Hej Mazenka! Ja co prawda już zakończyłam walkę z cukrzycą, ale zaglądam tu często Gdyby nie to forum, to chyba bym oszalała, a i tak niewiele brakowało Teraz z perspektywy czasu się zastanawiam, czego ja tak szalałam
Słodzik w ciąży odpada, ma bardzo zły wpływ na dziecko. Swego czasu zastanawiałam się nad stewią, ale w końcu nie spróbowałam. Kiedyś Marysia wrzuciła tu przepis na słony sernik, który nie podnosił jej cukru, to chyba ten przepis: SERNIKZ SERKÓW TWÓJ SMAK[FONT=Verdana, serif]
1kgsera Twój Smak w wiaderku z Piątnicy lub 5 płaskich opakowańserka Delikate z Biedronki (serek jest ten sam[/FONT][FONT=Verdana, serif] [/FONT][FONT=Verdana, serif])
6jaj
1 cukier waniliowy
3 płaskie łyżki mąkiziemniaczanej
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła lubtrochę mniej
250g ciastek owsianych
0,5 szklanki śmietany 30%
Tortownicę wyłożyć szczelnie folią aluminiową aż pobrzegi.
Ciastka pokruszyć i dodać do nich roztopione masło.Masą wyłożyć dno i brzegi tortownicy.
Jaja, cukier icukier waniliowy zmiksować na puszystą masę.
W drugiej miscedelikatnie i krótko zmiksować ser. Następnie dodać masęjajeczną, śmietanę i mąkę ziemniaczaną.
Sernik należyprzykryć folią aluminiową (tak żeby nie dotykał masy, którapodczas pieczenia urośnie) i
piec 1 godz.40 min. w temp.170stopni C.
Smacznego![/FONT][FONT=Verdana, serif] [/FONT]
Powodzenia w walce z cukrzycą
Słodzik w ciąży odpada, ma bardzo zły wpływ na dziecko. Swego czasu zastanawiałam się nad stewią, ale w końcu nie spróbowałam. Kiedyś Marysia wrzuciła tu przepis na słony sernik, który nie podnosił jej cukru, to chyba ten przepis: SERNIKZ SERKÓW TWÓJ SMAK[FONT=Verdana, serif]
1kgsera Twój Smak w wiaderku z Piątnicy lub 5 płaskich opakowańserka Delikate z Biedronki (serek jest ten sam[/FONT][FONT=Verdana, serif] [/FONT][FONT=Verdana, serif])
6jaj
1 cukier waniliowy
3 płaskie łyżki mąkiziemniaczanej
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła lubtrochę mniej
250g ciastek owsianych
0,5 szklanki śmietany 30%
Tortownicę wyłożyć szczelnie folią aluminiową aż pobrzegi.
Ciastka pokruszyć i dodać do nich roztopione masło.Masą wyłożyć dno i brzegi tortownicy.
Jaja, cukier icukier waniliowy zmiksować na puszystą masę.
W drugiej miscedelikatnie i krótko zmiksować ser. Następnie dodać masęjajeczną, śmietanę i mąkę ziemniaczaną.
Sernik należyprzykryć folią aluminiową (tak żeby nie dotykał masy, którapodczas pieczenia urośnie) i
piec 1 godz.40 min. w temp.170stopni C.
Smacznego![/FONT][FONT=Verdana, serif] [/FONT]
Powodzenia w walce z cukrzycą