To dlaczego stwierdzają cukrzycę skoro mieści się w widełkach?Po 1h mieści się w normie poniżej 180 dopiero przy pomiarze glukometrem ma być poniżej 140
reklama
AniaMamax3❤❤❤
Fanka BB :)
Po 2h norma to 153To dlaczego stwierdzają cukrzycę skoro mieści się w widełkach?
Wystsrczy jeden przekroczony wynik i wskazuje na cukrzycę ciążową
maszak
A ja wiem, że po posiłku musi być 140. Do stwierdzenia cukrzycy musi być przekroczona jedna z tych 3. Z tego co kojarzę najwięcej przypadków jest gdy cukier na czczo jest przekroczony, dlatego wspomniałam o ostatnim posiłku. Ja byłam na diecie od 9 tyg (nie raz zjadłam słodkie), i udawało mi się z cukrami do ponad 32 tyg. Od 3 tyg mam insulinę na noc.Zgadza się ale autorka postu ma tez wysoki cukier po 1h i po 2h.
W ciąży po 1h po posiłku ma być mniej niż 140
maszak
Norma 92, po 1 h 180 , po 2 h 140Po 1h mieści się w normie poniżej 180 dopiero przy pomiarze glukometrem ma być poniżej 140
Ja jestem w 20 tyg i od tygodnia mam insulinę do posiłku i od ponad miesiąca na noc. Ale tak jak wspominałam wyżej - nie trzymam się diety...A ja wiem, że po posiłku musi być 140. Do stwierdzenia cukrzycy musi być przekroczona jedna z tych 3. Z tego co kojarzę najwięcej przypadków jest gdy cukier na czczo jest przekroczony, dlatego wspomniałam o ostatnim posiłku. Ja byłam na diecie od 9 tyg (nie raz zjadłam słodkie), i udawało mi się z cukrami do ponad 32 tyg. Od 3 tyg mam insulinę na noc.
AniaMamax3❤❤❤
Taka norma po 2h nie obejmuje ciążyNorma 92, po 1 h 180 , po 2 h 140
W ciąży 153
To ja miałam 157 i stwierdzili cukrzycę. Teraz się męczę.Taka norma po 2h nie obejmuje ciąży
W ciąży 153
Nie przepadam za słodyczami. Przed ciąża mogły nie istnieć. Teraz, od kiedy w ogóle nie jem czyli od sierpnia mam ochotę takiego paczka lub loda wciągnąć nosem...
AniaMamax3❤❤❤
Ja miałam 155 po 2h w poprzedniej ciążyTo ja miałam 157 i stwierdzili cukrzycę. Teraz się męczę.
Nie przepadam za słodyczami. Przed ciąża mogły nie istnieć. Teraz, od kiedy w ogóle nie jem czyli od sierpnia mam ochotę takiego paczka lub loda wciągnąć nosem...
Teraz z kolei przekroczenie po 1h
Jestem w 24 tcCukrzyca. Miałam bardzo podobne wyniki.
Diabetolog zalecił dietę. Niekoniecznie się sprawdziło gdyż na początku ciąży nic nie mogłam jeść, dodatkowo "zdrowe odzywianie" to dla mnie samo zło. Nigdy nie byłam na diecie. Warzyw nie lubie, lubię zjeść "po polsku".
Zamieniłam chleb na zytni, makarony na ciemne. Jem mniej ale częściej.
Mierze cukier ciągle. Mam insulinę na noc i do posiłków.
Możesz poczekać na lekarza ale już możesz zacząć od diety bo to będzie pierwsze zalecenie diabetologa. A w którym jesteś tygodniu? Ja miałam bardzo wcześnie rozpoznana a Ty w którym tygodniu jesteś?
reklama
Zacznij od diety i umów się do diabetologa, ginekolog na pewno zaleciJestem w 24 tc