reklama
A u mnie z kolei raczej po 10 h jest lepiej niż po 8....
Super dziewczyny, że udało Wam się znaleźć swoją dawkę insuliny
Ja balansuję na granicy - dzisiaj na czczo 89 Muszę zdecydowanie skrócić przerwę nocną, co nie jest łatwe, bo znowu się czuję zmęczona i więcej śpię...
Angiee
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Listopad 2020
- Postów
- 1 994
To ja tak miałam przez większość ciąży, teraz się odmieniłoA u mnie z kolei raczej po 10 h jest lepiej niż po 8....
Koniczynka93
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2022
- Postów
- 1 010
Ja też mam podobnie jak śpię lepiej i dłużej to cukier 83, a jak zbudzę się wcześniej tak jak dziś czyli w sumie 8h po ostatnim posiłku to cukier 89...
Hopeful_11
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Listopad 2020
- Postów
- 3 163
Mi w czwartek stuknie 2 tygodnie na insulinie. Tez udało mi się dobrać dawkę, 6j i cukry poniżej 86 (zwykle w przedziale 76-86). Troche już ogarnęłam co mi służy w dzień, a co nie. Co ciekawe, w sobotę zjadlam miskę sałatki i kawałek białej świeżutkiej włoskiej pizzy. Miałam straszne wyrzuty sumienia a tu glukoza po godzinie 96 natomiast nie raz zjem cos, co teoretycznie powinno być ok, a glukoza po godzinie 130. Szalone to wszystko, ale metodą prób i błędów idę do przodu da się do tego wszystkiego przyzwyczaić, ale nie ukrywam że bardzo bym chciała zgrzeszyć- wypić sok, zjeść pizze, biały makaron
Koniczynka93
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2022
- Postów
- 1 010
Cukrzyca to dziwne zjawisko... Czasami też mnie zaskakuje ja już mówiłam mężowi co zjem po porodzie, haha... Dopiero 15 tydzień a mi się marzą już takie rzeczyMi w czwartek stuknie 2 tygodnie na insulinie. Tez udało mi się dobrać dawkę, 6j i cukry poniżej 86 (zwykle w przedziale 76-86). Troche już ogarnęłam co mi służy w dzień, a co nie. Co ciekawe, w sobotę zjadlam miskę sałatki i kawałek białej świeżutkiej włoskiej pizzy. Miałam straszne wyrzuty sumienia a tu glukoza po godzinie 96 natomiast nie raz zjem cos, co teoretycznie powinno być ok, a glukoza po godzinie 130. Szalone to wszystko, ale metodą prób i błędów idę do przodu da się do tego wszystkiego przyzwyczaić, ale nie ukrywam że bardzo bym chciała zgrzeszyć- wypić sok, zjeść pizze, biały makaron
U mnie 3 kawalki pizzy i cukier 120/125 (choc wiadomo ze to i tak mozna sporadycznie, pomimo ze mi nie skacze to mam wyrzuty sumienia)
Ale np bialy makaron (tak 70g surowego) gotuje al dente, do tego paczka szpinaku i piers z kurczaka usmazona w kostce i cukier mam tez 120. Choc jadlam dwa dni z rzedu, drugiego dnia juz 137… wiec mysle ze musze na swiezo.
Ale np bialy makaron (tak 70g surowego) gotuje al dente, do tego paczka szpinaku i piers z kurczaka usmazona w kostce i cukier mam tez 120. Choc jadlam dwa dni z rzedu, drugiego dnia juz 137… wiec mysle ze musze na swiezo.
AMi w czwartek stuknie 2 tygodnie na insulinie. Tez udało mi się dobrać dawkę, 6j i cukry poniżej 86 (zwykle w przedziale 76-86). Troche już ogarnęłam co mi służy w dzień, a co nie. Co ciekawe, w sobotę zjadlam miskę sałatki i kawałek białej świeżutkiej włoskiej pizzy. Miałam straszne wyrzuty sumienia a tu glukoza po godzinie 96 natomiast nie raz zjem cos, co teoretycznie powinno być ok, a glukoza po godzinie 130. Szalone to wszystko, ale metodą prób i błędów idę do przodu da się do tego wszystkiego przyzwyczaić, ale nie ukrywam że bardzo bym chciała zgrzeszyć- wypić sok, zjeść pizze, biały makaron
Koniczynka93
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2022
- Postów
- 1 010
A to masz założony sensor? Ja się boję na razie jeść białego makaronu... Smaka mam bo ten pełnoziarnisty już mi zbrzydł. Ale skokow nie wyłapała bym jak by były godzinę przed.. Jeśli masz ten sensor to napisz mi jak ci się sprawuje, ja zapytam dziś diabetologa czy zakup to dobry pomysłU mnie 3 kawalki pizzy i cukier 120/125 (choc wiadomo ze to i tak mozna sporadycznie, pomimo ze mi nie skacze to mam wyrzuty sumienia)
Ale np bialy makaron (tak 70g surowego) gotuje al dente, do tego paczka szpinaku i piers z kurczaka usmazona w kostce i cukier mam tez 120. Choc jadlam dwa dni z rzedu, drugiego dnia juz 137… wiec mysle ze musze na swiezo.
A
reklama
Sensor zakładam dopiero dzisiaj ale ja rozmawiałam z dietetykiem i rozumiem to w ten sposób że wybicie po posiłku może być jedno, wiec przy tego typu produktach badam 30 min po jedzeniu, godzine, poltora i 2.h po.
Przed posilkiem mialam 79, 30 min po 90, godzine 117, 1:30 113, 2:00 105
Czyli zakładam że jest ok, choć rzeczywiście z tego powodu teraz zakladam ten sensor żeby się upewnic że właśnie w ten sposób reaguje mój organizm, żeby sprawdzić czy nie mam żadnych wybić (bo na glukometrze jedynie na czczo mi sie waha 84-95 az).
Daj znac co Ci powiedział diabetolog o tym sensorze
Ja planuje jednoczesnie najpierw mierzyc glukometrem bo czytalam że mogą być rozjazdy więc sprawdzę jak to działa.
Przed posilkiem mialam 79, 30 min po 90, godzine 117, 1:30 113, 2:00 105
Czyli zakładam że jest ok, choć rzeczywiście z tego powodu teraz zakladam ten sensor żeby się upewnic że właśnie w ten sposób reaguje mój organizm, żeby sprawdzić czy nie mam żadnych wybić (bo na glukometrze jedynie na czczo mi sie waha 84-95 az).
Daj znac co Ci powiedział diabetolog o tym sensorze
Ja planuje jednoczesnie najpierw mierzyc glukometrem bo czytalam że mogą być rozjazdy więc sprawdzę jak to działa.
A to masz założony sensor? Ja się boję na razie jeść białego makaronu... Smaka mam bo ten pełnoziarnisty już mi zbrzydł. Ale skokow nie wyłapała bym jak by były godzinę przed.. Jeśli masz ten sensor to napisz mi jak ci się sprawuje, ja zapytam dziś diabetologa czy zakup to dobry pomysł
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 58
- Wyświetleń
- 6 tys
- Odpowiedzi
- 19
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się: