reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aylin sliczna:-) a ten wiesiolek to na co się bierze na łatwy poród? Mi koleżanka poleciła herbatę z lisci malin pomoc działa i od dzis pije zobaczymy

reklama
Cornellka wiesiołek to żeby więcej śluzu było i ponoć łatwiej wtedy przy porodzie;) A herbatka z liści malin to jak najbardziej - też słyszałam, że pomaga;)

Dziewczyny a nie kazali Wam sie zgloscic wczesniej do szpitala na obserwacje ze względu na cukrzyce? Bo mi z Misiem kazali przyjść 3-4 dni wczesniej i tam mialam lezec. A ze urodzilam 3 tyg wczesniej to wiadomo, nie pojechalam ")

Diuska tak sie moze zdarzyc i ja czasem tez tak mam to jest bardzo mala roznica. Nie stresuj sie tym prosze bo Leosiowi szkodzisz.

Cornellka a ja mam odwrotnie jak wstaje o tej 7:30 to mam njzszy niz jak bym zmierzyla np o 9. Sprawdzalam tez jak bylam w szpitalu bo musieli miec wynik o 6 rano bo o 7 rano zmiana poloznych wiec mnir budzily bez sensu o 6 z pytaniem jaki cukier hhehe jakbym przez sen miala mierzyc ale mniejsza z tym wiec o 6 mialam np 80 a przed sniadaniem o 7:30 juz np 95. I badz tu madrym.

Aylin gratuluje expresowego porodu no i te cukry rewelacja, zazdroszcze :-):-):-)

Katagorka Ty to juz nie dietuj, mysle ze smialo mozesz pomalu jesc normalnie bo cukry od zawsze masz super a teraz to juz w ogole.

Margo 91 to prawie normq n ostres z ta insulina. Jakbys miala ponad 100 czy 110 to pewno by bylo witaj insulino a tak mysle ze spoko aczkolwiek insulina to nic strasznego uwierz mi :-)

Aylin slodka ta Twoja Jagodka, slicznosci :-):-):-):-)

Co mozna dodac do powieczorku zeby byly jakies weglowodany?bo planuje jogurt nat, z malinami.
W ogole ostatnio mam ochote na drozdzowki,paczki,nalesniki,normalne jedzenie. Ale musze byc twarda i wytrzymac.W piatek mam usg.Az ciekawa jestem.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Ostatnio tylko o tym mysle. i kiedy ten koniec :)i sama siebie doluje.

Sylwia i jogurt i maliny maja mala ilosc weglowodanow ale taka akurat na podwieczorek. Mozess zjesc jeden kawalek chleba do tego jak Ci malo. Jogurt i maliny to tez normalnie jedzenie i bardzo zdrowe i pyszne. Ja sie smieje bo juz kilka dobrych lat przestawilam sie na takie jedzenie wiec nie mam ciagat do paczkow, nalesnikow itp.
1 szkalnka malin to 1ww a maly kubeczek jogurtu nat. to tez 1ww wiec akurat na podwieczorek. Ja taki jadam tylko np z truskawkami lub innymi owocami.

reklama
Do góry