reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Któraś mówiła o ktg i o ruchach......u mnie niestety nie każą kobietom chodzić na to więc byłam zła i bałam się o małą.....a karte ruchów też nie kazali prowadzić ale sama liczy łam ruchy

Dziewczyny czy to możliwe żebym jescze plamiła???
Gabriela jak dobrze pamiętam u Ciebie były potem jakieś komplikacje jak dobrze pamiętam......
jutro zadzwonie do gin bo się martwię.........

reklama
emka zyje :D
polka dzis od 7-14 nie spala :D jadla i jadla i ssala smoka i nic wiecej :)
a do mnie babcia Poli przyjechala wiec ja polecialam na zakupy :) dzinsy wkoncu nieciazowe kupilam :D bo takto w ciazowych jeszcze chodzilam :)
zjadlam dzis porcje zurku - alez sie najadlam :D ;p w sensie ze tylko ;p

a co do spania to w nocy 3 h ;)

Jak to aasica żebyś jeszcze plamiła- ja plamilam do 7 tygodnia, raz mniej raz bardziej. a potem po 2 czy 3 tygodniach jeszcze przez 5 dni.

Co do neurologa emka - ja poszłam do instytutu matki i dziecka na kopernika - czekałam 7 tygodni na wizytę. a teraz szukam od 2 miesięcy endokrynologa bo mam niedoczynność tarczycy i tak jak Andzia muszę brać do końca życia hormony, no ale Bartek też ma złe wyniki hormonalne i musi iść do endokrynologa i w maju mam zadzwonić żeby się umówić na następne półrocze :) :) :) no śmiechu warte, a wszędzie gdzie dzwonię to nei biora takich maluchów!!!!! no i tez mam problem.

Dziś robiłam mu rtg stawów biodrowych bo chcieli mi go w szyny włożyć - ale na caaaaaaaaaaaaaaaaałe szczęście jest ok!!!!!!!!!! ale się cieszę!!!
Oprócz tego byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z rehabilitantem i ćwiczyliśmy zginanie rączek i nóżek i wyprosty rąk i takie tam - i nawet mu się podobało :)
a ja dziś założyłam soczewki !!!!! pierwszy raz w życiu a mam fobię oczną - no ale gorzej w nich widzę, oczy wysychają i teraz boję się iść je wyjąć :)

emka - co do oddania glukometru - to byłam na karowej w zeszłym tygodniu dopiero oddać glukometr - no bo bez Bartka nie mogę iść ( bo o tej godzinie przedpołudniowej nie mam z kim Bartka zostawić) i baby jedne wredne mnie opiepszyły że ja z dzieckiem na patologię wchodzę na Karową - ale się wciekłam!!! powiedziałam im że w takim razie im w ogóle tego nie oddam bo do 17 nie mam szans zostawić z kimś dziecka, pozatym mogłabym być samotnie wychowującą mamą i wtedy co!!!
A penów jeszcze nie oddałam bo to na starynkiewicza muszę aż jechać a boję się korków bo Bartek płacze jak samochod staje.

a pytanie mam czy ja z tych moich 22 tyg macierzynskiego moge np 4 tyg oddac tacie ?
wlasnie go po kebaba wyslalam ;))

Mariaja nosze soczewki :D optix o2 polecam i plyn solo care aqua :D i nic ci nie wyschnie ;)

Ostatnia edycja:
maria no to mnie trochę uspokoiłaś

a co do soczewek...ja nie umiałam też wyjąć ....tak sobie kiedyś pogrzebałam że aż całe oko mi tak krwią podeszło i rano wylądowałam w szpitalu i okazało się że sobie wyjęłam....

uszkodziłam sobie tylko coś i musiałam krople dawać które i tak miałam w domu bo okulistka przepisała i kazała brać ale nie pamiętałam do którego oka:rofl2:....taka ze mnie artystka......teraz czytam to i się sama z siebie śmieje....tu oko tu ość....zdolna jestem

i od tej pory nie założyłam......a mam nowe w domciu ale chyba jak się karmi to chyba odradzają???bo wiem że jak w ciąży to mówią że hormony szaleją i różnie można reagować

A jakie masz jednodniowe czy miesięczne???
z miesięcznymi nie miałam problemów ale tych 1dniowych sa dla mnie za miękkie i ich właśnie nie umiem wyjmować...za zakładaniem też problemy miałam

Jezu aasica nie STRASZ!!! jeszcze nie poszłam ich zdjąć a cały czas o tym myślę. Jak je zdejmowałam u okulisty to też nie poczułam że mam je już na ręku!!! A zakładałam ponad godzinę! Mamo pomocy !!! :-D mam miesięczne, jakiej firmy nie wiem :( a płyn i Wear. ale cały czas mrużę oczy i mrugam. a widzę w nich bardziej rozmazanie niż normalnie.

Wiem że w ciąży nie powinno się zakładać pierwszy raz soczewek bo podobno bardziej szczypie czy coś tam, ale o karmieniu nie słyszałam.

a nie wiem emka czy możesz oddać swój macierzyński tacie- ale możesz mi oddać ja chętnie przyjmę mi się nie śpieszy do roboty :-D masz jedyną możliwość żeby nie pracować a cię tam ciągnie - nie kapuję

aha ale numer kupiłam dziś chleb dla diabetyków !!!!! kurde całą ciążę takiego czegoś szukałam a pod domem znalazłam!!! ciekawa jaki cukier mam po nim - nie mam już glukometru więc nie wiem, ale pyszny :) na pewno lepszy od tej podeszwy co całą ciążę jadłam bo chleba żadnego nei mogłam.

heheieh kobietki drogie wy to widze lubicie sie nawzajem straszyc a i innych przy okazji :) dzisiejszy dzien określam mianem opowieści dziwnej treści :) to chyba ciśnienie jakies nie takie chyba i źle na was wplywa :)

Maria - podziel sie tym chlebkiem :) ja tez nie moge chleba zadnego... pozostala mi jedynie lekka wasa i to jedna albo poltora kromki (o ile te deski mozna tak nazwac) - aj poza wszystkimi rodzajami klusek i kaszek mlecznych ktore chętnie bym wciągnęła (stwierdzilam ze nie zaoszczedze na karmieniu piersią bo sama sie bede dokarmiac wszelkiego rodzaju kaszkami mannymi i kleikami ryzowymi bo je wprost uwielbiam) mam ochotę na zwykłą kanapkę z białego pieczywa z serem żółtym .... no moze byc jakis pomidorek do tego :) pyyycha i jak tak sobie pomyśle ze czasu mam coraz mniej na przygotowanie wszystkiego bo właściwie za miesiąc to juz wszystko w terminie będzie i zaczynam panikować - to jak pomyślę o tym pod kątem diety.... i ze jeszcze miesiac mam sie tak męczyć.... to mi się to strasznie dłuuuuugie wydaje :) masakra....

a teraz pytanie do mamuś - co sie wklada do wozka glębokiego? moje spacery beda w czerwcu... i sie tak zastanawiam czy mi w ogole jest potrzebny komplet pościeli do wozka tzn. poduszka i kołdra? czy kocyk wystarczy? i co sie na dno kladzie? wystarczy pieluszka tetrowa czy są jakies przescieradelka do wozkow?

ehhh nie ma to jak powazne i przemyslane pytania co? ihhiih pozdrawiam was wszystkie serdecznie :)

ja nosze soczewki od 9 lat :) i najprawdopodobniej masz zle soczewki. kiedys tez uzywalam innych i mialam rozmazany obraz - na wizycie zaproponowano mi inne tj optix o2. kup na allegro - sa na sztuki. po 9 zeta jedna :) :) po i wear tez mialam suche oczka - najlepszy solo care aqua.
a co do pracy to nie ty jedyna nie kapujesz :D mnie zawsze wszedzie pelno.. mam mnostwo energii.. mimo ze jest Pola ;) najchetniej to pracowalabym z nia na brzuchu :D

ej to jakto wkoncu jest :) wiem ze moge po 14 tyg zrezygnowac na rzecz taty z macierzynskiego :)
ale pytanie czy np w 18 tyg moge mu oddac 4 ? albo w 20 2 ? czy tylko w 14 8 ?

aha i jeszcze jedno. uzywacie jakis balsamikow dla dzieci ? emulsji nawilzajacych czy cos ? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Słodkie,

Cukry odpuszczają w końcu po dwóch tygodniach od porodu chlebem białym się zażeram i sękaczem mamcia mi przywiozła wielkiego i tak sobie podjadam normalne obiady w końcu jakis biały makaron i ryż bułki mniam ależ mi tego brakowało mały na szczęscie nie ma żadnych brzuszkowych rewolucji zobaczymy jak dalej:-)
mam pytanie do karmiących czy jogurty owocowe serki homogrnizowane i tego typu rzeczy mozna przy karmieniu jakie warzywka jeść bo nie mam pojęcia
zmykam na karmienie
pozdrawiam i niskich cukrów życzęw piękny dzień

Do góry