Mkas
Początkująca w BB
Elim moja gin powiedziała mi, że ciężarną wysyła się do diabetologa jak ma cukry powyżej 93 na czczo, bo takie wyniki są sygnałem, że mogła pojawić się cukrzyca ciążowa, ale te kilka punktów raczej nie szkodzi Maleństwu, bo przecież norma glukozy we krwi na czczo to 100. Mam wrażenie, że jak diabetolog dał Ci zielone światło na te poranne przekroczenia to chyba wie co robi. Masz bardzo ładne cukry, a to znaczy, że dobrze prowadzisz swoją cukrzycę Ja też tych porannych cukrów nie ogarniam, mimo insuliny, raz jest w normie, a za chwilę już ponad 90 czasem przy identycznym posiłku zjedzonym dzień wcześniej...i bądź tu człowieku mądry.. A o której mierzysz na czczo?
Ja tą hemoglobinę glikolizowaną miałam robioną właśnie na zlecenie diabetologa po pierwszej wizycie i wyszła mi 4,9%- powiedział, że to bardzo dobry wynik i że przed ciążą nie było śladu żadnej cukrzycy.
Dorota ja anemię miałam przez prawie całą pierwszą ciążę, mimo, że na dietę poszłam dość późno i Córcia urodziła się zdrowiuśka i teraz już też mi wyszły słabe wyniki, wiec przepisała mi leki krwiotwórcze i w miarę możliwości kazała mi jeść produkty bogate w żelazo. Im dalej tym Dzidziuś więcej będzie zabierał, ale leki powinny zrobić swoje, wiec nie martw się na zapas, może nie będzie tak źle
Ja tą hemoglobinę glikolizowaną miałam robioną właśnie na zlecenie diabetologa po pierwszej wizycie i wyszła mi 4,9%- powiedział, że to bardzo dobry wynik i że przed ciążą nie było śladu żadnej cukrzycy.
Dorota ja anemię miałam przez prawie całą pierwszą ciążę, mimo, że na dietę poszłam dość późno i Córcia urodziła się zdrowiuśka i teraz już też mi wyszły słabe wyniki, wiec przepisała mi leki krwiotwórcze i w miarę możliwości kazała mi jeść produkty bogate w żelazo. Im dalej tym Dzidziuś więcej będzie zabierał, ale leki powinny zrobić swoje, wiec nie martw się na zapas, może nie będzie tak źle