reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Luca
Wchrzaniam biale bulki z maslem, ryz i warzywa typu ziemniak, marchewka. Poki co mam taka ochote na te rzeczy, ale bulki jem ciagle. No i na poczatku mi wywalilo 210 po bulce a pozniej z dnia na dzien spadalo i teraz po bulce na sniadanie mam ok 110, ale reszta cukrow nadal w niebie...

reklama
Luca
Wchrzaniam biale bulki z maslem, ryz i warzywa typu ziemniak, marchewka. Poki co mam taka ochote na te rzeczy, ale bulki jem ciagle. No i na poczatku mi wywalilo 210 po bulce a pozniej z dnia na dzien spadalo i teraz po bulce na sniadanie mam ok 110, ale reszta cukrow nadal w niebie...

Margo też tak miałam mimo przestrzegania diety aż po paru dniach się normowalo. Kiedy idziesz na wizytę do diabetologa? Twoja lekarka kazała Ci dalej mierzyć po porodzie czy w szpitalu tak Ci powiedzieli? Ja nie mierze a powinnam - kopa w d poproszę żebym zaczęła bo nawet teraz nie wiem jakie mam te cukry.

Sylwia dostałam ale nie mogę wysłać maila... :( nie wiem czemu, sprawdz czy napewno dobry adres mi podalas

Margo Fajnie ze tak się cieszysz z rodzinki.
A cukry może się jeszcze normuja spokojnie

Luca kop w d... ;) ale taki lekki :p

Luca
Mam pare dni mierzyc jeszcze w domu i wyslac doktorce mmsa z wwynikami.

Dziewczyny. Sorry za moja nieporadnosc. Aga,Luca-to jak mam mierzyc? 1h czy 2h po zarciu? I jaka norme uznac dla spokoju sumienia?

Margo może mierz po dwóch no i ja bym uznala to 140 za norme.
Mi diab. Juz w ogóle nie kazał mierzyć po porodzie...
Ja sama parę razy sprawdzałam z ciekawości ale po godz a i tak nie miałam jakichś wysokich wyników bo ok 120 - 140 chyba

Wczoraj pisałyście że zbyt niskie cukry to też źle. Ja od jakiegoś czasu nie przekraczam nawet 105 dzisiaj po sniadaniu tosta z 2 kromek chleba sera żółtego i wędliny plus cykoria z mlekiem 76 a chleb był ciemny ale nie taki bezpieczny. Nie wiem co się dzieje. Nie dawno jakiś miesiąc temu nawet po 2 kromkach biedronkowego na śniadanie miałam 140. Na pierogi jak wcześniej się skusiłam to było 150 ostatnio znów zaryzykowałam i 100... Nie ogarniam

reklama
Do góry