reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kurcze, ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć - prawdziwe zwierzęce studium :-) Ja miałam w swoim życiu tylko chomika jako dziecko i potem szczurka. Chomik to głuptasek, choć może dla dziecka ok, ale w szczurku to byłam zakochana. Tyle rozumiał! Może się jeszcze kiedyś zdecyduję?

maria
- a może ogolić takiego mopsa na króciutko? A co do body, to czy takie rozpinane tylko w kroku się sprawdzają? Bo jak widzę, to w sklepach większość takich. Ja się rozglądam za kopertowymi lub rozpinanymi z przodu, ale może nie warto?

emka - a co u Ciebie tak gorąco? Od słońca, czy grzeją jeszcze?

andzia - ja to chyba raczej panikara jestem... Jak coś się dzieje, to zaraz wszystko muszę wiedzieć. Ale wychodzę z założenia, że najwyżej lekarze mnie będą przeklinać, ale nie doprowadzę do jakiejś katastrofy przez swoją niewiedzę. A to HbA1C to Ci robią na skierowanie, czy sama prywatnie sobie robisz? Mi lekarz nic o tym nie wspominał. Może powinnam się upomnieć? Co do kremu do depilacji, to moja koleżanka stosowała w ciąży z dobrym efektem. Mi osobiście najlepiej służy elektryczna maszynka mojego męża :-p

wwwanda - współczuję tych porannych cukrów. Wybitnie wredne są. Tak jakby w ogóle nie zauważały faktu podania insuliny... A może insulina niedobra? Może zmienić jej rodzaj?

A ja dziś zaszalałam - poszłam do sklepiku z używaną odzieżą i kupiłam 1,5 kg głównie pajacyków, ale też kilka koszulek i kaftaników dla troszkę starszego malucha, bo miały super napisy (np. I may be little, but I'm the BOSS). I wszystko dobrych firm (next, george, cherokee, mothercare). Zastanawiałam się nad bodziakami, ale wszystkie wkładane przez głowę, więc chyba jednak kupię nowe, ale kopertowe... Macie rację - jak już się zacznie to trudno się zatrzymać. Szczególnie jak coś kosztuje grosze!

reklama
Aureolcia - dlatego moja mała musi grzecznie posiedzieć do terminu w brzuszku, by mam zdążyła ze wszystkim
Mama_ola - ja robię to prywatnie, ale na zalecenie lekarza diabetologa - tylko gdybym chciała za darmo to musiałabym jechać do Katowic a na czczo mi sie nie usmiecha nigdzie jeździć - koszt HBA1C 22zł.
ja ciuszków nie kupuję bo dostałam i mam bardzo dużo. Body głównie mam przez główkę wkładane, ale parę rozpinanych też - natomiast próbowałam coś dla dziecka na wyjście wyszykować, bo M moze mieć problem z tym jak ja będę w szpitalu i sama nie wiem, jaka będzie pogoda, więc na wszelki wypadek wzięłam i na upał i na chłodniejszy dzień

No właśnie, coś się musiało pokomplikować naszej Majce.

Ola je też zaszalałam, znowu na Allegro:crazy:. 80 szt w tym ponad połowa to pajace, rampersy i body. Jak zajrzałam co mam to się okazało, że nic cieplejszego oprócz kilku sweterków nie mam. Muszę teraz pokupować kurtałki i kombinezony. Własnie dostałam kolejną pakę, ech idę oglądać!!!

Właśnie zjadłam 3 herbatniki w czekoladzie bo po III śniadaniu miałam 90. Pyszne były.

Dziewczyny pisze już wszystko - znowu padł mi internet :((((

O 12.30 wczoraj odeszły wody, pojechał do szpitala i średnio o 22 lekarz przy rozwarciu 9,5cm oznajmił , że będzie cc bo ustał poród, wszystko przemineło i dlatego byłą cc, dzwoniła do mnie dzisaij o 11.30 to głos miała zmęczony ale szczęśliwy :) Jagódki jeszcze przy niej nie ma.
I to jest włąśnie ta różnica, ja ur o 18.35 i od razu dziecko było ze mną a rano już śmigałam :)

Wanda ile jest przerwy między ostatnim posiłkiem a mierzonym cukrem nad czczo???
Ja musiałąm mieć 12 godzin i myślę, że to też ma coś do siebie bo jak mierzyłąm po 10 to wychodziło mi mniej.
Proponuje Ci zmienić ostatni posiłek, zamiast nabiału weź wędline lub żółty ser on jest tłusty i wyższy indeks glikemiczny, i po tym zobacz jak jest bo możliwe, żę cukry są fajne po nabiale ale to jednak jets noc i śpi sie
Moje cukry ranne zawsze były wysokie, jak miałąm norme do 105 a w opolu mówili że do 110 ale po 2h mają normę do 106 tak miałąm na wypisie a u mnie dochodziło i do 113. to pewnie gdybym miała normy dziewczyn do 95 to miałabym taką wysoką insuline, też wiadomo jest, że jak się bierze insuline np a noc to i po posiłakch dnia następnego cukry są niższe

reklama
U mnie w szpitalu nawet po cc od razu dają dziecko matce, pod warunkiem ze cc było w znieczuleniu od pasa w dół oczywiście

Do góry