reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A dopasowałaś sobie pieczywo? Mi tak po śniadaniu cukry skakały, przetestowałam chyba z 15 rodzajów chleba zanim znalazłam odpowiednie. Może więcej warzyw dodawaj. Po 1 kanapce z nieodpowiednim chlebem, z małą ilością warzyw mam cukry gorsze niż po 3 kanapeczkach z "dobrym " chlebem i dużą ilością warzyw.

Chleb mam już dobrany, najlepiej działa nanie żytnie pieczywo z niskim ig ,staram się jeść przepisowo ale dalej się uczę...

MałaBi wiesz że mam to samo? Zobaczysz dzisiaj,może spadnie.Organizm różnie reaguje,ja np mam dziś 95 po 14 jednostkach a jutro pewnie już będę miała powyżej 100 znowu bo to mam tak często....albo jak zaczynałam brak insuline to miałam 103 a po pierwszej dawce 110 😅

reklama
Eh ja ostatnio też mam na czczo wyższe cukry i nie wiem dlaczego [emoji2368]
Po kolacji cukier był ok. W nocy często jestem głodna, może to to?

A badasz ketony w moczu? Też tak jem mniej więcej kolacje, insulinę między 22 a 23 mam brac im później tym lepiej ale czasem już zasypiam, ile bierzesz insuliny? Może masz teraz taki skok hormonówbi Ci cukry szaleją, ja czasem w dzień mam problem, zjem czarny chleb, pomidor, plasterek szynki, jajko i cukier 180

Witam slodkie mamy. Dolanczam do Was niestety mam cukrzyce ciazowa. Jestem w 28tygodniu z cukrzyca walcze ok 3tygodni. Na razie starcza dieta. W gronie zawsze razniej trzyma sie diety a moze jakies nowe dobre i zdrowe przepisy sie podlapie :)

Dziewczyny mierzycie sobie cukier tylko po godzinie czy sprawdzacie jeszcze później? Bo zauważyłam że np po godzinie jest ok ale czasami rośnie dalej

reklama
Do góry