reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
A dajcie spokój. Kolka nie odpuszcza. Całą noc i dzień na przeciwbólowych. Coraz mocniejsze mi daja. USG dopiero na jutro rano,położna powiedziała żebym tego pilnowała od rana,bo jest piątek i jak mi nie zrobią to cały weekend będę bez. No to chyba stąd ucieknę i zaskarże szpital,bo to są jaja.

A dajcie spokój. Kolka nie odpuszcza. Całą noc i dzień na przeciwbólowych. Coraz mocniejsze mi daja. USG dopiero na jutro rano,położna powiedziała żebym tego pilnowała od rana,bo jest piątek i jak mi nie zrobią to cały weekend będę bez. No to chyba stąd ucieknę i zaskarże szpital,bo to są jaja.
Porażające, że nawet w szpitalu trzeba samemu o siebie dbać i pilnować interesu :/
Mam nadzieję, że leki zadziałają, usg zrobią i odpoczniesz od tych atrakcji !

No wlasnie. . Empatii zazwyczaj im brak, ale zdarzaja sie takie cudowne polozne ktore rekompensuja wszystko:-)
Ja zawsze wychodze z zalozenia ze o swoje trzeba walczyc w szpitalu bo tam zazwyczaj za duzy przemial aby ogarnac kazda pacjentke indywidualnie.

Dobrze jak juz dzieciatko cale i zdrowe po drugiej stronie brzuszka bo mozna oszalec.

Tak ja mam IO odraz cukrzyce t2. Cos Cie w tym temacie interesuje?
No już tak staram się z tym oswajać bo chyba mi została. Dowiem się jak zrobię krzywa ale to za jakiś czas. Może za miesiąc. A musisz mierzyć sobie cukier sama poza ciąża?

No już tak staram się z tym oswajać bo chyba mi została. Dowiem się jak zrobię krzywa ale to za jakiś czas. Może za miesiąc. A musisz mierzyć sobie cukier sama poza ciąża?

Tak. Pilnuje caly czas cukrow, tylko teraz normy troszke inne i po skonczonym KP wskakuje na metformine jak dalej beda podwyzszone na czczo.
Ja po pierwszej ciazy 'dostal w spadku' ten syf wiec trzymam kciuki aby u Ciebie jednak nie zostalo.

Nie rozumiem czemu jeszcze Cie tam trzymaja 🤷‍♀️

reklama
Tak. Pilnuje caly czas cukrow, tylko teraz normy troszke inne i po skonczonym KP wskakuje na metformine jak dalej beda podwyzszone na czczo.
Ja po pierwszej ciazy 'dostal w spadku' ten syf wiec trzymam kciuki aby u Ciebie jednak nie zostalo.
No cukier musi być mniejszy niż 140 po 2h. A po godzinie on może być wyższy np 180 czy 140 to max glikemii ? Bo mnie to zastanawia... Wiem, że po godzinie się nie mierzy ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy u 'zdrowych' ludzi ta glikemia jest czasem np po 200..

Do góry