reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hej, udzielam się na przełomie sierpnia września. U mnie najprawdopodniej cukrzyca spowodowała wielowodzie, które przyczyniło się do powstania przedwczesnych skurczy i porodu w 33 tc
Po porodzie diety nie stosowałam. Moja diabetolog powiedziała ze mam spokojnie ochłonąć i dać hormonów czAs na uregulowanie. Przy kp mam mega parcie na słodkie i wcinam tony czekolady...
Dziś zrobiłam krzywa i po 2 h wynik 90 :)
Cukrzyca odeszła :)
A ja już niebawem wezmę się za dietę, ale jeszcze nie teraz :)

Dobry wieczor! Nigdy nie udzielalam sie na zadnych forach, ale dzis palka sie przegla. Po prostu potrzebuje troche otuchy. Jestem w 11 tc, a dzis wykryto u mnie cukrzyce ciazowa. Jestem zalamana
Hej!
U mnie tez w 10 tc postawiono diagnoze. I też byłam załamana. Dziś byłam pierwszy raz u diabetologa i dietetyka, zobaczymy jak mi pójdzie. Które wyniki krzywej masz złe...? U mnie na razie problem z cukrem na czczo :/

Hej!
U mnie tez w 10 tc postawiono diagnoze. I też byłam załamana. Dziś byłam pierwszy raz u diabetologa i dietetyka, zobaczymy jak mi pójdzie. Które wyniki krzywej masz złe...? U mnie na razie problem z cukrem na czczo :/
Ja na czczo mialam dobry, ale ten po godzinie wysoki:( po dwoch juz nie udalo sie zrobic, bo zwymiotowalam. Bedziemy sie wspierac:)

Dobry wieczor! Nigdy nie udzielalam sie na zadnych forach, ale dzis palka sie przegla. Po prostu potrzebuje troche otuchy. Jestem w 11 tc, a dzis wykryto u mnie cukrzyce ciazowa. Jestem zalamana
Cześć Basiulka :) tak jak piszą dziewczyny-dasz radę. Wiem, że diagnoza jest przerażająca bo sama to przeszłam. Cukrzyca od samego początku ciąży, od 6 tygodnia na diecie, a od 8 tygodnia na insulinie nocnej. Teraz leci już 28 tydzien i nie ma tragedii ;) pokombinujesz z posiłkami, sprawdzisz co Ci podnosi cukier a co mozesz jeść bez obaw i przebrniesz na luzie :) ja odkrylam mandarynki. Mogę zjesc 5 naraz a cukier spoko ;) masz jakies pytania to pisz śmiało.

Cześć Basiulka :) tak jak piszą dziewczyny-dasz radę. Wiem, że diagnoza jest przerażająca bo sama to przeszłam. Cukrzyca od samego początku ciąży, od 6 tygodnia na diecie, a od 8 tygodnia na insulinie nocnej. Teraz leci już 28 tydzien i nie ma tragedii ;) pokombinujesz z posiłkami, sprawdzisz co Ci podnosi cukier a co mozesz jeść bez obaw i przebrniesz na luzie :) ja odkrylam mandarynki. Mogę zjesc 5 naraz a cukier spoko ;) masz jakies pytania to pisz śmiało.
Naprawde baaardzo, ale to bardzo dziekuje :)

reklama
Spokojnie dasz radę jak my wszystkie. Krok po kroku. Diabetolog a potem dieta i metoda prób i błędów.
Ja dzisiaj testuję trzeci rodzaj pieczywa, może w końcu na jakieś trafię co mogę jeść :D
A masz może lidla pod nosem? Jest tam chleb żytni na zakwasie, codziennie jem na śniadanie i kolację po 2 kromeczki i cukier spoko. W poprzedniej ciąży mogłam jeść tylko chleb dla diabetyków z konkretnej piekarni bleee.

Do góry