reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Może z wędlina i warzywami
Przed snem jem tradycyjną kanapkę z serem ... tak unikam ketonurii ...
Od tygodnia robię zastrzyk o godzinę wcześniej i to normuje poranny pomiar.
A ten nocny zupełnie nie wiem skąd, ale może jak sugerujesz to kwestia wieczornego posiłku i tłuszczu w serze ... już nie wiem, co jeść chyba czeka mnie suchy chleb [emoji22]

reklama
A ja przytylam 8 kilo do 23 tyg a teraz schudlam 0,7 kg bedac 3 dni na diecie, jem często 6-7 posiłków ale małe porcje i mało węgli np łyżka kaszy czy pol kromki chleba na posiłek plus białko i warzywa i tłuszcze

A ten wynik raz Ci wyszedł czy więcej razy ? Jakoś mam podejrzenie że jest bardzo dziwny
Przed snem jem tradycyjną kanapkę z serem ... tak unikam ketonurii ...
Od tygodnia robię zastrzyk o godzinę wcześniej i to normuje poranny pomiar.
A ten nocny zupełnie nie wiem skąd, ale może jak sugerujesz to kwestia wieczornego posiłku i tłuszczu w serze ... już nie wiem, co jeść chyba czeka mnie suchy chleb [emoji22]

A ten wynik raz Ci wyszedł czy więcej razy ? Jakoś mam podejrzenie że jest bardzo dziwny

Od kiedy wprowadziłam te pomiary w nocy, czyli od około tygodnia. Co jeszcze dziwniejsze, kiedy odhaczałam pomiar nocny ok. 1:00 - 2:00 to wyniki były w granicach 89-91. Od kiedy mierzę o 3:00 to 108-115 ...

Ja do 23 tygodnia przytylam tylko 3.5 kg i to w zasadzie dopiero od miesiąca. Prędzej waga stala w miejscu. A wcale nie jestem chuda (70 kg obecnie) i jem normalne jak przed ciaza. Tylko, że faktycznie uważam na to co jem.

Cześć dziewczyny, w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę na insulinie, teraz jestem w siódmym tygodniu. W sobotę miałam robić krzywą, krew z palca - 105 :O zrobiliśmy tylko glukozę na czczo - 88, więc niezła różnica... no, także krzywą muszę zrobić w przyszłym tygodniu, jak znów pojadę do rodziców - bo mieszkam na mazurach, ale ciąże prowadzę w Warszawie, więc sobie trochę wszystko utrudniam :D Jestem prawie pewna, że ta cholera wróci, miałyście pierwsza ciąże na insulinie a drugą na samej diecie może?

reklama
Do góry