reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny u mnie już donoszona ❤️
Cukry wieczorem dziwnie niskie.. 90/91/95, po kolacji.
Dzisiaj rano na czczo z jednego palca 58 !!!
od razu wzięłam drugiego i 77, za chwilę trzeci i 64.
Zwariować można😒 ale wiecie takiej sytuacji nie przewidziałam i nie zapytałam. Nawet już nie mam wizyt u diabetologa.
To już tak się może poprawić w słynnym 37/38 tc? czy mam się martwić.

reklama
Zwariować można😒 ale wiecie takiej sytuacji nie przewidziałam i nie zapytałam. Nawet już nie mam wizyt u diabetologa.
jak bierzesz insuline to trzeba zmiejszyc jednostki jak nie to przy tych 58-64 jakis sok sie napij bo za niski cukier tez zlyy.
Gratuluje 37 😁 mozesz rodzic 🥰

Dziewczyny powiem Wam hit apropo mojego wymazu na gbs 🙈 Dzwonią do mnie rano z laboratorium,że ta próbka, która przywiozłam była przeterminowana i żebym podjechała to mi pobiorą od nowa i skąd mam to 🙈

jak bierzesz insuline to trzeba zmiejszyc jednostki jak nie to przy tych 58-64 jakis sok sie napij bo za niski cukier tez zlyy.
Gratuluje 37 😁 mozesz rodzic 🥰
Nie biorę 🙈( w ogóle biorę metforminę )ale jedyna różnica we wczorajszej kolacji to że nie zjadłam żelaznego zestawu- kanapka z serem 😄 bo wcześniejsza kolacja przesunęła mi się na 21.30- fasolka szparagowa i pomidor z mozarella mniam mniam ❤️ i już nie dałam razy później. A I gavisconu w nocy nie zjadłam bo się skończył 🤦‍♀️
Dzisiaj zrobię jak zawsze i zobaczymy jutro.

Dzięki za radę ! 🙂 tak doczytałam, że trzeba się ratować węglowodanami prostymi.

Dziewczyny powiem Wam hit apropo mojego wymazu na gbs 🙈 Dzwonią do mnie rano z laboratorium,że ta próbka, która przywiozłam była przeterminowana i żebym podjechała to mi pobiorą od nowa i skąd mam to 🙈

To Cie urządzili 🙈 Jak dobrze, że sama tego nie musiałam pobierać, a tu jeszcze perypetie po drodze.
Ale to teraz pobiorą przynajmniej :)

@sadness35 zazdro i super, że już nadszedł bezpieczny czas 🥰
Co do cukrów to mi je oddaj, bo ja akurat potrzebuje niższych w obecnym czasie 😅 a tak serio to u mnie zaleceniem było, że jeśli rano tak bardzo spadnie mi cukier to mam zmniejszyć jednostki insuliny i pójść do ginekologa zobaczyć, czy wszystko ok z maleństwem. Ale nie wiem, jak to wygląda bez insuliny.

Melduj jak tam sytuacja 🤓
Wczoraj najadlam się jak wiesz kto na kolację 😅 3 jajka, 3 ogorki kiszone i kromka chleba. I już tak nie zrobię, bo nie mogłam zasnąć z przejedzenia. Przebudziłam się o 5 nad ranem i z ciekawości poszłam zmierzyć cukier, było 98 ( tak z kopyta, ze wiesz, nawet chwili nie odczekalam), pozniej jeszcze zasnęłam i około 8.30 miałam 87. Wczoraj zwiększyłam insulinę na 19j.
Ale chyba tak to zostawię. Wyczytałam w moich zapiskach, że śniadanie mam zjeść najpóźniej do 8.30, a przerwa nocna nie dłuższą, niż 8-10h. Zważając, se idę spać około północy, a wstanę o 8.15 to zmieszczę się w normach, a wtedy cukier będzie dobry. Tylko, czy to nie oszukać przeznaczenie??

reklama
@sadness35 zazdro i super, że już nadszedł bezpieczny czas 🥰
Co do cukrów to mi je oddaj, bo ja akurat potrzebuje niższych w obecnym czasie 😅 a tak serio to u mnie zaleceniem było, że jeśli rano tak bardzo spadnie mi cukier to mam zmniejszyć jednostki insuliny i pójść do ginekologa zobaczyć, czy wszystko ok z maleństwem. Ale nie wiem, jak to wygląda bez insuliny.

Zależy z którego palca wezmę ale raz był w normie 💁bo 77.
Co się zestresowałam to moje 😣oby to była tęsknota po żółtym serze 🤦‍♀️ A za jakieś 2 tyg mam porzucić glukometr.
Wszystko stanęło bo na plusie mam 9,5 kg.

Do góry