reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

dzięki wielkie, zaraz zadzwonię, tylko nie wiem czy nie będzie problemu w takim razie, bo ja mam skierowanie od prywatnego lekarza. I co teraz? Nie przyjmą mnie?

hmm... nie wiem, mi kazała czytać, dwa razy się upewniała, tak czy siak dzwoń i kłóć się. Trzymam kciuki!

najwyżej pójdziesz do przychodni i poprosisz o przepisanie skierowania. Przecież ciężarna podobno ma darmową opiekę w polsce...

reklama
Lucyna nie tak codziennie ale dosc czesto. Ja chyba zaraz zeświruje. Przed chwila zjadłam jajecznicę z połową białej normalnej bułki z masełkiem, zaraz pomiar, zobaczymy..

Marchew nie ma wit. A tylko B-karoten. To jest prekursor wit. A, którego organizm wykorzystuje tylko tyle, ile potrzebuje, nie zaś toksyczny retinol. Soki z marchwi czasem jaa dodatek syntetycznej wit. a - i tu radzę ostrożność.

no włąśnie.. ja tylko znalazłąm, że wit A szkodzi do 12 tygodnia, i chodzi tu bardziej o syntetyczną witaminę, lub o wątróbkę, nigdzie nie ma o marchewce :confused:

Kilolek mi ginekolog od razu powiedziala ze musze isc do lekarza I kontaktu bo samo skierowanie od niej, prywatnie to nic nie da. I w poradni też mi sprawdzali czy mam "dobre" skierowanie, czyli nie-prywatne. Dla mnie to glupota i marnowanie pieniedzy bo za wizyte u lekarza po skierowanie sa wypłacane z NFZ pieniadze, a przeciez to fikcja, idzie sie tylko po papier: wiec marnotrawstwo pieniedzy ze składek i papieru!! I jak ma sluzba zdrowia stanac na nogi jak sie takie bzdury wymysla

Ufff z ta marchwia mnie uspokoilyscie, bo juz myslalam ze cale to zarcie w ciazy to jedna wielka bomba zegarowa. Teraz sobie przypomnialam ze kiedys wlasnie o tym czytalam, ze to B-karoten a nie witA.

reklama
po polowie normalnej świezutkiej smacznej bułki tylko 110!!! Dietetyczka mowila mi zebym nie rezygnowała zupelnie z buiałego pieczywa bo zeświruję - no to nie bede rezygnować tak zupelnie. A ketony nadal w ilosciach niewielkich :(((((((((

Do góry