reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

W punkt!
Normalnie złości mnie takie podejście,traktowanie kobiety w ciąży co wiadomo że jeszcze wiele stresów i spraw na głowie ma...Wspieranie z głową albo dać pewność że ok...
Wrrr...

A zmieniając temat danie z dziś , cukier 112, z przepisu
A owsianka zalana wodą w miseczce na parapecie stoi.Niech stoi.Zobacz załącznik 1396432Zobacz załącznik 1396433

A co u was dziś ?
Smażyłaś je pod przykryciem czy normalnie?
Ja mam jakiś problem z placuszkami twarogowymi i takimi, w których jest dużo jogurtu, bo zawsze mam wrażenie, że wychodzą surowe 😅

reklama
Chiński makaron przezroczyste nitki bez gotowania (wystarczy wrzątek). Skład to skrobia grochowa i z fasoli mung, ale ktoś kiedyś wymyslil, żeby to nazywać sojowy. Ma niski ig. Bardzo dobrze mi też pasuje makaron z soczewicy czerwonej (akurat kupuje firmy Fabijańscy)
Oooo, dzięki za przypomnienie! Właśnie tak mi się marzyło danie chińskie z makaronem i zapomniałam, że istnieje ten sojowy!

Smażyłaś je pod przykryciem czy normalnie?
Ja mam jakiś problem z placuszkami twarogowymi i takimi, w których jest dużo jogurtu, bo zawsze mam wrażenie, że wychodzą surowe 😅
Normalnie kropla oliwy z oliwek i fajnie związało ale troszku więcej mąką podsypałam bo było płynne za bardzo

Wiecie co..Jajka mogę jeść pod postacią omletów. Sadzone i surowe nadal walą mi starym trampkiem czy czymś...

Cześć dziewczyny, Jestem nowa.
Obecnie jestem w 4 tyg ciąży. Jest to moja 2 ciąża. w pierwszej od połowy miałam rozpoznaną cukrzycę ciążową.
Jako, że mam też niedoczynność tarczycy i hashimoto - jak zobaczyłam 2 kreski - poleciałam zrobić TSH i przy okazji cukier, który na czczo wyszedł 94.1.
Poczytałam trochę wasze wypowiedzi wstecz i doczytałam, że jadacie drugą kolację. Czy to może pomóc obniżyć cukier na czczo?
Chętnie dowiem się też co jadacie na taką 2 kolację.
Pozdrawiam Was serdecznie :)

Cześć dziewczyny, Jestem nowa.
Obecnie jestem w 4 tyg ciąży. Jest to moja 2 ciąża. w pierwszej od połowy miałam rozpoznaną cukrzycę ciążową.
Jako, że mam też niedoczynność tarczycy i hashimoto - jak zobaczyłam 2 kreski - poleciałam zrobić TSH i przy okazji cukier, który na czczo wyszedł 94.1.
Poczytałam trochę wasze wypowiedzi wstecz i doczytałam, że jadacie drugą kolację. Czy to może pomóc obniżyć cukier na czczo?
Chętnie dowiem się też co jadacie na taką 2 kolację.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
Witamy Cie w naszej grupie cukrzycowych słodkich mam 😉 a więc tak ja miałam problem z uregulowaniem cukrów na czczo, dwa tygodnie walczyłam dieta i próbowałam różnych sposobów, raz było ok, a kolejny raz klapa.. Więc diabetolog przepisał insulinę i tak na 4j. mam cukry ok juz ponad twa tygodnie. Aktualnie jestem w 15 tygodniu, na diecie cukrzycowej od 11 tygodnia. Teraz przy insulinie jem jedna kanapkę z serem żółtym i jakieś warzywko do tego na kolację przed snem.

@04ma dobre pytanie... 🤔 Ja raz miałam tak po drugim śniadaniu, wynik po godzinie 130, sprawdziłam po 1,5h czyli 30 min od tego wyniku i 86.. Dziwne ze tak szybko spadło, w sumie

Mnie tak szybko cukier nie spada, więc widocznie to są różne typy reakcji organizmu.

Dzisiaj zjadłam kolację o 2 w nocy. Przed kolacją miałam cukier 78. Dzisiaj o 7:30 cukier 81.

Wczoraj zjadłam taka sama kolację o 23 i rano miałam 94.

Ciekawe czy rzeczywiście ta przerwa jest za długa, czy przypadek, czy jeszcze coś innego

reklama
Dziewczyny, pomóżcie - starałam się znaleźć odpowiedź na tym wątku, ale jest za dużo zakładek... dopiero zaczynam... kiedy mierzyć cukier- godzinę po zakończonym posiłku czy godzinę od rozpoczęcia? Ginekolog mi mówił os rozpoczęcia, a diabetolog jeszcze przede mną.

Do góry