reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Andzia tylko mogliby poinformowac np u lekarza po rozmowie, po przedstawieniu jak sprawa wyglada a nie na dzien dobry pani polozna bez slowa dala mi kartke do przeczytania i do podpisania..na serio przerazilam sie.
A z porodem to wlasnie o to chodzi, ze jesli beda cukry zle to porod 100km od domu, w tej klinice a nie u mnie w mojej miejscowosci. To mnie zalamuje. Dlatego modle sie by na diecie sie skonczylo, wtedy bede mogla u siebie rodzic.

A co to HbA1C?

reklama
Starlet - Majka już wyjaśniła (dzięki:-))
Mój lekarz pewnie dlatego chciał mnie widzieć dopiero po 6 tygodniach, że kazał mi zrobić HbA1C - wcześniej też robiłam (tzn. na początku cukrzycy - w połowie lutego) a jutro jadę do Niego na wizytę - oczywiście mam zabrać też zeszyt samokontroli i mam zamiar przyznać się do skoków, ale wynik ogólny wskazuje na wyrównaną glikemię w okresie ostatnich 2-3 miesięcy:tak: (mam równo 5%)

A to slyszalam juz o tym badaniu tylko nie wiedzialam jak sie nazywa ;-)

A powiedzcie co dokladnie zapisujecie w tych zeszytach? tylko jakie byly pomiary danego dnia czy rowniez co jadlyscie?
bo ja zapomnialam zapytac czy oprocz pomiarow mam pisac co jadlam :-|

lekarza interesują wlasciwie tylko wyniki - moja mowila zeby zapisywac co zjadlam gdy przekrocze norme - ale ja zapisuje wszystko zeby wiedziec co moge zjesc a nie tylko to czego nie moge :)

starlet tak jak napisala Majka zapisuj sobie co jesz bo wtedy będziesz wiedzieć co możesz a czego nie, musisz też wziąść pod uwagę to , że czasami tak jest , że po jednym posiłku są różne pomiary. Moja diabetolog patrząc na moje wyniki to tam gdzie było już wysoko to odrazu patrzyła na to co zjadłąm, ale moja diabetolog to kobieta konkretna i naprawde mnie prowadziła super.

Majka może gdzieś mi to wpadnie , na kiedy masz termin? Pytam, bo koleżanka jest w ciąży i ma na połowe maja to napewno ona będzie wiedzieć ile powinno ważyć dziecko.

Witajcie po świętach... Na razie nie nadrabiam zaległości, bo jakoś kiepsko się czuje... spojenie już tak boli że nie wyrabiam.. więc dużo leżę...
z małą wszystko super.. ale moje cukry są jakieś dziwne... czasem jest tak że po śniadaniu taki sam wynik jak na czczo.. i wcale nie jem jakoś specjalnie dietetycznie... bo niby jak nazwać śniadanie dietetycznym skoro była chałka (2 kromki) z masłem i mlekiem 3,2%....
dostałam już skierowanie do szpitala aby sie na CC umawiać... już bym chciała żeby mała była z nami.. ale oczywiście aby była donoszona...

Maruder mi się włącza....

reklama
Do góry