reklama
aasica
Fanka BB :)
Maria u mnie 5 w 1 kosztuje 125 zeta,ale jak sie na nie zdecydujesz to za każdym razem tyle płacisz
te 6 w 1 -180 zeta.
Twój Bartoszek się ślini???
te 6 w 1 -180 zeta.
Twój Bartoszek się ślini???
aasica
emka no to co ma Twoja Pola między nogami???tylko pieluszkę typu pampers???
nie wkładasz tetry??
nie wkładasz tetry??
Aasica - ja też nei wkładałam pieluchy tetry czy flaneli poza pampersem - bo po co ??? dopiero jak mi ortopeda powiedziała że nie podobają jej się biodra Bartka i prosi o wkładanie FLANELI bo jest grubsza od tetry i milsza w dotyku - to dopiero wtedy zaczełam wkładać, teraz robiłam rtg bioder - i rtg wyszedł dobrze i odrazu przestalam stosować flanelę i znowu jestem na pampersie ( to znaczy teraz huggiesie )
co do ślinienia - ślini się nieziemsko -ale już się nauczył połykać tą ślinę. W wieku ok. 2 miesięcy u dzieci zaczynają działać intensywnie ślinianki i maluchy nei potrafią tej śliny tak szybko połykać mój teraz robi bańki z śliny, ale dziś się dowiedziałam że mu zęby już wyłażą!!!
Ale ja nie chcę szczpionek 5 czy 6 w 1 myślałam że to normalne takie rewelacyjne. A w ogóle dlaczego się nazywają 5 w 1 skoro trzeba i tak kilka razy szczepić??? to poco to w jednym mówią!!!!????
co do ślinienia - ślini się nieziemsko -ale już się nauczył połykać tą ślinę. W wieku ok. 2 miesięcy u dzieci zaczynają działać intensywnie ślinianki i maluchy nei potrafią tej śliny tak szybko połykać mój teraz robi bańki z śliny, ale dziś się dowiedziałam że mu zęby już wyłażą!!!
Ale ja nie chcę szczpionek 5 czy 6 w 1 myślałam że to normalne takie rewelacyjne. A w ogóle dlaczego się nazywają 5 w 1 skoro trzeba i tak kilka razy szczepić??? to poco to w jednym mówią!!!!????
aasica nie wkladam nic procz huggisa
a co do 5 w 1 to jest tak ze dziecko jest klute tylko raz i w tym ukluciu jesr 5 szczepionek a takto klute jest za kazdym razem tj 5 razy przynajmniej u nas tak jest i ta acelularna to nie ta 5 w 1.
a co do 5 w 1 to jest tak ze dziecko jest klute tylko raz i w tym ukluciu jesr 5 szczepionek a takto klute jest za kazdym razem tj 5 razy przynajmniej u nas tak jest i ta acelularna to nie ta 5 w 1.
aasica
No to patrzcie a u nas w szpitalu wszystkim każą wkładać dodatkowo ...a bioderka podobno też w porządku a lekarz kazał 2 pieluchy.
Maria to koniecznie napisz o tych szczepieniach.
Moja też robi bańki stąd tak pytam o te zęby i ślinienie.
Kurcze no to ciekawa jestem bo tyle co poczytałam to wychodzi że to te skojarzone...ech....jutro się dowiemy
No bo jakby były jeszcze inne to znowu wszystkim by je wciskali a wciskają tylko te 5 lub 6 ......
Najlepiej to mieć w domu pediatrę na wyłączność
Maria to koniecznie napisz o tych szczepieniach.
Moja też robi bańki stąd tak pytam o te zęby i ślinienie.
Kurcze no to ciekawa jestem bo tyle co poczytałam to wychodzi że to te skojarzone...ech....jutro się dowiemy
No bo jakby były jeszcze inne to znowu wszystkim by je wciskali a wciskają tylko te 5 lub 6 ......
Najlepiej to mieć w domu pediatrę na wyłączność
aasica
I takie coś znalazłam jakby Was interesowało:
Poproś przychodnię o odmowę na piśmie, zaszczep za pieniądze a potem
z tą odmową i rachunkiem za szczepienie i szczepionkę idź do
najbliższego oddziału NFZ, zwracają kasę bez szemrania. Ja tak
miałam. Chodziło o inne badanie ale tak samo jak Tobie - było mi ono
należne, no i swoje uzyskałam. Poza tym przychodnie jak ognia boją
się wystawiania na piśmie odmowy na cokolwiek, bo w dzisiejszych
czasach już nie jest tak łatwo kogoś spławić jak kiedyś i można
potem w sądzie w razie czego taką odmową się podeprzeć...
Poproś przychodnię o odmowę na piśmie, zaszczep za pieniądze a potem
z tą odmową i rachunkiem za szczepienie i szczepionkę idź do
najbliższego oddziału NFZ, zwracają kasę bez szemrania. Ja tak
miałam. Chodziło o inne badanie ale tak samo jak Tobie - było mi ono
należne, no i swoje uzyskałam. Poza tym przychodnie jak ognia boją
się wystawiania na piśmie odmowy na cokolwiek, bo w dzisiejszych
czasach już nie jest tak łatwo kogoś spławić jak kiedyś i można
potem w sądzie w razie czego taką odmową się podeprzeć...
aasica
aasica nie wkladam nic procz huggisa
Kurcze moja miała 5 w1 a była 2 razy kłuta.....czemu??
reklama
Hura, hura hura!!!!
Nie muszę leżeć. Lekarz stwierdził, że żadnego bezpośredniego zagrożenia nie ma. Że skurcze zostały opanowane i jeśli nie będzie ich więcej niż do 10 dziennie, to mam się nie przejmować i normalnie funkcjonować. Tzn. oczywiście bez przesady, ale spacer, basen, czy ćwiczenia relaksacyjne oraz drobne domowe obowiązki jak najbardziej mogę wykonywać (te cięższe oddam już na stałe mężowi
). No i dobrze żebym kładła się i odpoczywała parę razy dziennie, żeby się nie przemęczać. Kamień spadł mi z serca! A leki mam brać na razie, ale nie do końca ciąży. Jeśli się nic nie będzie działo, to będę mogła po trochu odstawiać.
A piszę dopiero teraz, bo jak tylko poczułam troszkę wolności, to z niej skorzystałam - pojechaliśmy do teściów i na zakupy. W sumie cały tydzień przesiedziałam w zamkniętych pomieszczeniach, więc chyba trudno się dziwić.
Dobrej nocy i niskich cukrów oraz spokojnych dzieciaczków.
Nie muszę leżeć. Lekarz stwierdził, że żadnego bezpośredniego zagrożenia nie ma. Że skurcze zostały opanowane i jeśli nie będzie ich więcej niż do 10 dziennie, to mam się nie przejmować i normalnie funkcjonować. Tzn. oczywiście bez przesady, ale spacer, basen, czy ćwiczenia relaksacyjne oraz drobne domowe obowiązki jak najbardziej mogę wykonywać (te cięższe oddam już na stałe mężowi
A piszę dopiero teraz, bo jak tylko poczułam troszkę wolności, to z niej skorzystałam - pojechaliśmy do teściów i na zakupy. W sumie cały tydzień przesiedziałam w zamkniętych pomieszczeniach, więc chyba trudno się dziwić.
Dobrej nocy i niskich cukrów oraz spokojnych dzieciaczków.