiowac to zaczniesz jesc po 21 i wroci na dobre tory.

Ja np 2 dni temu mialam 90 a mam insuline. Wystarczyla kiepska noc mlodego i pobudki co chwilke.

reklama
Dziewczyny, tak dla rozluźnienia :)
Moja diabetolog (z własnego doświadczenia, bez żadnych badań, bardziej dla rozluźnienia atmosfery) zauważyła, że kobiety, które w krzywej miały podwyższony cukier na czczo zazwyczaj oczekują chłopców, a te, które miały po 1h wysoki cukier oczekują dziewczynek :)
Jak to się u Was sprawdza? Bo u mnie trafiła😃

Do góry