reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wogule ta cukrzyca to jakaś wredna małpa 🐒😂 najgorsze jest to przestawienie się na posiłki o konkretnych porach i mierzenie cukrów, a moje palce już po kilku ukłuciach bola tak że ciężko cokolwiek robić 🙉

reklama
Niestety ja też mam cukrzuce. Strasznie mnie męczy pilnowanie tych pomiarów i tych posiłków 😪. Pocieszam się tym, że po ciąży to minie.

Niestety ja też mam cukrzuce. Strasznie mnie męczy pilnowanie tych pomiarów i tych posiłków 😪. Pocieszam się tym, że po ciąży to minie.
Dla mnie najgorsze po ciąży było robienie krzywej cukrowej. O ile w ciąży się miło zaskoczyłam ze jakoś poszło tak po ciąży musiałam ukraść kilka łyków wody bo chyba bym 🤮

Można np. hummus z warzywami (np. zielony ogórek i kilka plasterków papryki) lub zamiast hummusu dip jogurtowy
Orzechy np. pistacjowe
Kanapka z masłem orzechowym (byle takie bez soli i cukru)
Jakiś owoc - np. małe jablko
Serek wiejski + warzywa (np. rzodkiewka i szczypior)

Ciężko będzie przetrwać zimowe miesiące na diecie gdzie warzywa nie mają praktycznie żadnego smaku 🤮. A jak jest u was z palcami po kluciu też Was tak mega bolą już po kilku ukłuciach? Z których palców najczęściej pobieracie krew?

reklama
Tak, ogórki i pomidory już tracą swój smak a dalej będzie jeszcze gorzej.
Ja kłuję sie tylko w mały palec i serdeczny. I np. jednego dnia jeden palec i drugiego drugi i tak po kolei. Mierzę cukier 6xdziennie. Pielęgniarka mówiła żeby zmieniać igłę przed każdym ukłuciem, ale ja używam jednej na dzień. W ten sposób dziennie złużywam jednej igły a nie 6.🤫🤫🤫🤫

Do góry