reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zrobiłam badanie, po pietnastej wyniki. Jakie to dobre jakie to zle? Dam Wam znać. W życiu się tak nie denerwowalam.

reklama
Pesq, bez kitu, przełożę Cię przez kolano i dam klapsa!:-)
Normy są od 4 do 6%. Założę się, że jest wszystko w porządku;-)A jak tak jest to stawiasz dobre lody:-D
Jesteś gorszą panikarą ode mnie, wyluzuj, i tak Twoje nerwy w niczym nie pomagają, tylko szkodą maleństwu.
Mam nadzieję, że wynik Cię uspokoi wkońcu;-)

Sylwia moja diabetolog właśnie mówiła mi dokładnie to samo, że może być tak że zjemy coś zakazanego a cukier mamy ok dlatego że dziecko wytworzylo insulinę, ale raczej wtedy kiedy jemy tak cały dzień a nie przy tej jednej małej bułce.

Sylwia kciuki zeby nic to zlego nie bylo. Odpoczywaj, lez. Ktory to tydzien ciazy bo nie widze suwaczka u Ciebie?

Gosik 90 to ok ja dzis mialam np 108 a wczoraj 88 alevtak mysle ze moze to lrzeziebienje robi swoje.

Margo nie pomoge odnosnie farbowania bo ja jeszcze nie farbowalam wlosow w ciazy.

Lucalew
Skonczylam 34 wczoraj.
W ogóle od wczoraj cały czas się stresuje i dzisiaj tez. Nie wiem czemu i myślę głupoty i po drugim śniadaniu mam 120 :( załamałam się :( teraz boje się jeść cokolwiek.a juz od bardzo długo po posiłku miałam około 100. A jadłam dużo i co chciałam. Z dozwolonych rzeczy oczywiście. Mam nadzieje ze to przejściowe :(CChyba ze cukry będą mi od teraz wariowac :(bboje się tego. Musze tłumaczyć sobie ze to przez zdenerwowanie i stres :(Masakra jakas. Do lekarza w poniedziałek idę.Kontaktowalam sie z nim.

Hej, Sylwia bez stresu :) Ty naprawdę masz super cukry i nie ma się czym martwić :) ja też miałam kilka takich dni, że już myślałam, że rosną cukry, a jakoś się ustabilizowało (chyba własnie za dużo jadłam orzeszków i gorzkiej czekolady - jak już nie podjadam tak to się uspokoiło). U mnie dzisiaj nie jest źle z cukrami - zobaczymy co będzie po obiedzie. Strasznie mi się dzisiaj chce słodkiego.....

Kochane, hemoglobina 4,6 - zakres ref. dla mojego lab. 4,8-6,0 - czyli ponizej - ale to chyba dobrze a nie źle? Jeśli dobrze to WIELKIE LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I FURA OWOCÓW DLA WSZYSTKICH! Ale to na deser, najpierw pizza <3 :) :) :) :-D:-D:-D:-D

Pesq
Widzisz. Nie masz czym się martwić.
Ale ja też tak mam ze przeżywam więcej niż jest..Dziewczyny się już przekonały :)
Super wynik! U mnie też w lab było ze od 4.8 do 5.9.a ja miałam 4.5. Także wszystko masz dobrze.

reklama
Dzięki Wam dowiedziałam se o tym badaniu, gdyby nie Wy to bym do końca ciąży chodzila ze świadomością, że być może jestem chora od dawna. Teraz to już moge jeśc te chlebki i kurczaki. WSPANIALE!

Do góry