reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja nie mogę mieć powyżej 85na czczo i do 118-120 po 1h po posiłku jak miałam za wysokie np rano 91 a po posiłku powiedzmy 123 to już dostałam insulinkę:tak::tak::tak:
i teraz sama sobie w domku reguluje ile muszę wziąć

reklama
no to chyba i ja dostane ;/ super ;/
rano nie schodzi ponizej 100 ;/ ale to pewnie dlatego ze nie moge sie przestawic i normalnie jesc od rana ;/ tylko w nocy do 3 a rano spie do 10 ;/

całkiem możliwe

moja pani dr by szału dostała gdybym tak jadła jest bardzo surowa ale to dobrze:tak::tak::tak: dba o nas:-D

u nas wszystkie laski mają takie same godziny posiłków i nie ma zmiłuj a przy insulinie tym bardziej musisz tego przestrzegać:tak::tak::tak:

a wiec moje drogie :D moge 1 kanapke jesc :D wynik 125 :D
ahhh dzieki za rady :D
:rofl2:

nie wiem jak wy ale ja mam ustaloną ilość ww na posiłek i muszę na śniadanie zjeść 2 kanapki

i na kolację też 2

i mam ustalone ile mogę ww mieć mącznych a ile innych

więc 1 kanapka na śniadanie czy omlet u mnie nie przejdą:no::no::no:

a jak na moje normy masz i tak za wysoki cukier:rofl2:

wiem wiem ze jest wysoki ;/
ale u nas do 95 na czczo a do 140 po snaidaniu obiedzie i kolacji. 23go mam wizyte u mojej lekarz. wezme kartke i pooglada zobaczymy co dalej ;/ w pierwszym tygodniu stycznia robie usg :D niemoge sie doczekac by zobaczyc te ktora mi pcha lapki w bok i glowe pod cycuszki :)

no to na twoje normy masz cukier ok

ja już po obiadku

ciemny ryż prużony schab w ziołach brokuły surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą ogórek kiszony i sok z pomarańczy:tak::tak::tak:

pycha

zobaczymy ile będzie cukru po 6j insulinki:cool:

my mamy usg teraz w piątek też już się nie mogę doczekać ale też mam stresa co z główką małego i jak te jego powiększone komory

reklama
oooo
cos bylo nie tak ? :(
mi lekarze mowia ze ok i ok i super i ok i nie wiem czy wierzyc czy nie wierzyc ze faktycznie wszystko w porzadku :(

obiad masz super !!
ja mam kuleczki z cieleciny czerwona kapustke gotowana i nie wiem czy makaron powinnam zrobic :>

Do góry