reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ania gratulacje! Super, że już rodzinka w komplecie :)

Margo jedz na zdrowie i się cukrami tak nie stresuj :) moja diab też mówiła że 140 po 2h.

A ja potrzebuję chyba kopa w tyłek bo jeszcze nie robiłam krzywej po porodzie... a to już 12 tygodni.. ale serio, nie mam kiedy. No bo co, małą mam ze sobą zabrać? :)

reklama
Ta diabetolog, u ktorej bylam raz po insuline tez mi mowila 140 2h po posilku, ale musi byc jakies racjonalne wytlumaczenie, ze ten szpital ma 'swoje" normy...chyba normalnie zadzwonie jutro do mojej dr i spytam o te rozbieznosci...

Ta diabetolog, u ktorej bylam raz po insuline tez mi mowila 140 2h po posilku, ale musi byc jakies racjonalne wytlumaczenie, ze ten szpital ma 'swoje" normy...chyba normalnie zadzwonie jutro do mojej dr i spytam o te rozbieznosci...

Margo ja Cię nie rozumiem się uczepilas! Co Ci w tym szpitalu nagadali że masz wątpliwości? Weź zadzwoń do swojej diabetolog i nie myśl o tym. Wiem że po porodzie mierzy się 2h po posiłku jak w normalnej cukrzycy. Jeśli się coś zmieniło to chyba jak teraz urodzilas a nie sądzę :-)

Hej :)
Ania wieeeeeeeeeeeeeelkie gratulacje!

no Margula kochana wyluzuj :) :) I zadzwon koniecznie.

A ja wlasnie zmierzylam 1,5 godziny po sniadaniu - 2 kromki małe bialego z wedlina i serem + kawa z mlekiem i 110, a wczoraj po obiedzie dość ciężkim z bialym makaronem i sosem serowym po 2 godzinach 136.. strach pomyśleć ile po godzinie było. i tak sobie pomyślałam kurde, ja prawie pewna jestem że mi ta cukrzyca nie mineła.. mam wrażenie że mam cukry takie same jak w trakcie ciąży albo i troche wyższe, bo na czczo 2 razy mierzyłam i raz 99 a raz 102 - no to w ciąży takich nie miewałam.. ale prawda jadłam lepiej. No nic, zobaczymy, póki co zbytnio nie mierze i nie patrze tylko te kilka razy. W piątek dzwonie do diabetologa i umawiam się na krzywą.

reklama
Do góry