Hej dziewczyny Byłam u lekarza w piątek i mój dzieciaczek waży 2700 g a jutro zaczynam 36 tc więc w normie Dodatkowo rozwarcie na 2,5 cm więc raczej do terminu nie dotrwam ale odetchnełam z ulgą bo 36 tc to już taki bezpieczny termin.. a jak Wasze cukry drogie mamusie? Dzisiaj robię drożdżówki z nadzieniem serowym i truskawkami i zjem sobie na podwieczorek a co
reklama
Hej, jestem nowa w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że mam cukrzycę, obecnie 27tc+5dni. W przyszłym tygodniu mam sie zgłosić na Polną w Poznaniu na profil glikemii, miał ktoś na Polnej? Jakie są w końcu te normy 1h po jedzeniu do 120 czy 140? Bo już nie wiem, różnie jest napisane
cześć ja jeżdzę na Polną na oddział raz na jakiś mam robiony profil glikemii czyli badanie cukru co 2 h mniej wiecej przez jeden dzień. Jeżeli masz już jakies pomiary cukru to zabierz ze sobą będzie im łatwiej dokonać analizy. Zrobą Ci hemoglobine glikowaną, mocz, morfologie i usg z badaniem ginekologicznym Ogólnie spoko, serio, nie ma się czego bać. Ja mam wachania cukrów na czczo do 96 i 2x juz byłam na oddziale i insuliny mi nie dali także no stress
Hej. Ja mam cukrzyce od samego początku ciąży [emoji4]. Diabetolog da Ci skierowanie na to badanie w 100%. Ja miałam robione już na pierwszej wizycie. Wiem co czujesz z tym strachem o maluszka . Ja mam polowkowe 28 maja , okropnie się boję. Pierwsze prenatalne wyszły okej. Teraz jestem w 20tc. Pozdrawiam.
Też mam cukrzycę prawie, ze od początku bo krzywa robiona w 13 tygodniu i niestety 111/129/125. Cały czas walczę z mdłościami i wymiotami rano dlatego podejrzewam że na krzywej to na czczo wyszło mi takie wysokie. ;/ Też się bałam, że miałam problemy z cukrami przed ciązą skoro juz tak wczesnie mi ta cukrzyca wyszła ale zrobiono mi w szpitalu hemoglobine glikowana w 15 tc i miałam 4,8% wiec super Teraz jestem w 21 tc i hemoglobina 4,9% wiec troszkę wzrosła ale i tak rewelacja nie mam żadnych przekroczeń w ciągu dnia, ostatnio pozwoliłam sobie na 2 kawałki ciasta i tort bezowy po pół h miałam 120, a po 1 h 110 a wczoraj na obiad tortilla po 1h 115 a po 2h 104 takze luzik. Nie pozwalam sobie na to codziennie , ale raz na jakiś czas zgrzeszyć można hihi. Przekroczenia mam tylko na czczo do 96 ale cały czas jestem bez insuliny Powodzenia dziewczyny :* mój okruszek w 20+0 miał 315g także idealnie 50 centyl
Malutka87
Zaciekawiona BB
Ja zrobiłam w sobotę taki cudny tort bezowy z truskawkami dla mojej mamy... Tak mi było żal, że mogę sobie na niego tylko popatrzeć, kiedy cała rodzina się zajadala ale nie miałam odwagi zaryzykować..
Fajnie, że macie takie dobre wyniki i dzieciaki z waga odpowiednia dodaje to troche otuchy, że będzie dobrze i u mnie. Ale zazdroszcze, nie powiem, bo ja mam do rozwiązania jeszcze daleko... Pozdrawiam wszystkie slodziutkie )
Fajnie, że macie takie dobre wyniki i dzieciaki z waga odpowiednia dodaje to troche otuchy, że będzie dobrze i u mnie. Ale zazdroszcze, nie powiem, bo ja mam do rozwiązania jeszcze daleko... Pozdrawiam wszystkie slodziutkie )
Cześć super że wszystko ok. Też już bym chciała być w 36...
A u Ciebie który tydzień?
Dzięki! To już się trochę uspokoiłam, z tym, że ja mam tam być przez 4 dni, nie wiem czemu tak długo...cześć ja jeżdzę na Polną na oddział raz na jakiś mam robiony profil glikemii czyli badanie cukru co 2 h mniej wiecej przez jeden dzień. Jeżeli masz już jakies pomiary cukru to zabierz ze sobą będzie im łatwiej dokonać analizy. Zrobą Ci hemoglobine glikowaną, mocz, morfologie i usg z badaniem ginekologicznym Ogólnie spoko, serio, nie ma się czego bać. Ja mam wachania cukrów na czczo do 96 i 2x juz byłam na oddziale i insuliny mi nie dali także no stress
Powiem Wam, ze ja tez mam problemy z cukrami na czczo bo skaczą mi od 85 do 96. Jutro zaczynam 37 tydzień i jestem bez insuliny. Co do ciast.....kupne wszystkie odpadają bo bardzo trudno po nich zbić cukier na czczo....natomiast ja piekę ostatnio co tydzień jakieś ciasto i cukry mam w normie. Jem tez teraz dużo owoców głównie truskawek ale na rzecz pieczywa i cukry tez są super. U mnie cukier najbardziej podnosi pieczywo obojętnie jakie, makaron i slodycze kupne.
Malutka87
Zaciekawiona BB
Suuuper synus ) widzieliście wcześniej czy dopiero dziś? Waga też odpowiednia, widać że cukry masz opanowane teraz jak będziesz spokojniejsza to już w ogóle glukoza będzie w normieHej. Ja już po badaniach polowkowych. Wszystko jest dobrze z naszym synkiem [emoji4]. Waga też mnie cieszy w 20t1d -300g. Tak się bałam ale teraz spadł mi kamień z serca [emoji4].
reklama
Otoona
Fanka BB :)
Wiedzieliśmy tak na 60 % bo młody miał między nogami pepowine I gin nie miał 100% pewności. A dziś dumnie prezentował klejnoty. Ten spokój jest bezcenny A cukry swoją drogą że się uspokoja. Wczoraj sobie popuscilam i dziś cukier na czczo już 93 .Suuuper synus ) widzieliście wcześniej czy dopiero dziś? Waga też odpowiednia, widać że cukry masz opanowane teraz jak będziesz spokojniejsza to już w ogóle glukoza będzie w normie