reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej
czyli jak to jest z tym ukluciem? Ma to znaczenie czy krew sama z palca leci po ukluciu? Czy trzeba trochę ucisnac palec? Bo mi prawie nigdy sama nie leci.

reklama
Dokładnie... Mnie też sama nie chce lecieć. Mam tylko kropkę i tyle ale z takiej ilości nie da się pobrać. Dzisiaj na czczo 88 a po sniadaniu 121. Ale tym przekroczeniem się nie przejmuję bo to tylko 1 punkcik.

Ja dzis na czczo 76! Szalenstwo :D

Niby mowia,zeby krwi nie wyciskac a ja po ucisnieciy nie zauwazylam wiekszych roznic w wynikach. Sprawdzcie to wszystko bo jestem ciekawa jal z tym jest u Was.

Hmm. Sprawdzę to po drugim śniadaniu. Tylko nie wiem czy mi się uda tak żeby sama krew mi poleciała :) ale spróbuję.
Wizytę u diabetologa mam 20 kwietnia to zapytam. Chyba ze któraś z Was ma wizytę wcześniej :)

Hej dziewczyny,

Margo ja kluje 3 palce tez z lewej reki tzn srodkowy, serdeczny i maly i tez mam czarne punkciki. Jesli chodzi o sama krew to teraz nie mam wiekszego problemu i czasem przycisne palec na wieksza krople ale tak delikatnie bez mocnego wyciskania a jak nie leci to kluje drugi palec. W I ciazy mialam duzy problem bo musialam mocno wyciskac taka mialam gesta krew. Moze przez ta ze teraz biore leki na krzepliwosc nie mam takich juz problemow. Nie zauwazylam roznicy w wynikach czy krew jest ciemniejsza i jasniejsza i roznicy w wynikach takze nie pomoge :-(

A moze pomoze zwiekszenie glebokosci naklucia ja mam na 4 zeby krew leciala na tyle zeby mozna bylo bez wyciskania pobrac na pasek.

Ostatnia edycja:
Lucalew
ja właśnie mam ustawione na 4 i nic. Nawet przedstawiłam na 5 żeby spróbować i tez nic.
Moze po prostu tak mam i tyle :)
w następnym tyg jadę do lab zrobić badania wiec poproszę panią żeby mi zmierzyla glukometrem i w domu sobie zmierze.

reklama
Podobno jak się wyciska to limfa wychodzi i może zakłamać wynik ale ja jakoś nie zwracam na to uwagi, na początku ciężko leciało i ustawiałam nakłuwacz na maxa i też słabo, a teraz mam na 2 i leci zazwyczaj dobrze, czasem tylko lekko wycisne, palce mi się już przyzwyczaiły :)

Do góry