reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja cos na kolacje przeginam nie moge pieczywa sobie dopasowac wszystko okazuje sie oszukanym ciemnym a niby z piekarni a ile razy mozna jest pieczyeo chrupkie

reklama
Mala Mi
Chrupkiego nie jedz bo to syf. Nas tu Luca przeszkolila. Ja jem ProBody i czystoziarnisty. Po probody na bank ci nic nie bedzie bo ma obnizone IG. Chyba wszystkie sie nim tu zapychamy. Dziewczyny polecaja chleb z Biedry. Ktoras na pewno Ci napisze jaki to.

O super. Dzieki za info. Ja jestem poczatkujaca i jeszcze wiem niewiele. Staram sie jesc wszystko co zdrowe ale nie jest lekko znalezc. A te ProBody gdzie kupie ?

Kochana. Ja kupuje w Simply, Almie, w Spolem jest ProFit (generalnie to to samo). Na stronie tego chleba maja podane lokalizacje, ale nie wszystkie. W razie czego podpytaj o chleb z nizszym IG, ale pamietaj, ze nie tylko ten mozesz jesc. On ma malo weglowodanow a my musimy zrec cos weglowodanowego ;) wiec ja biore czystoziarnisty (bez maki) plus kromke probody.

Chwilowo mam nieczynny piekarnik mama obiecała ze upiecze mi domowy z ciemnej maki i ziarnami wiec mam nadzieje ze taki tez sie sprawdzi. Narazie zaopatrze sie w Almie w ten o ktorym piszecie. Dzieki :)

Pesq
To ten. Tylko czesciej dostepny slodzony, waniliowy w kolorze zoltym ;) Moje dziecie tez ten zajada z apetytem :D wiec codziennie soboe obie robimy ten serek z borowkami i malinami :) Mniam!

Załączniki

• 1438959332802.jpg
    1438959332802.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 42
Ja zjadłam na sniadanie pół bułki niby orkiszowej plus duza jajecznice ze szczypiorkiem i pomidorami i cukier w normie ale mysle ze jak bym cała wciagneła były wyższy.

Hej Mala Mi - ogarniesz, forum pomoże. Chleb z biedronki to 7 zbóż albo 7 ziaren, taka tam tekturka ale sie sprawdza. Ja mam cukrzyce wykryta w 20 tc i na początku bułki wchodziły jako tako te żytnie czy jakieś tam, różne chleby, a teraz już tylko te o ktorych mowila Margo + biedronkowy.

Margo - no ja niestety też nie moge zbytnio mącznego :/ Naleśniki, pierogi, bułki, cokolwiek tego typu odpada.. no ale Ty masz tez problem z chlebem.. :/ tego biedronkowego probowalas? Ja tego profit poszukam w spolem. Dzieki za serek bede patrzec!!!!

Byłam na mieście na obiedzie (nie wiem jakim cudem sie zmusiłam do wyjścia, chyba klima w samochodzie to jedyny argument) i nie dość że zapomnialam insuliny to zjadlam obiad którego sie bałam. Chłodnik z melonem i miętą + zupa rybna krem na bazie soczewicy (gęsta że łycha stała) z dorszem... Polizałam jeszcze troche loda śmietankowego od męża. Po godzinie bałam sie jak cholera a tu 110. Uh, jednak da się czasem :).

Dziewczyny jak Wy sobie radzicie w te upaly? Ja już nie moge na żadnym boku leżeć, mam wszystkiego dość, tylko pije i pije...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie czuje okropnie. Całymi dniami leze albo śpie. Wiatrak właczony okna zasłoniete i nie wychodze :/ na dworze od razy mi słabo i mam mdłosci :/

Do góry