reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja dziś wyniki ok. Ta insulinę dodatkowo wprowadziłam tylko przed śniadaniem. Resztę udaje mi się trzymać bez i mam nadzieje ze tak dalej będzie. Dziś nawet po zjedzeniu kanapki o 22 o 9:00 miałam 78 :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie po chwilowej euforii zas przekroczenia mam nadzieje ze malej nic nie bedzie. Rany a tu dopiro wizyta 14.09. Moze uda sie to jakos uregulowac i jutro bedzie lepiej...

Zgadnij Kto: kończę dzisiaj 29 tydzień.

Odstawiłam grahamke i zmieniłam ja na dwie kromki chleba razowego ze slonecznikiem. Cukier w normie.
Czy ja wiem czy po pomidorach? Ja wczoraj najadlam się na obiad: zrobiłam makaron pelnoziarnisty 2.5 garści al dente i do tego na patelni na oliwie z oliwek 175 g mięsa mielonego z indyka + pół małej cukini i 2 średnie pomidory. Zjadłam tego połowę, bo więcej nie zmiescilam. Zjadłam do 14, 15 pomiar 102, a o 15.30 czułam się glodna: czyli 30 min przed posiłkiem.
Myślę, że każda z nas jakoś to wytrzyma :) Trzymam za nas kciuki i szczerze Wam powiem, że cieszę się, że tu trafiłam :)

Kliska tak myslr ze po pomidorach ale juz przetworzonych sos zrobilam z pomidorow z puszki, takie do chleba moge jesc.ten sam sos probowalam z 2 roznymi makaronami...u mnie tak dobrze nie ma mimo ze nie jadlam wczesniej jakos specjalnie duzo to teraz te porcyjki mi nie wystarcza i glodna jestem juz nawet niecala 1h po posilku. Ale znalazlam sposob, napycham sie 2 szklankami wody, cukier mniejszy a ja pelniejsza haha

Ooo to listopad ;)

Nie mamy wyjscia jak wytrzymac ale jakox jak widze ze sie staram trzymac i nie przekraczac a jednak cukry szybuja to sie idzie zalamac...

A to jak te z puszki to nie wiadomo co tam jest. No niestety lepiej już kupić zwykłe, obrać ze skórki i zblendować. Dłużej to trwa, ale zawsze wiadomo co tam jest. Oby Ci tylko zapychanie się wodą nie doprowadziło do tych ciał ketonowych. Mam cukier w normie, ale nadal nie wiem co z ciałami ketonowymi. Cukier po godzinie utrzymuje się pomiędzy 90-100, więc nie jest źle.
Będzie listopad, tylko ciekawe który - niby termin na 15 listopada, a ja urodziny mam 20 listopada. Może mi mała zrobi prezent i się w końcu 20 na 24 urodziny zjem coś normalnie :D Chociaż kawałek torta. OMG! Ile to musi mieć kalorii i cukrów xD
Głowa do góry :) Będzie dobrze :) Oby nasze dzieci się zdrowe urodziły i takich jak my problemów nie miały.

Oj tez bym zjadla kawalek torta
U mnie termin niby na poczatek grudnia ale gin cos przebakiwal o cesarce bo mam wade macicy i moze byc oroblem ze skurczami a teraz jeszcze jak ta cukrzyca to pewnie tak zrobi. Wole juz odrazu ciachac niz sie neczyc a finalnie i tak ciachna ehhh wiec pewnie tez kolo 20.11 bede po ;)
Wszamalam mega obiad i teraz sie modle zeby cukier byl ok, niby wszystko sprawdzone ale ostatnio tak szaleja ze masakra. Na szczescie zjadlam pare malinek dzisiaj (w koncu jakis owoc) i bylo ok
A co dowody to jem posilki ale zaraz jestem glodna wiec rzeby tego nie czuc zapycham sie woda, ketony mam ale skorzystalam z rady by przed samym snem zjesc troche chalki i zrobilam tak wczoraj. Cukry ok i ketonow o polowe mniej

No to ciekawe, może urodzimy w tym samym dniu :) Ja nastawiam się na SN, ale nie, że chcę, tylko po prostu nie wiem czy chcę CC. Chcę szybko urodzić - nie mieć długiego porodu. Mnie już powoli nie ciągnie do słodkiego - kiedyś przez pół roku po prostu nie jadłam słodyczy (nawet w święta). Nawet myślę, że po ciąży będę jadła podobnie jak teraz.
Wyniki cukru w normie, zobaczymy jak będzie z ciałami ketonowymi.

1. Witam ;)
U mnie dzisiaj zas polowe mniej ketonow tylko 1,5 a cukry rano ponizej 90, ufff jednak to drozdzowe ciasto daje rade.

Dziewczyny tez macie tak ze jezeli polozycie sie po sprawdzonym posilku to cukier wyzszy?

Dzisiaj zaczelam wielkie przygotowania i wlasnie konczy sie prac pierwsza tura ubranek ;) nastawione na 90st, jest pare ciuszkow z lumpeksow to lepiej to wyprac a i nowe pozbyc sie tych wszystkich farb choc za kazdym razem jak bylo cos nowego to pralam ze swoimi ciuchami w normalym proszku, tak sie doczekac nie moglam

Czy cukier po herbacie owocowej tez rosnie? Bo mam ochote a troche sie lekam ;)

reklama
Ja tez nawet wracam właśnie od lekarza, powiedziałam o ketonach to powiedział, że powinnam tylko przed snem zjeść kanapkę

Jestem w skończonym 36 tygodniu. Biegnie 37 tydzień.

Do góry