reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
Po sniadaniu było 99... jeśli to zwiastun porodu to bylabym spokojniejsza bo wystraszyłam się, że głodzę dziecko!
Magdalenka16
Hej. Jestem w 26tc a cc mam zdiagnozowaną od 22 tc. Chciałabym się was zapytać czy spotkałyście się z takimi wynikami po krzywej cukrowej 75g :na czczo 84. Po 1h 222 a po 2 h 203! Mam cukrzycę ciążową ale zastanawiam się czy to juz nie jest cukrzyca typu II ?? Dodam ze przed ciążą glukoza na czczo robiłam często i zawsze było ok.
Hej Magdalenka16 nie chcę cię martwić, ale faktycznie z tego co wiem to zakładają, że wyniki powyżej 200 świadczą o cukrzycy w ciąży a nie ciążowej. Z drugiej strony dziwne, że na czczo zawsze miałaś ok. Tak naprawdę dowiesz się jak jest dopiero po rozmowie z diabetologiem.
Magdalenka16
A czym się różni cukrzyca ciążowa od cukrzycy w ciąży? Boże a co z moim dzieckiem ?przecież to znaczy ze dziecko urodzilo sie chore???Hej Magdalenka16 nie chcę cię martwić, ale faktycznie z tego co wiem to zakładają, że wyniki powyżej 200 świadczą o cukrzycy w ciąży a nie ciążowej. Z drugiej strony dziwne, że na czczo zawsze miałaś ok. Tak naprawdę dowiesz się jak jest dopiero po rozmowie z diabetologiem.
Magdalenka16
Juz miałam wizytę u diabetologa i nic mi nie mowila na te wyniki...Hej Magdalenka16 nie chcę cię martwić, ale faktycznie z tego co wiem to zakładają, że wyniki powyżej 200 świadczą o cukrzycy w ciąży a nie ciążowej. Z drugiej strony dziwne, że na czczo zawsze miałaś ok. Tak naprawdę dowiesz się jak jest dopiero po rozmowie z diabetologiem.
Nie panikuj bo to najgorsze co możesz teraz zrobić. Skonsultuj się z lekarzem a on jak będzie trzeba da Ci insulinę albo pozostanie przy diecie. Cukrzyca w ciąży jest wtedy kiedy miałaś cukrzyce przed ciąża a cukrzyca ciazowa to jest nietolerancja węglowodanów w czasie ciąży. Na spokojnieA czym się różni cukrzyca ciążowa od cukrzycy w ciąży? Boże a co z moim dzieckiem ?przecież to znaczy ze dziecko urodzilo sie chore???
Spokojnie, skoro diabetolog nic ci nie powiedziała widząc twoje wyniki to pewnie jest to tylko cukrzyca ciążowa. Dla pewności na następnej wizycie powiedz jej o swoich wątpliwościach. Cukrzyca ciążowa jest spowodowana przez hormony w ciąży a cukrzyca w ciąży to cukrzyca niezdiagnozowana a występująca już przed ciążą i w zasadzie od niej niezależna.
reklama