Kek, tak jak pisze ZganijKto - zabrakło warzyw. Warto w tej diecie przerzucić się na sałatki i surówki, bo zjesz mnóstwo, a cukier niski.
Elim, za bardzo wpadasz w tą deprechę - daj spokój, jeżeli miałaś badanie hemoglobinę glikowaną i wyszło, że jest w normie to nie masz co się przejmować. Ja mam odchyły prawie codziennie, ale o różnych porach dnia, mi diabetolog powiedziała, że aby dostać insulinę trzeba mieć 50% wyników złych o tej samej porze dnia. U mnie wszystko więc reguluję dietą - zdarza się, że czasem wyjdzie troszkę ponad 120, ale nie przejmuję się tym, tylko trochę może bywam tym poirytowana. Dajcie spokój, są gorsze dolegliwości - przynajmniej teraz tak twierdzę, bo sama na początku wpadałam w histerię.
Co do naleśników... ja raz zjadłam normalne z mąki pszennej z cukrem i jeszcze z dżemem truskawkowym babci roboty i cukier był w normie. Dietetyczka mi mówiła, że można do tej mąki dodać płatków orkiszowych i powinno to zmniejszyć poziom cukru, ponadto nie dodawać cukru i zjeść naleśniki z ważywami - może coś w stylu tortilli? albo może lepiej sobie krokiety zrobić?
ZgadnijKto, to czekam na zdjęcie