reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

I nie zjadlam wczoraj kolacji tylko dopiero przed snem bo mialam mega wzdety brzuch, rano mlody mnie wyrwal ze snu i dzis na czczo 92 🤦‍♀️ ta cukrzyca to mega pierdoła... 😑

reklama
I nie zjadlam wczoraj kolacji tylko dopiero przed snem bo mialam mega wzdety brzuch, rano mlody mnie wyrwal ze snu i dzis na czczo 92 🤦‍♀️ ta cukrzyca to mega pierdoła... 😑
Ja ostatnio rozregulowałam pory posiłków i ciężko mi się wyrobić z kolacją i przekąska,w sensie zjadam kolację ,czuje się jeszcze syta mogłabym iść spać ale wiem,że to będzie za długa przerwa i wstaje jeszcze np przed samym snem i coś podgryzam.

Dziewczyny które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile trwa USG u was? Ja mam wrażenie, że 3 minuty i po sprawie. Sprawdza obwód głowy, brzucha, przepływy w pępowinie coś tam jeszcze zetknie i koniec.

Dziewczyny które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile trwa USG u was? Ja mam wrażenie, że 3 minuty i po sprawie. Sprawdza obwód głowy, brzucha, przepływy w pępowinie coś tam jeszcze zetknie i koniec.
Pierwsza ciąża na nfz i też USG po 2,3 minuty dlatego trochę mnie to zastanawia. Czy może już nie ma co tam sprawdzać .

Ja chodzę prywatnie,ale też nie trwa to jakoś długo ,zauważyłam też że dużo rzeczy pani doktor sprawdza mnie o tym nie mówiąc 😅 w sensie mówi ,że jest ok ,że się rusza ,pokazuje mi ,daje zdj ,ale takie mam wrażenie,że coś tam sobie między sprawdza,ale mi nie mówi o co kaman 😅 ostatnio troszkę dłużej leżałam jak miałam dopochwowe i zwykle,ale chyba bardziej skupiła się na szyjce i łożysku wtedy

To ja mam zawsze dluzsze badanie usg szyjki, palpitacyjnie i pozniej krotsze maluszka mysle ze takie minimum pol godziny z wywiadem i rozmowa wizyta zawsze trwa. Jak mialam pessar w 1 ciazy to samo usg maluszka bylo dluzsze a teraz mam podzielone. Jak z maluszkiem wszystko okej na vadaniach trymestralnych to lekarze nie spinaja sie jakos specjalnie tylko sprawdzaja ogolnie to co najwazniejsze :-)
Chcialoby sie dluzej malucha ogladac nie? Ale jeszcze bedziecie mialy po drugiej stronie brzucha obraz 5d do konca zycia :-))))

Ja ostatnio rozregulowałam pory posiłków i ciężko mi się wyrobić z kolacją i przekąska,w sensie zjadam kolację ,czuje się jeszcze syta mogłabym iść spać ale wiem,że to będzie za długa przerwa i wstaje jeszcze np przed samym snem i coś podgryzam.

Znam to uczucie doskonale... brzuch pelen ale musisz cos ugryzc bo pozniej jest katastrofa 🤦‍♀️ nie lubie tez.

Znam to uczucie doskonale... brzuch pelen ale musisz cos ugryzc bo pozniej jest katastrofa 🤦‍♀️ nie lubie tez.
A sprawdzacie cukier przed ostatnią przekąska? Bo ja zauważyłam, że jak długo jestem najedzona np do 3 h po posiłku to ten cukier mam zawsze 100-105 a jak już czuję burczenie to 90 gdzieś

reklama
Ja prowadzę ciążę na NFZ, ale kontroluje dodatkowo prywatnie. I u mnie wizyty prywatne zależne są od tego, czy biorę USG z konsultacją i wtedy możemy sobie długo pogadać i przebadać się bardzo szczegółowo, albo tylko USG, czyli krótki wywiad, sprawdzanie, czy wszystko ok z dzieckiem i tyle.

Do góry