reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
ja go jeszcze nie mialam, ale z tego co wiem to wlasnie na fotelu sie pobiera:-) w moim laboratorium robi to polozna, ale wiem, ze czasem tez lekarz w czasie wizyty pobiera

No niestety tak to jest z tymi normami... U mnie jakos generalnie jest luz, bo po 5 tygodniach pomiarow 4x dziennie lekarka kazala mierzyc co 2-3 dni... wiec jestem malo pokluta:-) ale mierze zawsze jak zjem cos czego jeszcze nie jadlam...
No i juz mi niewiele zostalo do konca :szok:
A z tego co wiem, to insuline wprowadza sie wtedy, kiedy dieta nie daje efektu, wiec chyba nie powinnas sie martwic :tak:

Mnie powiedzieli że normy do 140 były w 2008 roku a od 2009 są do 120 - 1h po posiłku.

No i jak przekroczy mi 3 razy w ciągu tygodnia ponad 120 to mam się zgłosić i będzie insulina.

u nas na ktg po 34 tyg musza chodzic te co maja cukrzyce :) mam skierowanie na ktg 1 raz w tyg.. poza tym krew mocz... na kolejnej wizycie usg by ocenic ilosc wod czy cos takiego - nie wiem czy dobrze zrozumialam - no i te wymazy z pochwy i odbytu ehhh :szok:

aasica wg OM termin mam na 17 lutego, wg usg. 1-4 marca.
emka nic strasznego te badania, trwaja zaledwie moment i nic nie czujesz.
Kuroslaw ja już myślałam że Ty po:sorry2:W tym roku urodzisz na pewno:-DChyba innej opcji nie ma:cool2:

reklama
Witam słodziutkie.

Ja od 6 nie śpie :baffled:.Zaczęłam myśleć o porodzie i żołądek mnie rozbolał ze strachu i koniec ze spaniem.

Po połówce kromeczki takiego chleba foremkowego i serkiem do smarowania 106:sorry2:.

Co do urlopu też właśnie się zastanawiam bo ustalić prędzej chyba będzie problem jeśli u mnie takie rozbieżne terminy:baffled:

Do góry