reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziękuję dziewczyny, 17zł to nie majątek, myślałam że droższe to.. nie mniej zapytam gina dzisiaj czy on by mi może recepty nie wypisał. A jak nie to kupię bez.

Margo
ale to że było 100 to przecież nie znaczy, że po godzinie było mega przekroczenie-może było na granicy :)

Sylwia no tak mi kazała przyjść i zrobić na 2-3 tyg przed terminem porodu. Powiedziała że chciałaby zobaczyć jak to tam będzie wyglądało :)

Ja na noc zjadłam kanapkę i wypiłam kakao i też 100 miałam po godzinie.

Anula ładny wynik na czczo! :)

reklama
Natka
Dzis wyprobuje znow tego loda :p

Iva
Po ostatniej kolacji nie mierzysz cukru. Nawet jak Ci po tej bulce wywali 150 to idziesz spac. To ma Tobie i dziecku starczyc na cala noc.

Ja dzis zmierzylam cukry o 6 i pozniej o 9. O 6 mialam 88 a o 9 90...wiec zadna roznica.

Ja dzisiaj skusilam się na big milka :) po godz 83. A balam się bo żadnej aktywności po nim nie miałam, tyle co wsiadlam do samochodu i przyjechałam do domu :) ale wypiłam 0.7 wody. Moze to przez to :) Bo słodki był jak nie wiem jak dla mnie :)

Idę zaraz na obiad.Dzisiaj mam golabki :)

Sylwia big milk na mnie tez nie działa ;) ostatnio na patyczku miałam ze wygrałam kolejnego ale dwóch pod rząd bałam sie a poza tym jak mówisz sama słodycz.

Czesc kochane, nadgoniłam pare stron ktore sie nazbierało od wczoraj przed południem :). Ja dzis bylam u diabetologa i ginekologa - zeszlo mi sie od 7 do 14... wszystko mnie boli plecy, nogi... :( :( trzeci trymestr lada moment, akurat cale lato przede mna.. cieeeeeeeezko bedzie.

Coz, mala wazy 715 g czyli idealnie na swoj wiek (no niby wg usg 24t 3d a dzis jest 24t 0d ale to chyba mala roznica) i ogolnie wszystko ok. Ketony w moczu jak byly tak i sa. Diabetolog juz mnie znowu pytala czy pije - na co ja ze pije po 3 litry dziennie. Ciagle o to pyta szuka rozwiazania ale bezskutecznie :baffled::baffled::baffled: . Dietetyczka do ktorej mnie wyslala diabetolog na analize diety pochwalila cukry i ogolnie ilosc WW itd. ale kazala zwiekszyc porcje bialkowo-tluszczowych na noc i w nocy z naciskiem na mleko, jogurty i ser - nie jak dotychczac 100 ml albo pol plasterka sera ale po 200 ml mleka czy plasterek sera. W zwiazku tym pytanie - JAK ROBICIE KAKAO? Czy takie gorzkie na mleku czy czyms moze slodzicie? Niecierpie samego mleka, moze tym sie bede ratowac.

AAA pytanko do Ciebie Sylwia - jakie Ty mialas wyniki krzywej cukrowej? Bo te Twoje cukry sa takie niskie.. Najnizsze chyba z Nas wszystkich, az nei moge sie nadziwic ze Ty sie musisz z Nami męczyć :p .

Ja dzis z uwagi na to ze od 7 do 14 po lekarzach (mialam kanapki) i na nogach nie zrobilam obaidu.. chyba zjem jajecznice z chlebem na obiad bo ledwo stoje tak mnie boli wszystko :(

Hejka, ja dziś też obiad na szybko - bigos z chlebem :) mi spina się brzuch - mała się wygina teraz :) Pesq ja nie słodzę kakao, ale o dziwo wcześniej nie piłam mleka - a teraz czasami na podwieczorek machnę sobie do kanapek szklankę zimnego :) Ale mam ochotę ogólnie na mleczne produkty w ciąży. Jak twaróg to jem pół kostki chudego :) ale to już każdy musi na sobie wypróbować bo różnie to bywa.

łooo matko chwilkę mnie nie bylo a tu sie tyle dzieje :p
Bylam u diabetologa, pytalam czy jak ide na wesele to czy mam na noc brac insuline, ale on powiedzial ze nie. Jak nie bede spala to mam jej nie brac :p I tak dla żartów zapytałam co tam mogę zjeść a on " nie oszukujmy sie ale nic tam pani nie zje :p" Ot taki fajny doktorek mi sie trafił ;/ To co mam z zupą w słoiku usiąść przy stole i ja wcinać?

Haha Gosik rozwalilas mnie tą zupa :p. W ogole w ciazy wesela to masakra... znalezc kiecke, wypic nie mozna, tanczyc ciezko, normalnie to chociaz pojeść można a my... EHHHH. Ja bym raczej postawila na salatki typu grecka (czesto są), jajka ewentualnie (zdjelabym majonez), wedliny, a chleb wez swoj. To tak z przystawek. Z cieplych to nie mam pojecia, dramat jakis :p

Pesq
Super ze z dzidzia wszystko w porządku :) I tak jak mówiłam ze mleko i bułka pomagają na ketony :) albo bułka z masłem i serem żółtym :)
Ja miałam na czczo 77 po godzinie 138 a po dwóch 156.Cukrzyca ciazowa jakby nie było :(

Na obiad zjadlam 3 golabki i poszłam spać, nastawilam budzik żeby zmierzyć, było 97 wiec poszłam dalej spać :)na kolacje mam pierogi z jagodami :) Tesciowa mi zrobiła :) zjem 3. I zobaczę po godzinie.

Gosik
Jak możesz tańczyć to wydaje mi się ze jak pozwolisz sobie na grzeszek to wytanczysz ten cukier :) i będzie ok.Ale tak jak mówi Pesq. Sałatkę grecka, wędliny, czasami są ryby po grecku to możesz bez panienki, no nie wiem co tam więcej.

reklama
Jeju ja taka mam ochote na golabki a nie robilam nigdy i sie boje robic, bo dwie lewe rece... ktos ma latwy i dobry przepis dla beztalencia kulinarnego ? :p

Ja na obiad jajecznica z 3 jaj niestety... pustka w lodowce wyslalam meza na zakupy bo sama ledwo zyje :p

Do góry