reklama
jasani
Fanka BB :)
Chyba mnie z kimś mylisz. Tam gdzie nie mam racji to potrafię się do tego przyznać. A jeżeli ją mam to jej bronie.No właśnie ja Cię kojarzę z innych watków - gdzie tylko Ty masz rację . Także jak już wspominałam sprzeczac się nie mam zamiaru. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie dziecka. Mimo tego co mowisz, ze tak ślepo zawierzam mojemu głupiemu diabetologowi .. dziecko urodziło się w terminie , z normalną wagą, bez żadnych dolegliwości, starzejącego się łozyska i innych rzeczy do których cukrzyca może doprowadzić ... więc to nie jest ślepe głupie powtarzanie. Normy sa po to by ich nie przekraczac, a dieta po to by jej się trzymać.
Także ja rozmowę juz z Tobą zakończyłam
I to nie chodzi o to czy Twoje dziecko urodziło się zdrowe czy nie. Chodzi o to,że innych możesz wprowadzić w błąd.
Myszopingwin
Wszystko w porządkuDziewczyny,
Czy wyniki cukru na czczo 76, po 1h 112, po 2 h 74 są ok?
jasani
Wynik po 2 h trochę niski. Może świadczyć o hipoglikemii. Ale niekoniecznie. Najlepiej skonsultować to szybko z lekarzem.Dziewczyny,
Czy wyniki cukru na czczo 76, po 1h 112, po 2 h 74 są ok?
Ja mam stwierdzona cukrzycę i te wyniki mojej koleżanki, wysłała mi. W poniedziałek idzie do ginekologa, bo to skierowanie od ginekologa. Zobaczymy co jej powie ale mnie ten wynik po 2h tez wydaje się za niskiWynik po 2 h trochę niski. Może świadczyć o hipoglikemii. Ale niekoniecznie. Najlepiej skonsultować to szybko z lekarzem.
Myszopingwin
Po godzinie norma jest do 180, więc masz lekkie przekroczenie. Zależy, czy Twój ginekolog prowadzący uzna, że to cukrzyca ciążowa i da Ci skierowanie do diabetologa, czy nie. Teoretycznie i według wytycznych powinien dać
Edytak166
Dziękuję za odpowiedzi tak myślałam zobaczymy ci powie bo ciążę mam leżącą wstaję tylko na badania i lekarz jeszvze jak mi dojdzie diabetolog to już wogole będzie pechPo godzinie norma jest do 180, więc masz lekkie przekroczenie. Zależy, czy Twój ginekolog prowadzący uzna, że to cukrzyca ciążowa i da Ci skierowanie do diabetologa, czy nie. Teoretycznie i według wytycznych powinien dać
reklama
Myszopingwin
Malutkie masz to przekroczenie i to "po posiłkowe", więc pewnie lekka modyfikacja diety i dasz radę. Co do diabetologa, to nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale jest duża szansa spokojnie można go obskoczyć przez teleporadę, przynajmniej ja swoje załatwiam w ten sposób i nie muszę tam chodzić (jestem zapisana do Instytutu Matki i Dziecka). Osobiście byłam tam w tej sprawie tylko raz - przy sytuacji z zaleceniem leżenia, to myślę, że masz więcej niż podstawy, żeby nalegać na wizyty telefoniczne. Głowa do góry, cukrzyca jest naprawdę do ogarnięciaDziękuję za odpowiedzi tak myślałam zobaczymy ci powie bo ciążę mam leżącą wstaję tylko na badania i lekarz jeszvze jak mi dojdzie diabetolog to już wogole będzie pech