reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zrobiłam badanie, po pietnastej wyniki. Jakie to dobre jakie to zle? Dam Wam znać. W życiu się tak nie denerwowalam.

reklama
Pesq, bez kitu, przełożę Cię przez kolano i dam klapsa!:-)
Normy są od 4 do 6%. Założę się, że jest wszystko w porządku;-)A jak tak jest to stawiasz dobre lody:-D
Jesteś gorszą panikarą ode mnie, wyluzuj, i tak Twoje nerwy w niczym nie pomagają, tylko szkodą maleństwu.
Mam nadzieję, że wynik Cię uspokoi wkońcu;-)

Sylwia moja diabetolog właśnie mówiła mi dokładnie to samo, że może być tak że zjemy coś zakazanego a cukier mamy ok dlatego że dziecko wytworzylo insulinę, ale raczej wtedy kiedy jemy tak cały dzień a nie przy tej jednej małej bułce.

Sylwia kciuki zeby nic to zlego nie bylo. Odpoczywaj, lez. Ktory to tydzien ciazy bo nie widze suwaczka u Ciebie?

Gosik 90 to ok ja dzis mialam np 108 a wczoraj 88 alevtak mysle ze moze to lrzeziebienje robi swoje.

Margo nie pomoge odnosnie farbowania bo ja jeszcze nie farbowalam wlosow w ciazy.

Lucalew
Skonczylam 34 wczoraj.
W ogóle od wczoraj cały czas się stresuje i dzisiaj tez. Nie wiem czemu i myślę głupoty i po drugim śniadaniu mam 120 :( załamałam się :( teraz boje się jeść cokolwiek.a juz od bardzo długo po posiłku miałam około 100. A jadłam dużo i co chciałam. Z dozwolonych rzeczy oczywiście. Mam nadzieje ze to przejściowe :(CChyba ze cukry będą mi od teraz wariowac :(bboje się tego. Musze tłumaczyć sobie ze to przez zdenerwowanie i stres :(Masakra jakas. Do lekarza w poniedziałek idę.Kontaktowalam sie z nim.

Hej, Sylwia bez stresu :) Ty naprawdę masz super cukry i nie ma się czym martwić :) ja też miałam kilka takich dni, że już myślałam, że rosną cukry, a jakoś się ustabilizowało (chyba własnie za dużo jadłam orzeszków i gorzkiej czekolady - jak już nie podjadam tak to się uspokoiło). U mnie dzisiaj nie jest źle z cukrami - zobaczymy co będzie po obiedzie. Strasznie mi się dzisiaj chce słodkiego.....

Kochane, hemoglobina 4,6 - zakres ref. dla mojego lab. 4,8-6,0 - czyli ponizej - ale to chyba dobrze a nie źle? Jeśli dobrze to WIELKIE LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I FURA OWOCÓW DLA WSZYSTKICH! Ale to na deser, najpierw pizza <3 :) :) :) :-D:-D:-D:-D

Pesq
Widzisz. Nie masz czym się martwić.
Ale ja też tak mam ze przeżywam więcej niż jest..Dziewczyny się już przekonały :)
Super wynik! U mnie też w lab było ze od 4.8 do 5.9.a ja miałam 4.5. Także wszystko masz dobrze.

reklama
Dzięki Wam dowiedziałam se o tym badaniu, gdyby nie Wy to bym do końca ciąży chodzila ze świadomością, że być może jestem chora od dawna. Teraz to już moge jeśc te chlebki i kurczaki. WSPANIALE!

Do góry