reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny, ja o cukrzycy dowiedziałam się o 22 tygodniu i też byłam załamana. Zwłaszcza, że zawsze byłam chuda i nie spodziewałam się tego. Jednak choroba nie wybiera. Ja miałam przekroczony wyniki po 2h. Na szczęście jakoś poradziłam sobie samą dietą. Ogólnie nie miałam problemow z trzymaniem cukrów w normie. Dużo tez chodziłam na spacery. Ruch obniża poziom glukozy. Teraz po ciąży jestem chudsza niż przed ciąża :D

Hej, udzielam się na przełomie sierpnia września. U mnie najprawdopodniej cukrzyca spowodowała wielowodzie, które przyczyniło się do powstania przedwczesnych skurczy i porodu w 33 tc
Po porodzie diety nie stosowałam. Moja diabetolog powiedziała ze mam spokojnie ochłonąć i dać hormonów czAs na uregulowanie. Przy kp mam mega parcie na słodkie i wcinam tony czekolady...
Dziś zrobiłam krzywa i po 2 h wynik 90 :)
Cukrzyca odeszła :)
A ja już niebawem wezmę się za dietę, ale jeszcze nie teraz :)
Super, że cukrzyca Ci przeszła.
A jaki wyniki miałaś na czczo i po 1h? Ile po ciąży robiłaś ten test? Ja zrobie dopiero 12 tygodni po ciąży.

Dziewczyny, ja o cukrzycy dowiedziałam się o 22 tygodniu i też byłam załamana. Zwłaszcza, że zawsze byłam chuda i nie spodziewałam się tego. Jednak choroba nie wybiera. Ja miałam przekroczony wyniki po 2h. Na szczęście jakoś poradziłam sobie samą dietą. Ogólnie nie miałam problemow z trzymaniem cukrów w normie. Dużo tez chodziłam na spacery. Ruch obniża poziom glukozy. Teraz po ciąży jestem chudsza niż przed ciąża :D
Miałam identycznie w pierwszej ciąży;) cukier po 2h za wysoki. Cukrzyca wyregulowana samą dietą i po porodzie jak ręka odjął. Za 5 lat kolejna ciąża i jazda z cukrzycą niestety juz od samego początku. A też jestem szczupła, obciążenia w rodzinie nie ma a tu taka niespodzianka.

Miałam identycznie w pierwszej ciąży;) cukier po 2h za wysoki. Cukrzyca wyregulowana samą dietą i po porodzie jak ręka odjął. Za 5 lat kolejna ciąża i jazda z cukrzycą niestety juz od samego początku. A też jestem szczupła, obciążenia w rodzinie nie ma a tu taka niespodzianka.
Dlatego ja już więcej dzieci nie będę miała. Za bardzo stresowała mnie ta cukrzyca w ciąży. Nie chce przeżywać tego jeszcze raz. Chociaż zawsze marzyłam o dwójce dzieci :(

Dlatego ja już więcej dzieci nie będę miała. Za bardzo stresowała mnie ta cukrzyca w ciąży. Nie chce przeżywać tego jeszcze raz. Chociaż zawsze marzyłam o dwójce dzieci :(
Powiem Ci, że teraz jest zupełnie inaczej. Nie stresuje się już w ogóle tą cukrzycą. Wiem na co mogę sobie pozwolić, wiem też, że małe grzeszki nie mają wpływu na cukier. Jest to kłopot, bo jednak trzeba chodzić z zegarkiem w ręku i czasami ślinka cieknie na coś niedozwolonego, ale uwierz mi, że w drugiej ciąży czas leci jak szalony, serio! No a z drugiej strony wcale nie jest powiedziane, że cukrzyca przy drugim dzieciątku sie u Ciebie pojawi :) ja już planuję trzecie;)

Kurde, diabetolog dał mi inny glukometr i teraz jest problem. Na jednym wyniki ok (accu check performa)a drugi za wysoki (glucomaxx conect). Mam problemy na czczo więc dla mnie różnica między 88 a 99 jest znaczącą... Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami ??

Kurde, diabetolog dał mi inny glukometr i teraz jest problem. Na jednym wyniki ok (accu check performa)a drugi za wysoki (glucomaxx conect). Mam problemy na czczo więc dla mnie różnica między 88 a 99 jest znaczącą... Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami ??
Ja używałam accu chek performa i dwa razy porównałam wyniki z glukometru z wynikami z krwi żylnej na czczo. Za każdym razem wyniki z glukometru były wyższe o jakieś 9 jednostek. Wyglada na to, że glucomax bardzo zawyża. Możesz też porównać sobie wyniki z krwi żylnej z wynikami z palca tak dla sprawdzenia.

reklama
Czesc, Kobietki. Niestety do diabetologa zostalam umowiona najwczesniej jak sie dalo, czyli 4 stycznia. Nie wiem co robic do tej pory. Zalamka :(

Do góry