reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć dziewczyny , jestem w 7tc , wczoraj wyszedł mi wynik cukru na czczo 100 gdzie norma w moim laboratorium to 99, nigdy nie miałam problemów z cukrem , w pierwszej ciąży również . W nocy przed badaniem wypiłam cały sok marchewkowy .. mógł on mieć wpływ na wynik badania ? wszystkie pozostałe badania morfologia , mocz , tarczyca idealne

reklama
Cześć dziewczyny , jestem w 7tc , wczoraj wyszedł mi wynik cukru na czczo 100 gdzie norma w moim laboratorium to 99, nigdy nie miałam problemów z cukrem , w pierwszej ciąży również . W nocy przed badaniem wypiłam cały sok marchewkowy .. mógł on mieć wpływ na wynik badania ? wszystkie pozostałe badania morfologia , mocz , tarczyca idealne
Norma dla kobiet w ciąży do 92.

Dziewczyny a jak to wygląda z cukrzycą? Do szpitala muszę się zgłosić jakoś wcześniej że chce tam rodzic?
Będę pytać lekarza ale chce się już rozeznać [emoji85]
Wiem tylko że ma być szpital o wysokiej referencyjnosci.

Witam dziewczęta mam pytanie czy też tak macie dziś zmierzylam cukier na czczo z jednej ręki i wyszło 94 czyli ponad normę po chwili powtórzyłam badanie z drugiej i 87 czyli ok Jak do tego podejść? Który jest prawidłowy bo jednak dla mnie jest różnica I przy większym muszę zwiększyć jednostki insuliny

Myślę że z takim wynikiem lekarz wyśle cię na obciążenie w ciąży norma jest do 92

Niestety miewam takie różnice jeśli z dwa dni mam większe wyniki to zwiększam insuline
Witam dziewczęta mam pytanie czy też tak macie dziś zmierzylam cukier na czczo z jednej ręki i wyszło 94 czyli ponad normę po chwili powtórzyłam badanie z drugiej i 87 czyli ok Jak do tego podejść? Który jest prawidłowy bo jednak dla mnie jest różnica I przy większym muszę zwiększyć jednostki insuliny

Zazwyczaj wychodzą inne wyniki z innego palca czy ręki :) dlatego lekarze mówią, że nie wolno tak robić :):):)
Dawkę insuliny zwiększasz dopiero jak przekroczenie występuje 3-4 dni z rzędu.

Dziewczyny a jak to wygląda z cukrzycą? Do szpitala muszę się zgłosić jakoś wcześniej że chce tam rodzic?
Będę pytać lekarza ale chce się już rozeznać [emoji85]
Wiem tylko że ma być szpital o wysokiej referencyjnosci.
Myślę, że każdy szpital ma swoje zasady przyjęć i jak już wybierzesz miejsce, to należy upewnić się w tym konkretnym.

reklama
Meldujemy ,że my już rozpakowane od środy
U Małej cukry super, sobie mierzylam tylko poranne i są w normie. Będziemy kontrolować dalej i mam nadzieję ,że ta małpa już mi odpuści [emoji6]
IMG_20200801_232047_474.jpeg

Do góry