reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny u mnie już donoszona ❤️
Cukry wieczorem dziwnie niskie.. 90/91/95, po kolacji.
Dzisiaj rano na czczo z jednego palca 58 !!!
od razu wzięłam drugiego i 77, za chwilę trzeci i 64.
Zwariować można😒 ale wiecie takiej sytuacji nie przewidziałam i nie zapytałam. Nawet już nie mam wizyt u diabetologa.
To już tak się może poprawić w słynnym 37/38 tc? czy mam się martwić.

reklama
Zwariować można😒 ale wiecie takiej sytuacji nie przewidziałam i nie zapytałam. Nawet już nie mam wizyt u diabetologa.
jak bierzesz insuline to trzeba zmiejszyc jednostki jak nie to przy tych 58-64 jakis sok sie napij bo za niski cukier tez zlyy.
Gratuluje 37 😁 mozesz rodzic 🥰

Dziewczyny powiem Wam hit apropo mojego wymazu na gbs 🙈 Dzwonią do mnie rano z laboratorium,że ta próbka, która przywiozłam była przeterminowana i żebym podjechała to mi pobiorą od nowa i skąd mam to 🙈

jak bierzesz insuline to trzeba zmiejszyc jednostki jak nie to przy tych 58-64 jakis sok sie napij bo za niski cukier tez zlyy.
Gratuluje 37 😁 mozesz rodzic 🥰
Nie biorę 🙈( w ogóle biorę metforminę )ale jedyna różnica we wczorajszej kolacji to że nie zjadłam żelaznego zestawu- kanapka z serem 😄 bo wcześniejsza kolacja przesunęła mi się na 21.30- fasolka szparagowa i pomidor z mozarella mniam mniam ❤️ i już nie dałam razy później. A I gavisconu w nocy nie zjadłam bo się skończył 🤦‍♀️
Dzisiaj zrobię jak zawsze i zobaczymy jutro.

Dzięki za radę ! 🙂 tak doczytałam, że trzeba się ratować węglowodanami prostymi.

Dziewczyny powiem Wam hit apropo mojego wymazu na gbs 🙈 Dzwonią do mnie rano z laboratorium,że ta próbka, która przywiozłam była przeterminowana i żebym podjechała to mi pobiorą od nowa i skąd mam to 🙈

To Cie urządzili 🙈 Jak dobrze, że sama tego nie musiałam pobierać, a tu jeszcze perypetie po drodze.
Ale to teraz pobiorą przynajmniej :)

@sadness35 zazdro i super, że już nadszedł bezpieczny czas 🥰
Co do cukrów to mi je oddaj, bo ja akurat potrzebuje niższych w obecnym czasie 😅 a tak serio to u mnie zaleceniem było, że jeśli rano tak bardzo spadnie mi cukier to mam zmniejszyć jednostki insuliny i pójść do ginekologa zobaczyć, czy wszystko ok z maleństwem. Ale nie wiem, jak to wygląda bez insuliny.

Melduj jak tam sytuacja 🤓
Wczoraj najadlam się jak wiesz kto na kolację 😅 3 jajka, 3 ogorki kiszone i kromka chleba. I już tak nie zrobię, bo nie mogłam zasnąć z przejedzenia. Przebudziłam się o 5 nad ranem i z ciekawości poszłam zmierzyć cukier, było 98 ( tak z kopyta, ze wiesz, nawet chwili nie odczekalam), pozniej jeszcze zasnęłam i około 8.30 miałam 87. Wczoraj zwiększyłam insulinę na 19j.
Ale chyba tak to zostawię. Wyczytałam w moich zapiskach, że śniadanie mam zjeść najpóźniej do 8.30, a przerwa nocna nie dłuższą, niż 8-10h. Zważając, se idę spać około północy, a wstanę o 8.15 to zmieszczę się w normach, a wtedy cukier będzie dobry. Tylko, czy to nie oszukać przeznaczenie??

reklama
@sadness35 zazdro i super, że już nadszedł bezpieczny czas 🥰
Co do cukrów to mi je oddaj, bo ja akurat potrzebuje niższych w obecnym czasie 😅 a tak serio to u mnie zaleceniem było, że jeśli rano tak bardzo spadnie mi cukier to mam zmniejszyć jednostki insuliny i pójść do ginekologa zobaczyć, czy wszystko ok z maleństwem. Ale nie wiem, jak to wygląda bez insuliny.

Zależy z którego palca wezmę ale raz był w normie 💁bo 77.
Co się zestresowałam to moje 😣oby to była tęsknota po żółtym serze 🤦‍♀️ A za jakieś 2 tyg mam porzucić glukometr.
Wszystko stanęło bo na plusie mam 9,5 kg.

Do góry