reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No i mam wynik glikowanej 4,9 więc nieźle. podskoczyła od ostatniego razu, było 4,4 ale i tak jestem zadowolona:) Najlepszy wynik glukozy na czczo, na glukometrze 86 a z żyły 74 , czyli kolejny raz się potwierdziło że wychodzi inaczej:)

Cieszę się, że wynik super:)

Aga- miłego wakacjowania u rodziców:)

Gusiak
- biedna Ty i przez to nie wiadomo kiedy do domu Cię wypuszczą:no:

reklama
Elizabet, ja wiem kiedy mnie wypuszczą - po porodzie. Cukrzyca, to niestety tylko jeden z moich problemów, dopóki nie wylądowałam w szpitalu cukry utrzymywałam za pomoca diety. Ja już 5 tydzień leżę, no i wcale nie zanosi się na to, żebym przed porodem wyszła. Ale mus to mus, aby tylko Mała urodziła się zdrowa i w terminie.

Elizabet, ja wiem kiedy mnie wypuszczą - po porodzie. Cukrzyca, to niestety tylko jeden z moich problemów, dopóki nie wylądowałam w szpitalu cukry utrzymywałam za pomoca diety. Ja już 5 tydzień leżę, no i wcale nie zanosi się na to, żebym przed porodem wyszła. Ale mus to mus, aby tylko Mała urodziła się zdrowa i w terminie.
Przytulam, nie wiedziałam a córcia na pewno będzie zdrowa nie ma innej opcji:tak:
I podziwiam bardzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y:, a tu człowiek narzeka na dietę.

Gusiak-a tego sławnego Probody próbowałaś? Po owsiance- dodam że zrobiłam z 3 szklanek mleka, ale podzieliłam się z córką:-) dodałam starte jabłko, cynamon i otręby owsiane-oczywiście zapiłam kawą bo to podwieczorek w końcu był wynik 113.
aniołek-gratuluje super wyniku

Elizabet, też narzekałam na dietę, więc się nie przejmuj ;-)
Iryska, no piękny wynik, ja po takim jedzonku to pewnie ze 200 bym miała ;-) Probody odkryłam jak byłam na urlopie, nawet kupiłam kilka sztuk na zapas, jak wracaliśmy do domku, bo w mojej okolicy niestety jest niedostępny :-( A szkoda, bo zjadałam 3 kromy i wynik był ok.
Ciekawe jak tam nasz kochany Pingwinek, pewnie już po wszystkim :)))

Ciekawe jak Pingwinek,czy ma Dzidzie przy sobie... bo ja po cc dopiero po 12h dostałam młodego ale co szpital to różnie.
Gusiak,a może w tym Lubline gdzieś mają probody. Biedna Ty nasza Kochana :* ja dziś jakiś kryzys mam nastrojowy, ale cóż byle do jutra :-D

Dzień dobry:)
Dzisiaj SUKCES, nie miałam ketonów nic
smiech.gif

Ostatnią kolację zjadłam o 22.30 i poszłam spać, przebudziłam się o 1.30 na siusiu, więc poszłam sprawdzić i ketonów nie było..no i tak sobie myślę jeść czy nie, bo rano pewnie i tak będą, i zjadłam pół małego kubeczka jogurtu nat. Obudziłam się znów o 5, ketonów dalej nie ma i nie było dziś, juhuuu. I teraz nie wiem czy to ten jogurt pomógł? Bo jak dojadałam kromkę chleba to zawsze miałam.
Na czczo 89, więc na granicy, i teraz sama nie wiem czy jeść ten jogurt w nocy czy nie. Tej nocy jeszcze spróbuję tak zrobić, i zobaczę a potem to już wizyta u diabetolog.
Miłego dnia:):-)

Elizabet, ja dzis rano ketonów +++ znowu i po sniadaniu 170.........zobacze z tym jogurtem w nocy. Mi ketony dopiero koło 12tej odpuszczają(w południe)...Koniecznie napisz po wizycie u diabetolog co i jak:)

Witam się z Wami w całkiem niezłym humorze ;-) na czczo w końcu zobaczyłam upragnione 87 :-D Po sniadaniu też nie tak źle bo "tylko" 144 :-D Żytni chlebek chyba bardziej mi służy niż ten szpitalny, ale i tak rewelacji jeszcze nie ma.
Aniołek, jak samopoczucie dziś?
Elizabet, no to gratulacje!! Kombinuj, szukaj, aż znajdziesz złoty środek ;-)
Gosia, przykro mi, wiem co się czuje widząc taki wynik... Kiedy masz wizytę?
Miłego dnia słodziutkie!!!

reklama
Gusiak-to gratuluje cukru na czczo:-) Dzielna jesteś z tą dietą w szpitalu tam na pewno nie łatwo

Ja w sobotę pozwalam sobie na bułkę graham z ziarnami przekrajam ja na 3 części i jem z serem żółtym i pomidorem dzisiaj jeszcze sałata doszła-cukier równo 100 a więc warto:) chociaż bywa i niższy. U mnie rano cukry super po obiadku także ale po kolacji zawsze więcej niż po śniadaniu nawet jak jem to samo.

Do góry