reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja poczatkowo tez myslalam nad Holle albo Sun baby, niestety musialabym je zamwiac bo u mnie nie ma ich, jedynie bobovity i nestle, kupilam wpierw z bobovity ale potem mialam zamwiac bo ta tragicznie slodka, masa cukru, jednak teraz wprowadzili tez nowe, bez dodatku cukru i sa do kupienia w rossmanie, kupilam sprawdzilam no i nawet sama sprobowalam i jest roznica, narazie tylko ryzowa o smaku waniliowym kupilam nie wiem jak reszta bo sie jeszcze smakom nie przygladalam ;)
Daj znac Margo czy dostalas maila mojego :)

reklama
Aga
Dam znac pozniej jak odbiore, bo teraz wisze na aplikacji ;) i ogarniam dom ;) Dwa lata temu tez byla jakas chyba bananowa z BoboVity bez cukru..a teraz musze sprawdzic te nowe, o ktorych piszesz ;) Ja to w ogole mysle, ze miliony dzieci wychowane na tych nestle itp.i raczej nikomu nic nie jest ;)

Margo tak mi przykro, strasznie musisz cierpieć... Jeszcze ten szpital, trzymam za was kciuki. Madrze gada pani doktor, cos jest nie tak lepiej wyciągnąć maleństwo niż czekać jak będzie źle. Swoją drogą jak Cię położą to ze strachu schudniesz już 6kg w tydzień, albo Ci przejdzie bo adrenalina robi swoje:-D

Mamuska ogórki czy kapusty kiszona może obniżyć poziom cukru we krwi bo ma dużo błonnika a błonnik spowalnia wchłanianie glukozy we krwi. Może być też to ze jesteś blisko porodu

Margo no też racja ale zwykla bobovite jak spróbowalam to masakra slodka, ja lubię słodkie ale to to aż przesada, a ta nowa ryzowa o smaku waniliowym już lepsza ;) ale ja mam jeszcze z nestle dla mojej ze 2 kaszki ale to po 6. Mies.

Dziewczyny mam taki problem od kilku dni nagle cukry się poprawiły. Po niczym nie przekraczam nawet 100 po sniadaniu takim jak jeszcze niedawno miałam 130 teraz 80... Aż mi przeszło przez myśl, że może coś z dzieckiem się stało, bo przecież pod koniec ciąży cukry się normują a ją dopiero 15t

reklama
Do góry