reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia
Jesli bys sie zdecydowala za jakis czas podac mm to tez musisz uwazac jakie, bo niektore mleka typu NAN sa baaardzo tluste i obciazaja brzuszek.

Natka
Ja mysle, ze Ty tak masz przez te wczesniejsze przezycia i strach jest zupelnie w Twoim wypadku normalny. Kazda z nas ma chwile, ze sie boi a mysle, ze Ty po tym wszystkim bardziej podatna. Ja sie bardzo boje porodu mimo ze juz raz go przezylam. Wez se poplacz to moze Ci ulzy zebys nie chodzila non stop spieta :* No moj maz tez duzo pracuje, ale w weekend stara sie byc w domu i nadrabiac malzensko-ojcowskie zaleglosci ;)

Gosik
Ladny wynik po sniadaniu :p nie masz ketonow po takim sniadaniu???

reklama
Gosik
Mój Mały nie płacze i nie drze się prawie wcale. Oj wiadomo poplakuje ale to jak go przybieram albo jak się kapie. Ale nie tak ze cały czas. Moze coś zjadlam.nie wiem.ale dzisiaj np nie może zrobić kupki, jak śpi to budzi się co chwile.Aj.

Natka
Ja w sumie nie myślałam o porodzie aż tak bardzo bo miałam jeszcze kilka tygodni.ale mnie poród zaskoczył i nie miałam czasu na zastanawianie się czy boli czy coś :) Chociaż miałam nadzieję że jak będą mi mierzyc miednice to nie zakwalifikuje się na naturalny. A że to moja pierwsza ciaza to nie wiedziałam jaki to ból itd.Aitd.A teraz już wiem :) Dasz rade, naprawdę. Ja na początku miałam skurcze co 20 15 minut a jak dostałam kroplowke to poród odbył się błyskawicznie :) Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Margo
Mam w domu mleko bebilon 1. Kupiłam w razie gdyby mi zabrakło pokarmu na początku ale daje rade na razie tylko piersia. Wiem ze jakby się okazało ze ma nietolerancje to musze specjalne mleko. No ale mam nadzieje ze to nie to.

Sylwia mysle ze to jednorazowy wyskok :)
Margo no wlasnie nie mam ketonow. Ja nawet nie mam jak zjem np kolacje o 20 i dopiero o 8,30 sniadanie. I na czczo nigdy nie mialam ketonow a to przeciez 12godz bez jedzenia! Az sama sie dziwie ze ich nie ma

Hej

dziś na czczo 83 :D co raz lepiej :) wziełam 4 j i zjadłam 2 zamiast 3 kanapek i czekam godzinkę :) mam nadzieje że będzie w normie.

Ja jak zwykle wyciągam jakieś niejasności z waszych wypowiedzi i musze zadać pytania,mam nadzieje że was tym nie męcze :)

A wiec Margo napisała o ketonach,ja mam takie paski testowe do moczu ale moje lekarka powiedziała ze po nocnym moczu,na szczęście mam na 0, a od czego to jest zależne bo nie pamiętam :( i co robicie jeśli się pojawią one ??

Mamuska
Moja nie kazala mi mierzyc a jak musze to tylko rano. Ale mierze czesciej dla mojego swietego spokoju. Jesli pojawia sie ketony to znaczy, ze organizm sie glodzi i jesz za malo weglowodanow. Ja mam ciagle choc w mniejszych ilosciach niz kiedys. W zeszlym tyg.co nagle cukry mi skoczyly to i pasek mialam wiecznie czarny. Jesli sie pojawiaja to ja wrzucam w siebie koniecznoe jakoes weglowodany. U mnie najlepiej dzialaja jablka.

sylwia możesz mieć też dziecko z bardzo delikatnym brzuszkiem a czy reagował np. po zjedzeniu przez ciebie jogurtu, serka czy wypiciu mleka
glukozę robi się dla sprawdzenia czy nie rozwinęła się u ciebie cukrzyca i robi się z reguły po ok.7 tyg

Margo no ja też doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że to przez to co się u nas wydarzyło wcześniej... zresztą prawda jest taka, że gdzie bym nie pojechała, do jakiego lekarza czy to na badaniach prenatalnych, czy nawet na pierwszej wizycie u diabetolog to wszyscy w szoku, że jak to, taka młoda, czwarta ciąża i żadna z poprzednich niedonoszona. Jak mi dzisiaj ktoś takie coś znowu palnie w szpitalu to dziś się poryczę. Na bank. Słaba psychicznie dzisiaj jestem. Ale zaraz się zmotywuję i pójdę na spacer to może coś się poprawi :)

Sylwia a mnie właśnie już od kilku tygodni straszyli, że wygląda, że będzie poród przedwczesny a tu nic. To też skoro zaraz skończę 38 tc to już się denerwuję że coś jest nie tak skoro od tylu tygodni niby "już lada chwila Pani rodzi" a tu nic. I zaraz czarne myśli, zwłaszcza jak dodatkowo mała taka leniwa... ale to pewnie przez tą pogodę tak ma.
ja też liczę na szybki poród bo u mnie w rodzinie raczej tylko takie ;)

Margo dziekuje za odpowiedz :*

Dzis w koncu po sniadaniu cukier w normie 113 jupii na kolacje tez zjem 2 kanapki :) moze tez bedzie ok

Poszlam z dziecmi do kosciola i zaslablam ,ale sie wystraszylam oblaly mnie mega poty nogi jak z waty masakra,wiecej w taka pogode nie ide jeszcze sama z dziewczynkami bylam bo maz w pracy...wyszlam po 10 min zostala starsza corka

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuska
U nas na szczescie poki co funkjonuja podziemia swiatyni opatrznosci wiec temperatura jest cudowna! Mozna sie naprawde schlodzic na mszy ;) a w ogole ciesze sie, ze bedziesz tu ze mna az do pazdziernika :) chyba poki co jestesmy dwie :D

Do góry