reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Powodzenia, będzie dobrze. <3
Zobaczysz, wejdzie jak w masełko i sama się zdziwisz, jak łatwo poszło. :-D
Trzymam kciuki
Taaa, najpierw pół godziny modliłam się nad tym penem i zastanawiałam się jak to ugryźć. W końcu dałam rade, ale nie trzymałam tych 5 sekund tylko krócej. Jutro obiecuje poprawę ;) Faktycznie nie było tak źle, ale na widok tej igły to aż się zapowietrzyłam o_O

No i mnie zlapal dół przez te cukry :(
Dzwonilam dzis do diabetologa z wynikami i niestety mam czas do poniedzialku żeby powalczyć, jak nie to insu ;( miałam dwa skoki do 94 (możliwe, że od stresu, bo dwa dni trzeslam się z nerwów i bolało mnie w klatce) a teraz ciągle 92, ale mam grypę i myślałam, że to od tego...zero ruchu, gorsza dieta.
Nie wiem jak mam to zrobić skoro leżę i spacery odpadają:(
Miałam nadzieję, że da mi 2 tyg: 1 tydz, żebym wyzdrowiala i wtedy kolejny tydzień powalczyła... Jestem załamana!

Witam. Niedawno byłam w prywatnej klinice i niestety to prawda. Jak się ma cukrzycę na insulinie to bezpieczniej jest rodzic dziecko w szpitalu i III stopniu referencyjnosci że względu na dziecko i możliwe powikłania przy porodzie. Nawet chcieli przeanalizować mój przypadek indywidualnie i się zastanowić czy jednak nie mogę u nich rodzic, ale jak poczytałam o możliwych komplikacjach u dziecka to lepiej rodzin w szpitalu, który ma lekarzy i sprzęt do ratowania dzieciaków.
Jakie są możliwe powikłania przy porodzie z cukrzyca? Ja miałam cukrzyce tylko na diecie i u mnie w trakcie ciąży żadnych powikłań nie było. Dziecko nie było za duże. Łożysko mi się nie zestarzało. Do końca ciąży miałam I stopień dojrzałości i bardzo dobre przepływy. Jak cukrzyca jest dobrze prowadzona to chyba nie powinno być żadnych powikłań?

Witam się z Wami. Od dwóch tyg pomiary w normie utrzymywane tylko dieta. Dziś na czczo 94 1h po śniadaniu 164 1h po obiedzie 212 2h po obiedzie 184. Wizyta u diabetyka dopiero za tydzień. Jestem przerażona, co robić?

Witam się z Wami. Od dwóch tyg pomiary w normie utrzymywane tylko dieta. Dziś na czczo 94 1h po śniadaniu 164 1h po obiedzie 212 2h po obiedzie 184. Wizyta u diabetyka dopiero za tydzień. Jestem przerażona, co robić?

A co jadłaś na obiad? Może to źle dobrany posiłek? W którym tygodniu ciązy jesteś? Wraz z wiekiem ciąży często trudniej jest utrzymać cukry w normie. Aczkolwiek jak akurat tak nie miałam. Przeziębienie też może wplynąć na poziom cukrów.

reklama
A co jadłaś na obiad? Może to źle dobrany posiłek? W którym tygodniu ciązy jesteś? Wraz z wiekiem ciąży często trudniej jest utrzymać cukry w normie. Aczkolwiek jak akurat tak nie miałam. Przeziębienie też może wplynąć na poziom cukrów.

Jestem dopiero w 9+2. Przyznam że zjadłam naleśniki. Ale wcześniej też jadłam i było ok.

Do góry