reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja akurat „siedzę” od 2 tygodni i czekam aż się cokolwiek zacznie 😂 jestem już wykończona. Dzisiaj skończony 39tc, sama nie wiem jakie rozwarcie tam już mam, skurczy brak i szyjki od zdjęcia szwów praktycznie nie ma 😂 liczyłam, że szybciej wsunę ten tort a nie w połowie maja 😅
Myślałam, że może coś się już u Ciebie podziało, a ty biedna dalej czekasz🙄
Ale już i tak bliżej, niż dalej, więc trzymam kciuki, aby się w końcu zadziało 😁

reklama
Ja dzisiaj miałam tak zakręcony dzień,że masakra. Tata ogarniał mi działkę z czym zeszło do 13,potem go odwiozłam to zaczekaj mama zrobi obiad,potem do siostry i wróciłam to była 17 😅 Ogarnęłam kuwetę,podłogi,posłałam kwiatki i leżę 😅😅 W planach był farsz na krokiety,może jutro 😅 Powiem Wam,że lubię pogrzebać w ziemi,ale w tym roku odpuściłam i ja siedzę i patrzę 😛 a tato działa,żebym miała trochę swoich warzyw pod domem,oczywiście wszystko co zajmuje więcej miejsca i nie potrzebne mi na już sieje u niego. 😅 No i daze do tego,że też miło tak posiedzieć i popatrzeć jak się w tym roku samo robi 😅
A co do wyprawki to w połowie maja mają przyjść kłaść kostkę ,jak będę mieć to za sobą to będę domykać wyprawkę 💪
Korzystaj, że ktoś może Ciebie wyręczyć, masz dobra wymówkę 😁
U mnie też pasowałoby się zmobilizować, żeby dokupić brakujące rzeczy, ale nie chce mi się 😅

Ja w szpitalu z nudow dzis to normalnie umieram. Jeszcze mam taka spokojna wspollokatorke ze nawet nie chce gadac zaczepiana i normalnie leze i zbijam baki od 4 rano 🙉🥴 a nawet sluchawek sobie nie wzielam do muzyki, niiiccc 😔 kill mi.

@Daria1991 ja bym kupowała,ale muszę trochę przystopować ,zapłacę kostkę to na spokojnie kupię resztę 😅 dużo butelek i smoczków dostałam od koleżanki i fajnie,w z drugiej strony mam wrażenie,że jak się sama za to nie wzięłam to nie wiem co z czym jeść i co do czego tam pasuje 😅 jakoś jak sama coś szukam,zamawiam to bardziej to rozumiem .

@gooskaw właśnie widziałam,że wylądowałas w szpitalu 😏 jak się czujesz ?

Ja bym tak na lezaczku polezala... ehhh:-)) mialo byc tak pieknie.

Wczoraj mialam wizyte i mialam cisnienie 160/100 i lekarz mnie z miejsca wyslal do szpitala wiec przyjechalam i zbijam bąki bo cisnienie juz wrocilo do normy. Ale nie wiem czy mnie wypuszcza juz przed indukcja i jestem zalamana ta nudą 🥴😔 zbadali z gory na dol i jest ok, jutro pogadam z lekarzem ze normalnie sie udusze jak mnie zostawi caly tydzien 🤪

Ja bym tak na lezaczku polezala... ehhh:-)) mialo byc tak pieknie.

Wczoraj mialam wizyte i mialam cisnienie 160/100 i lekarz mnie z miejsca wyslal do szpitala wiec przyjechalam i zbijam bąki bo cisnienie juz wrocilo do normy. Ale nie wiem czy mnie wypuszcza juz przed indukcja i jestem zalamana ta nudą 🥴😔 zbadali z gory na dol i jest ok, jutro pogadam z lekarzem ze normalnie sie udusze jak mnie zostawi caly tydzien 🤪
O panie ,no oby nie. Może jak się unormowało i będzie utrzymywać to pozwolą Ci wyjść i np badać sobie regularnie w domu . Jeny jak ja pomyślę,że Ty niedługo już będziesz ze swoją dzidzia to aż się stresuje jakbym to ja miała termin 😅❤️

@Nath096 nie ma sie co stresowac ;-) bo to czeka kazda z Nas :-))))) naturalna kolej rzeczy, ja tylko licze ze sie samo zacznie ale powoli przyjmuje do wiadomosci ze moze byc roznie.
Przede ma pierwszenstwo @Alexis124 i niech sie nie wyglupia ino dziala :-p

A dzis tu taki sajgon ze chyba ze 4 laseczki wyskoczyly z patologii na porodowke. Najlepsze malzenstwo ukrainskie gdzie Ona na skurczach az sobie krzyczala a on do niej za kazdym razem Ciii Ciiii Ciiii. Az sie smialam pod nosem ze Panowie to jednak nieogary niektorzy... jak mozna uciszac na skurczach? 🤪

@Nath096 nie ma sie co stresowac ;-) bo to czeka kazda z Nas :-))))) naturalna kolej rzeczy, ja tylko licze ze sie samo zacznie ale powoli przyjmuje do wiadomosci ze moze byc roznie.
Przede ma pierwszenstwo @Alexis124 i niech sie nie wyglupia ino dziala :-p

A dzis tu taki sajgon ze chyba ze 4 laseczki wyskoczyly z patologii na porodowke. Najlepsze malzenstwo ukrainskie gdzie Ona na skurczach az sobie krzyczala a on do niej za kazdym razem Ciii Ciiii Ciiii. Az sie smialam pod nosem ze Panowie to jednak nieogary niektorzy... jak mozna uciszac na skurczach? 🤪
Ja za 2tyg niecałe w sumie wizyta u diabetologa ,gin 1 czerwca i szczepienie na krztusciec.
No ja nie mam doświadczenia,ale faceci faktycznie nie ogarniają chyba jak to boli,skoro miał nadzieję,że będzie sobie rodzic z rozwagą i w milczeniu 😅

reklama
@Daria1991 ja bym kupowała,ale muszę trochę przystopować ,zapłacę kostkę to na spokojnie kupię resztę 😅 dużo butelek i smoczków dostałam od koleżanki i fajnie,w z drugiej strony mam wrażenie,że jak się sama za to nie wzięłam to nie wiem co z czym jeść i co do czego tam pasuje 😅 jakoś jak sama coś szukam,zamawiam to bardziej to rozumiem .
No tak, najważniejsze to zachować umiar 😅
Też jak kompletowałam pierwszą wyprawkę to właśnie na bieżąco się uczyłam, co do czego służy, bo jak widziałam niektóre rzeczy to mój mozg tego nie ogarniał 😅

Do góry