reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodziutkie mamuśki :-)

Dawno mnie nie było, oj dawno....
Ale najpierw pochłonął mnie remont domu, potem przygotowywanie rzeczy dla małego...
No i tak zleciało, że mamy 37 tc :szok:

Cukry mam unormowane dietą, zdarza mi się nawet grzeszyć słodkościami i wyniki są w normie:-)
Niestety dalej nic nie przytyłam, jest +6 kg:cool: Nie martwiłoby mnie to bardzo, ale Franek też jest malutki... w 35tc wg usg ważył niecałe 2kg:-( A to za mało...
Liczę, że jeszcze przytyje, no i że ten wynik nie był dokładny...

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam :happy2:

reklama
hejka dziewczynki
dzieki za wszystko lacznie z bardzo mile spedzonym z Wami tyg.
ale narazie do testu obciazenia glukozą znikam,potem w zaleznosci od tego co i jak to pojawie sie
jak pisalam Wam bylam wczoraj u diabetologa,zrobila mi jakies enzymatyczne badanie i srednia z ostatnich 3 miesiecy wychodzi mi ponizej 135mg glukozy-wiec to narazie nie cukrzyca,mam narazie badac cukier raz w tyg ,lub wtedy kiedy przesadze z weglowodanami,i czekac do testu obciazenia glukozą,a potem w zaleznosci od wyniku ,no i mam malo slodyczy jesc,generalnie najlepiej je do minimum ograniczyc i slodkie napoje

wiec wszyskiego najlepszego dziewczynki moje kochane zycze i do zobaczenia jak co za 3 miesiące:-):-):-):-)

a badanie WR prywatnie orientujecie sie jaka cena?
bylam w sklepie.. myslalam ze nie wroce do domu tak mnie boli prawa noga i wszystkie kosci cipci :( a tu jeszcze do rodzicow i potem do lekarza. spac mi sie chce tez niemilosiernie. :confused:

A Kuroslaw nic :-)
cukry na czczo 80-81 wiec super. Po posilkach nawet grzesznych tez w normie. Troche pozwalam sobie na grzeszki, ale jakas przyjemność trzeba miec z pobytu w szpitalu :-)
Brzuch ponoc sie opuscil a po porannym badanku macanku ponoc nie jest juz tak ostro zabarykadowane, wiec istnieje szansa, ze w tym roku urodze ;-)
Iza: Gaja na hazardzistke ci rosnie :-) Cudna jest ta slodka dziewuszka! I jaka juz duza!

witam dziewczyny
widze ze jest duzo nowych dziewczyn;-)przynajmniej nie ma ciszy.
moje cukry dzisiaj rano 93, p[rzerwa miedzy posilkami to 15 godz.
Maria moj maly przy jedzeniu tez potrafi sie prezyc, wtedy jest tragedia. Karmie tylko piersia i nadal plus 7 kg, teraz ograniczylam trochge slodycze, jem ewentualnie swojskie ciasto badz drozdzowke- nie wiem czy wy tez tak macie ale jakb ym mogla to zjadlabym kilogramy slodyczy - tak bardzo mi sie chce./ polozna mowi zebym wprowadzala nowe produkty ale ja nie mam ani checi i sie boje bo i tak mi sie prezy tak ze robi sie bordowy.
obiecalam sobie ze ktoregos dnia przypilnuje mierzenie cukru po kazdymn posilku.
Iza mojemu malemu tez udaje sie czasami przewrot z brzuszka na plecki.
Aga jak ta m Adas?
Rybka - jestes wytrwala - bedziesz miala spokojniutkie dzieciatko:-) za te wszystkie wyrzeczenia - podziwiam.
sorki za bledy ale karmi i pisze 1 reka

pozdrawiam wszystkie mamusie :-) trzymam kciuki za wytrwalosc;-)

Witam my już po wizycie.

Mała waży 1847g....podobno w normie.....u mnie te terminy dziwne więc już nie wiem w którym tyg. jestem ....ale bardziej cały czas że to będzie marzec.

I schudłam 1kg.......czyli w ciąży 2 na plusie.Ważne że mała rośnie:tak:...pzrytyła pół kilo od ostatniej wizyty.

A ja oczywiście antybiotyk i czopki:-(.....ale sama poprosiłam bo ten ból gardła z kaszlem żeby nie przeszedł na oskrzela bo u mnie to standard.
Powiedziałam mu że mam abonament na choroby wykupiony jak usłyszał mój głos:cool2:

Weżmie mnie do szpitala koło 20-25 lutego bo powiedział że ze względu na cukrzycę to nie będziemy za długo czekać.....
śmierdzi mi to wywoływaniem a słyszałam że to straszne:baffled:

Emka jak tam u Ciebie???? ja mam zrobić ATTR czy jakoś tak z krwi.

witam i ja mam cc od listopada dieta potem od grudnia insulina ale 5 lutego rozwiazanie chetnie wymienie sie doswiadczeniem bo przezyłam piekło

Joasiu mam pytanko jak dostałaś insulinę to dlatego że dieta nie wystarczała?
a jak tak to dużo przekraczałaś normy ja mam takie normy:
na czczo od 70 do 90 godz. po posiłku od 90 do 120.
czasami zdarzy mi sie przekroczyć ale to zawsze z mojej winy bo albo zjem za dużo albo jakiś mały grzeszek i nie wiem czy wtedy to również zalicza sie do insuliny?

Pozdrawiam i witam słodkie mamusie:-)

reklama
u mnie wszystko ok :)
mam pytanie.. na kolejnej wizycie mam miec badanie: posiew odbytu... :| wiecie moze jak robi sie takie badanie i jak ono wogole wyglada ? :|

Do góry