reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Któraś mówiła o ktg i o ruchach......u mnie niestety nie każą kobietom chodzić na to więc byłam zła i bałam się o małą.....a karte ruchów też nie kazali prowadzić ale sama liczy łam ruchy

Dziewczyny czy to możliwe żebym jescze plamiła???
Gabriela jak dobrze pamiętam u Ciebie były potem jakieś komplikacje jak dobrze pamiętam......
jutro zadzwonie do gin bo się martwię.........

reklama
emka zyje :D
polka dzis od 7-14 nie spala :D jadla i jadla i ssala smoka i nic wiecej :)
a do mnie babcia Poli przyjechala wiec ja polecialam na zakupy :) dzinsy wkoncu nieciazowe kupilam :D bo takto w ciazowych jeszcze chodzilam :)
zjadlam dzis porcje zurku - alez sie najadlam :D ;p w sensie ze tylko ;p

a co do spania to w nocy 3 h ;)

Jak to aasica żebyś jeszcze plamiła- ja plamilam do 7 tygodnia, raz mniej raz bardziej. a potem po 2 czy 3 tygodniach jeszcze przez 5 dni.

Co do neurologa emka - ja poszłam do instytutu matki i dziecka na kopernika - czekałam 7 tygodni na wizytę. a teraz szukam od 2 miesięcy endokrynologa bo mam niedoczynność tarczycy i tak jak Andzia muszę brać do końca życia hormony, no ale Bartek też ma złe wyniki hormonalne i musi iść do endokrynologa i w maju mam zadzwonić żeby się umówić na następne półrocze :) :) :) no śmiechu warte, a wszędzie gdzie dzwonię to nei biora takich maluchów!!!!! no i tez mam problem.

Dziś robiłam mu rtg stawów biodrowych bo chcieli mi go w szyny włożyć - ale na caaaaaaaaaaaaaaaaałe szczęście jest ok!!!!!!!!!! ale się cieszę!!!
Oprócz tego byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z rehabilitantem i ćwiczyliśmy zginanie rączek i nóżek i wyprosty rąk i takie tam - i nawet mu się podobało :)
a ja dziś założyłam soczewki !!!!! pierwszy raz w życiu a mam fobię oczną - no ale gorzej w nich widzę, oczy wysychają i teraz boję się iść je wyjąć :)

emka - co do oddania glukometru - to byłam na karowej w zeszłym tygodniu dopiero oddać glukometr - no bo bez Bartka nie mogę iść ( bo o tej godzinie przedpołudniowej nie mam z kim Bartka zostawić) i baby jedne wredne mnie opiepszyły że ja z dzieckiem na patologię wchodzę na Karową - ale się wciekłam!!! powiedziałam im że w takim razie im w ogóle tego nie oddam bo do 17 nie mam szans zostawić z kimś dziecka, pozatym mogłabym być samotnie wychowującą mamą i wtedy co!!!
A penów jeszcze nie oddałam bo to na starynkiewicza muszę aż jechać a boję się korków bo Bartek płacze jak samochod staje.

a pytanie mam czy ja z tych moich 22 tyg macierzynskiego moge np 4 tyg oddac tacie ?
wlasnie go po kebaba wyslalam ;))

Mariaja nosze soczewki :D optix o2 polecam i plyn solo care aqua :D i nic ci nie wyschnie ;)

Ostatnia edycja:
maria no to mnie trochę uspokoiłaś

a co do soczewek...ja nie umiałam też wyjąć ....tak sobie kiedyś pogrzebałam że aż całe oko mi tak krwią podeszło i rano wylądowałam w szpitalu i okazało się że sobie wyjęłam....

uszkodziłam sobie tylko coś i musiałam krople dawać które i tak miałam w domu bo okulistka przepisała i kazała brać ale nie pamiętałam do którego oka:rofl2:....taka ze mnie artystka......teraz czytam to i się sama z siebie śmieje....tu oko tu ość....zdolna jestem

i od tej pory nie założyłam......a mam nowe w domciu ale chyba jak się karmi to chyba odradzają???bo wiem że jak w ciąży to mówią że hormony szaleją i różnie można reagować

A jakie masz jednodniowe czy miesięczne???
z miesięcznymi nie miałam problemów ale tych 1dniowych sa dla mnie za miękkie i ich właśnie nie umiem wyjmować...za zakładaniem też problemy miałam

Jezu aasica nie STRASZ!!! jeszcze nie poszłam ich zdjąć a cały czas o tym myślę. Jak je zdejmowałam u okulisty to też nie poczułam że mam je już na ręku!!! A zakładałam ponad godzinę! Mamo pomocy !!! :-D mam miesięczne, jakiej firmy nie wiem :( a płyn i Wear. ale cały czas mrużę oczy i mrugam. a widzę w nich bardziej rozmazanie niż normalnie.

Wiem że w ciąży nie powinno się zakładać pierwszy raz soczewek bo podobno bardziej szczypie czy coś tam, ale o karmieniu nie słyszałam.

a nie wiem emka czy możesz oddać swój macierzyński tacie- ale możesz mi oddać ja chętnie przyjmę mi się nie śpieszy do roboty :-D masz jedyną możliwość żeby nie pracować a cię tam ciągnie - nie kapuję

aha ale numer kupiłam dziś chleb dla diabetyków !!!!! kurde całą ciążę takiego czegoś szukałam a pod domem znalazłam!!! ciekawa jaki cukier mam po nim - nie mam już glukometru więc nie wiem, ale pyszny :) na pewno lepszy od tej podeszwy co całą ciążę jadłam bo chleba żadnego nei mogłam.

heheieh kobietki drogie wy to widze lubicie sie nawzajem straszyc a i innych przy okazji :) dzisiejszy dzien określam mianem opowieści dziwnej treści :) to chyba ciśnienie jakies nie takie chyba i źle na was wplywa :)

Maria - podziel sie tym chlebkiem :) ja tez nie moge chleba zadnego... pozostala mi jedynie lekka wasa i to jedna albo poltora kromki (o ile te deski mozna tak nazwac) - aj poza wszystkimi rodzajami klusek i kaszek mlecznych ktore chętnie bym wciągnęła (stwierdzilam ze nie zaoszczedze na karmieniu piersią bo sama sie bede dokarmiac wszelkiego rodzaju kaszkami mannymi i kleikami ryzowymi bo je wprost uwielbiam) mam ochotę na zwykłą kanapkę z białego pieczywa z serem żółtym .... no moze byc jakis pomidorek do tego :) pyyycha i jak tak sobie pomyśle ze czasu mam coraz mniej na przygotowanie wszystkiego bo właściwie za miesiąc to juz wszystko w terminie będzie i zaczynam panikować - to jak pomyślę o tym pod kątem diety.... i ze jeszcze miesiac mam sie tak męczyć.... to mi się to strasznie dłuuuuugie wydaje :) masakra....

a teraz pytanie do mamuś - co sie wklada do wozka glębokiego? moje spacery beda w czerwcu... i sie tak zastanawiam czy mi w ogole jest potrzebny komplet pościeli do wozka tzn. poduszka i kołdra? czy kocyk wystarczy? i co sie na dno kladzie? wystarczy pieluszka tetrowa czy są jakies przescieradelka do wozkow?

ehhh nie ma to jak powazne i przemyslane pytania co? ihhiih pozdrawiam was wszystkie serdecznie :)

ja nosze soczewki od 9 lat :) i najprawdopodobniej masz zle soczewki. kiedys tez uzywalam innych i mialam rozmazany obraz - na wizycie zaproponowano mi inne tj optix o2. kup na allegro - sa na sztuki. po 9 zeta jedna :) :) po i wear tez mialam suche oczka - najlepszy solo care aqua.
a co do pracy to nie ty jedyna nie kapujesz :D mnie zawsze wszedzie pelno.. mam mnostwo energii.. mimo ze jest Pola ;) najchetniej to pracowalabym z nia na brzuchu :D

ej to jakto wkoncu jest :) wiem ze moge po 14 tyg zrezygnowac na rzecz taty z macierzynskiego :)
ale pytanie czy np w 18 tyg moge mu oddac 4 ? albo w 20 2 ? czy tylko w 14 8 ?

aha i jeszcze jedno. uzywacie jakis balsamikow dla dzieci ? emulsji nawilzajacych czy cos ? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Słodkie,

Cukry odpuszczają w końcu po dwóch tygodniach od porodu chlebem białym się zażeram i sękaczem mamcia mi przywiozła wielkiego i tak sobie podjadam normalne obiady w końcu jakis biały makaron i ryż bułki mniam ależ mi tego brakowało mały na szczęscie nie ma żadnych brzuszkowych rewolucji zobaczymy jak dalej:-)
mam pytanie do karmiących czy jogurty owocowe serki homogrnizowane i tego typu rzeczy mozna przy karmieniu jakie warzywka jeść bo nie mam pojęcia
zmykam na karmienie
pozdrawiam i niskich cukrów życzęw piękny dzień

Do góry