reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja dzisiaj pierwszy raz cukier poniżej normy. Czułam się ok. A w szpitalu jestem i nie miałam nic słodkiego żeby wciągnąć. Poszłam zrobić herbatę z cukrem (od lat pije gorzką) ledwo co przełknęłam. Zapomniałam nawet, że 2min wcześniej wzięłam letrox
A czemu jesteś w szpitalu?:( słyszałam że w szpitalu kobiety z cukrzycą to lekko nie mają pod względem posiłków:/

reklama
A jesteś na insulinie?
Nie. Dieta.
A czemu jesteś w szpitalu?:( słyszałam że w szpitalu kobiety z cukrzycą to lekko nie mają pod względem posiłków:/
Łatwo nie jest.
Obróciła się poprzecznie i w poniedziałek wzięli mnie na położniczy a we wtorek na patologię.
Jutro miało być cc ale odwołali przed chwilą bo mała się znowu obrucila główką w dół i jutro balonik (39tc)

Nie. Dieta.

Łatwo nie jest.
Obróciła się poprzecznie i w poniedziałek wzięli mnie na położniczy a we wtorek na patologię.
Jutro miało być cc ale odwołali przed chwilą bo mała się znowu obrucila główką w dół i jutro balonik (39tc)
O rany Julek, ale masz przeboje na samej końcówce, trzymam kciuki w takim razie żeby wszystko sprawnie poszło <33

No będę coś kombinować dziś, może dorzucę jakąś paprykę do tej mojej biednej kanapki z serem :p a nie masz kontaktu z lekarzem? Zapisuj sobie pytania na telefonie, ja na każdej wyżycie na końcu wyciągam telefon z pytaniami bo inaczej ich nie zadam i potem też przeżywam. A w którym tc jesteś?? Przy końcówce to już chyba zawsze sprawdzają, więc może i Ci sprawdził a że było ok to nic nie mówił:)
U mnie 34+5 tc. Właśnie nie jestem pewna, czy sprawdzał. A jak zadzwonię i się będę chciała umówić to wyjdę na jakąś panikaree... 🙄 Nic zobaczę jeszcze jutro jak będzie z tym cukrem rano. Najwyżej będę się dobijać do niego

@Nelka85 To już niedługo Twoje spotkanie z córeczką, trzymam kciuki za Wasze dobre samopoczucie! A czemu wywołują?
Cukrzyca i nadciśnienie.
Nadciśnienie opanowane.
Cukry na czczo zazwyczaj super 86-89.
Po posiłkach gorzej ale nie ma tragedii (najgorzej po śniadaniu).
Powiedzieli, że i tak 39tc więc wywołują

U mnie 34+5 tc. Właśnie nie jestem pewna, czy sprawdzał. A jak zadzwonię i się będę chciała umówić to wyjdę na jakąś panikaree... 🙄 Nic zobaczę jeszcze jutro jak będzie z tym cukrem rano. Najwyżej będę się dobijać do niego
A tam panikara, nie przejmuj się tym, lepiej mieć spokojna głowę, a lekarz nie jedno widział i z niejedna panikara rozmawiał:p

No i dupa, dowaliłam wczoraj w ciągu dnia tyle węgli ze w życiu tyle nie zjadłam i dalej są...co prawda śladowe ilości no ale są...strasznie mnie to denerwuje

reklama
Dziewczyny 😁
Testowała któraś może frytki z McDonalda?? Mam tak ogromna ochotę, nawet na parę takich frytek...jakichkolwiek w sumie 😭😭😭

Do góry