ilyala_rose
Zaciekawiona BB
Gugunia nie wiele podpowiem o porannych cukrach sama mam raz 88 raz 91a raz 99. Co do pomiaru myj zawsze dokladnie rece tuż przed ii stara się nie wyciskać mocno kropli krwi z opuszka. Jedyne co mogę Ci podpowiedz. To moja pierwsza ciaza. Jestem kompletnym laikiem a jeśli o cukrzycę chodzi to sama mam przeboje. Bo moj gin mowi że cukry do 99na czczo to nie tragedia a diabetolog dal insulinę na noc dodajac ze sie na cukrzycy ciazowej nie zna i odsyla mnie do innego szpitala gdzie termin mam za miesiąc a cukry poranne i do południowe po czterech dniach insuliny na noc to była totalna masakra duuuuzo ponad normy przy stałych sprawdzonych posiłkach. Więc rzucilam to w cholere i mam cukry wszystkie po posiłkach w normie tylko te poranne do 100 czasami. Moze jestem głupia nie wiem..ale widze że dieta działa.Witam przyszłe mamy jestem w 25 tc i w czasie pobytu w szpitalu wynaleźli mi cukrzycę. Dieta masakra a szkoląca mnie polożna to beton. Na diecie byłam wiecznie głodna, ospała, bolała mnie głowa, miałam zawroty itd do tego cukry wiecznie na granicy. Zgłosiłam położoniej to i prawie się z nią pobiłam. Zaczęła robić mi wyrzuty, straszyć insuliną - jakby to miał być straszak. Dlatego moje pytania i wątpliwości musiały rozwiać sąsiadki z sali i net. Jesteście w temacie dłużej więc jak to jest z pomiarem jeden palec 178 po posiłku, drugi palec 120 :/ nie wiem czy mój sprzęt jest jakiś felerny czy ja coś źle robię. Bo wg położonej to jest nie możliwe. Do tego dopadła mnie grypa więc rano jest w okolicy 94-100 a zbliża mi się kontrola i nie wiem czy jest sens iść i się denerwować